Calhanoglu bombája után hátrányban az Atlético Madrid

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 20:44
null
Hakan Calhanoglu lába elsült (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Leverkusen az Atlético Madridot fogadta. A rengeteg sárga lappal és egy kiállítással tarkított meccsen a hazaiak valamivel többet tettek a győzelemért, és egy góllal feltétlenül jobbak voltak.

Az előző kiírás döntőse egy eltört lövést követő Griezmann-fejessel veszélyeztetett – pocsékul próbált lesre állítani a leverkuseni védelem –, majd a házigazda is egy eltört (Bender-)löket után Spahic beleszúrásával, de utóbbinál Mandzukic saját gólvonala előtt tisztázott.

A 26. percben a meccs addigi legszebb jelenetét láthatták a nézők, amikor Spahic senkitől sem zavartatva, 28 méterről lövésre szánta el magát, nagy erejű kísérlete azonban a léc és a jobb oldali kapufa találkozásáról kifelé pattant.

A játékrész hajrájában Lenónak kellett hatalmas védést bemutatnia, Tiago hétméteres, félollózós mozdulatát nagy reflexmozdulattal ütötte ki.

Az 57. percben megtört a jég, Bellarabi sarkazása után Calhanoglu lőtte ki hét méterről, jobbról a bal felső sarkot (1–0). Az Atlético Madrid hálója 524 perc után rezdült meg ismét a BL-ben, Moyá pedig először kapott gólt…



Az utolsó negyedórát megelőző pillanatokban mindkét kapu veszélyben forgott, előbb Lenónak kellett védenie, majd a leverkuseni kontra végén Drmic jobb alsóra tartó próbálkozását hárította Moyá.

Az események alaposan felpörögtek ezekben a percekben, és nem sokkal később gólnak örültek a madridiak, de a találatot megelőző szöglet során a labda már elhagyta a játékteret, így kirúgás következhetett.

Még ugyanebben a percben – a 76.-ban – ráadásul tovább romlott a vendégek hangulata, Tiago kicsit korán indította becsúszását, pechére Wendell nem ment tovább, így telibe kapta az ellenfelét, amiért megkapta második sárga, majd piros lapját is.

Érdekesség, hogy ez volt az első piros, amelyet az Atlético Madrid kapott a Bajnokok Ligájában – a 42. meccsén, ennél tovább csak a Celtic bírta kiállítás nélkül (49).

A szabadrúgás után Papadopulosz lövésénél Moyának kellett ismét védenie. Újabb gól már nem esett, a Bayer Leverkusen így is kedvező helyzetből várhatja a madridi visszavágót.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Leverkusen–Atlético Madrid 1–0 (Calhanoglu 57.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik