Vitatható büntetőből szerzett góllal győzött a Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 20:40
null
Arturo Vidal büntetőjével 1–0-ra nyert a Juventus (Fotó: Reuters)
A Juventus hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A találkozó egyetlen gólját Arturo Vidal szerezte vitatható tizenegyesből.

A Juventus várhatta esélyesként a Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzését. Az olaszok legutóbbi tizenkét mérkőzésükből – amikor francia riválissal találkoztak – tizenegyet megnyertek.

A Juve kezdte jobban az összecsapást, a 6. percben Carlos Tévez vállalkozott távolról lövésre, ám Danijel Subasic kapus könnyedén hárította a jobb alsó sarok felé tartó próbálkozást. Két perccel később óriási lehetőséget szalasztottak el a vendégek, Gianliugi Buffon védett hatalmasat Ferreira Carrasco lövésénél.

A 10. percben megint Monaco került helyzetbe, ezúttal is Carrasco lőtt, de a belga hosszúba tartó csavarásánál Buffon ismét nagyot mentett. A 26. percben Tévez szerezhetett volna gólt, Claudio Marchisio varázsolta a támadó lábára a labdát, de az argentin egyenesen Subasic kezébe rúgta azt.

A 41. percben az alapvonalnál Stephan Lichtsteiner cselezte be magát a Monaco büntetőterületére, laposan betett passzát az érkező Patrice Evra azonban kapásból, méterekkel fölé bombázta. A 45. percben Arturo Vidal csodálatos labdát kapott Téveztől, egy az egyben törhetett kapura, nyolc méterről a jobb felső sarkot vette célba, ám csavarása lecsúszott, így a labda méterekkel a kapu fölött suhant el.

Az első félidőben hiába alakított ki mezőnyfölényt és birtokolta 66 százalékban a labdát a Juventus, a „zebrák” Vidal utolsó perces, hatalmas gólhelyzetén kívül nem nagyon jutottak el a Monaco kapujáig. Az 56. percben Pirlo indítása után Álvaro Moratát buktatta az egyik védő a tizenhatosra befutva, Pavel Královec játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott.

A visszajátszásokban jól látszott, hogy Moratát a tizenhatoson kívül érték el, és csak a lendület sodorta a büntetőterületen belülre.

Vidal végezte el a büntetőt, és nem is hibázott –bődületes erővel rúgta a jobb felső sarokba a labdát(1–0). A chilei középpályásnak ez volt a kilencedik gólja a BL-ben, legutóbbi hat találatából ötöt egyaránt tizenegyesből szerzett.

A 63. percben Goffrey Kondogbia lőtt 25 méterről, ám Buffon könnyedén kiütötte a középre tartó labdát. A 72. percben a nem sokkal előtte beálló Dimitar Berbatov fejelt egy szöglet után majdnem gólt, bólintása fél méterrel elkerülte a kaput.

A Juventus egygólos előnyből várhatja a negyeddöntő visszavágóját, amelyet április 22-én, szerdán rendeznek meg.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–AS Monaco (francia) 1–0

Torino,
Juventus Stadion. Vezette: Královec (cseh)
JUVENTUS:
Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Pirlo (Barzagli, 74.), Marchisio, Pereyra (Sturaro, 87.) – Tévez, Morata (Matri, 83.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
MONACO: Subasic Raggi (Berbatov, 71.), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa Fabinho, Kondogbia, Moutinho, Carrasco Martial (M. Carvalho, 87.), Dirar (Silva, 51.) Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Vidal (57. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik