A Juventus legyőzte, és meg is előzte a Man. Cityt

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 20:39
null
A BL-ben, mint oly' sokszor, ma sem ment a Citynek – igaz, sikerült továbbjutnia a csoportból (Fotó: Reuters)
A Juventus 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik játéknapján, ezzel az olasz bajnok átvette a vezetést a D jelű négyesben. A találkozó egyetlen gólját Mario Mandzukic szerezte. A csoport másik mérkőzésén a Mönchengladbach megszerezte első sikerét a csoportban, a német csapat négy gólt elérve nyert hazai pályán a Sevilla ellen.

JUVENTUS–MANCHESTER CITY

A Manchester City úgy lépett pályára Torinóban, hogy a továbbjutás már zsebben volt, egy esetleges győzelemmel pedig a csoport első helye is biztosított lett volna. A Juventusnak a továbbjutás volt az első számú célja. Hiányzók mindkét félnél voltak szép számmal.

A találkozó első 15 percében mindkét oldalon jegyezhettünk fel helyzetet, az első ígéretes lehetőség a a labdát többet birtokló Manchester City előtt adódott 16 perc elteltével, Fernandinho lőtt mellé 18 méterről. A Juventus tudatosan átengedte a területet az angol együttesnek, amely kissé körülményesen és ötlettelenül járatta a labdát. Egy gyors hazai ellentámadás meg is hozta a sikert, a 18. percben Alex Sandro bal oldali beadása után Mario Mandzukic hat méterről Joe Hart kapujába belsőzött. A horvát csatárt őrző Nicolas Otamendi a földre került az esetnél, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. 1–0



Mandzukic második gólját szerezte ebben a BL-szezonban, korábban szintén a Manchester City ellen volt eredményes. A két gól kísértetiesen hasonlított egymásra.

A mérkőzés egyik legszebb jelenete: Pogba zseniális sarkazása Dybalához, de az argentin lesen volt.



A félidő további részében is a City birtokolta többet a labdát, de nem tudott mit kezdeni a területeket nagyszerűen lezáró olaszok védekezésével. Agüero a hajrában majdnem kapott egy ajándék gólt, Buffon a helyén volt.

A második félidőben nem változott a játék képe, bár a tempó kissé fokozódott. A City először pontrúgásból tudott veszélyes lenni az 54. percben, majd a csereként pályára lépő Morata emelése után Sturaro jutott kapufáig.

Nem dúskált az eseményekben és az izgalmakban ez a játékrész. A Juventusnak tökéletes volt az 1–0, a továbbra is komótosan futballozó City pedig nem nagyot tudott mit tenni ellene, hiába próbált. A meccsben inkább benne volt a 2–0, mint az egyenlítés.

A hajrára fordulva egyre több helyzet adódott a kapuk előtt, az egyiknél Joe Hart megsérült, így a végére kapust kellett cserélnie a Citynek, Willy Caballero állt a gólvonal elé.

Ez a lényegen már nem változtatott, a Juventus megérdemelten győzte le másodszor is a Manchester Cityt az idei BL-ben, és megérdemelten harcolta ki a továbbjutást, valamint vette át a vezetést a csoportban. Az első helyről az utolsó forduló dönt majd.

A TALÁLKOZÓ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA EL!

A Manchester City sorozatban harmadszor lesz ott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, de ilyen teljesítménnyel aligha lesz keresnivalója a legjobb nyolc között, ahova korábban még egyszer sem sikerült eljutnia.

MÖNCHENGLADBACH–SEVILLA

A csoport másik mérkőzésén a kezdő sípszótól kezdve óriási fölényben játszott a német együttes. Az első félidőben 18 lövése volt, melyből nyolc el is találta a spanyolok kapuját. A sok próbálkozás eredménye a 29. percben érett góllá, Granit Xhaka lapos lövése ugyan nem jelentett veszélyt Rico kapujára, a szemfüles Lars Stindl azonban két védő közül kilépve lecsapott a labdára, és három méterről a hálóba bombázott. 1–0

A Sevilla a második félidőben sem tudott változtatni a játék képén, így a 68. percben újabb német gól született. Julian Korb remek helyzetfelismerése után a lendületből érkező Fabian Johnsonhoz passzolt, aki egy átvétel után, 15 méterről pazarul tekert a kapu bal felső sarkába. 2–0

Nem állt meg a Mönchengladbach, és a 78. percben újabb gólt szerzett. Lars Stindl passza után Raffael fordult le a védőjéről, és öt méterről higgadtan a kapus lábai alatt a hálóba továbbította a labdát (3–0). A 82. percben a szépítés összejött a vendégeknek, Fernando Llorrente passza után Victor Vitolo szép mozdulattal átemelte a labdát a hazaiak kapusán. 3–1

Egy perc múlva máris visszaállította a háromgólos különbséget a Mönchengladbach: az első gólt szerző Stindl 18 méterről, laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt (4–1). A találkozó végeredményét a 91. percben Ever Banega állította be, aki tizenegyesből lőtt a kapu bal alsó sarkába. 4–2

Győzelmével a Gladbach visszavágott a Sevillának az idegenbeli 3–0­-s vereségért, így az Európa-liga-folytatást jelentő harmadik helyre még mindkét csapatnak megvan az esélye.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Juventus–Manchester City 1–0
(Mandzukic 18.)

Borussia Mönchengladbach–Sevilla 4–2 (Stindl 29., 83., F. Johnson 68., Raffael 78., ill. Vitolo 82., Banega 91. – 11-esből)

6. FORDULÓ (december 8.)
Sevilla–Juventus
Manchester City–Mönchengladbach

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 5 3 2 0 6–2 +4 11
2. Manchester City 5 3 0 2 8–6 +2 9
3. Mönchengladbach 5 1 2 2 6–8 –2 5
4. Sevilla 5 1 0 4 7–11 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik