Ötletes játékkal szerzett előnyt a Juventus a Real ellen

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 20:37
null
Carlos Tévez büntetőjével előnyt szerzett a Juventus a Real ellen (Fotó: Action Images)
A Juventus 2–1-re legyőzte odahaza a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. A mérkőzés első gólját az exrealos Álvaro Morata szerezte, de Cristiano Ronaldo még az első félidőben egyenlített. A fordulás után a lelkesebb Juventus megszerezte a győzelmet, Carlos Tévez az általa kiharcolt büntetőt értékesítette.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
JUVENTUS–REAL MADRID 2–1 (1–1)
Torino
. V. Atkinson (angol)
JUVENTUS:
Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Sturaro (Barzagli, 64.) – Vidal – Tévez (Pereyra, 86.), Morata (Llorente, 78.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – S. Ramos, Kroos, Isco (J. Hernández, 63.) – J. Rodríguez – Bale (Jesé, 86.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
G: Morata (8.), Tévez (57. – 11-esből), ill. C. Ronaldo (27.)
A visszavágót május 13-án szerdán játsszák Madridban.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Real Madrid felett összesítésben aratott 4–3-as sikerrel végződő 2003-as BL-elődöntő óta először a fináléba jutásért játszó Juventus még Paul Pogba nélkül, meglepetésre az eddig a Bajnokok Ligájában csak három percet játszó Stefano Sturaróval a kezdőben állt fel a spanyol csapat ellen. A vendégeknél Karim Benzema és Luka Modric még nem vállalta a játékot, de Gareth Bale bekerült a kezdőcsapatba, míg az utóbbi időben jó formában játszó Javier Hernández csak a kispadra került.

A Juventus nagyon élénken kezdte a találkozót, Arturo Vidal az első percben betört a Real büntetőterületére, majd Álvaro Morata emelt kapura, de Casillas résen volt. A nyolcadik percben aztán Claudio Marchisio pazar passza után Carlos Tévez célozta meg a jobb alsó sarkot, Casillas beleért a labdába, de éppen Morata elé ütötte, a csatát pedig belőtte (1–0). Az exmadridi csatár nem ünnepelte meg a gólját.

A Real Madrid középpályássora és védelme közötti területen nagyon élt a Juventus, uralta a játékot, további helyzeteket alakított ki – egy hét múlva Paul Pogbával kiegészülve még erősebbek lehetnek.

A játékrész első fele a Juventusé volt, csapatként jobban működött a hazai együttes, de a félidő derekán kiszabadult a nyomásból a Real. A 27. percben eltolódott a torinói védelem, James Rodríguez középre ívelt labdájára üresen érkezett Cristiano Ronaldo, és könnyedén a kapuba fejelt (1–1). Ez volt a portugál 76. BL-gólja, amellyel ellépett Lionel Messitől a BL örök-góllistájának élén.

A Real ászai ezt követően újabb helyzeteket alakítottak ki, Isco középre lőtt labdáját Rodríguez közvetlen közelről fejelte a lécre.

A második félidő elején nem pörgött annyira a meccs, mint a legelején, a Real védekezése is szervezettebb volt, és többször folyamodtak szabálytalansághoz a csapatok. Az 57. percben aztán fellazult a Real védelme, Tévez és Morata vitte a labdát Dani Carvajalra. A Juve spanyolját üldöző Marcelo felrúgta Moratát, így Tévez és Carvajal egy az egyben tört be a Real tizenhatosára, és a Juventus jogos tizenegyeshez jutott. Sárga lapot csak Marcelo és a pirosért reklamáló Arturo Vidal kapott...

A tizenegyest a sértett Tévez értékesítette, az elvetődő Casillas helyére, a kapu közepébe bombázott (2–1).

A gól után, akárcsak az első félidőben, a Juventus támadott, majd elkezdődött az edzők sakkjátszmája. Carlo Ancelotti beküldte Chicharitót, mire Massimiliano Allegri Sturaro helyére Andrea Barzaglit küldte a pályára, és a Juve átállt a 3–5–2-re.

Az utolsó húsz perc ezúttal is a Realé volt, akárcsak az első félidőben, beszorult a Juve a térfelére. A Juventus a kontrákra rendezkedett be, és majdnem gólt is szerzett, de hiába vitte el a labdát Casillas mellett, annyira kisodródott, hogy nem célozta meg a kaput, hanem visszagurította a labdát, de a középen érkező társ elől Dani Carvajal elrúgta a labdát.

A végén Casillasnak még két bravúrt be kellett mutatnia, ezzel megmaradt az egygólos olasz előny. A Juventus bebizonyította, hogy nem feltétlenül lóg ki a sorból a legjobb négy mezőnyében.

Döntés jövő szerdán Madridban.


Juventus 2-1 Real Madrid 05.05... by hdizizle

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik