BL: Ibrahimovic hiánya semmin sem változtat - Luis Enrique

Vágólapra másolva!
2014.09.29. 20:27
null
Luis Enrique szerint erősen megtévesztő lenne félvállról venni az Ibra nélküli PSG-t (Fotó: Action Images)
Luis Enrique szerint a Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimovic kiválásával sem gyengült jelentősen, a Barcelona edzője úgy véli, a párizsi találkozó kimenetele döntően befolyásolhatja a csoport végeredményét.

 

„Ibrahimovic hiánya nem változtat semmin – szögezte le gyorsan Luis Enrique. – Nagy veszteség lenne minden csapat számára, de nem változtatja meg a megközelítésemet a mérkőzéshez. A párizsi csapat továbbra is félelmetes ellenfél, amely további erőforrásokkal is rendelkezik."

„A PSG nyilvánvalóan a BL-trófea egyik fő esélyese, de mi is azok vagyunk, és készen kell állnunk rá, hogy kezeljük a helyzetet, akár ők jönnek hozzánk, akár mi megyünk hozzájuk. Ennek a a mérkőzésnek valószínűleg hatása lesz a csoport végeredményére, de ezt most még túl korai megmondani. Természetesen fontos lenne az élen végezni, de előbb látnunk kell, milyen eredményeket érünk el."

„Elméletileg mi vagyunk a csoport két favoritja, de a PSG legyőzéséhez a legjobbunkat kell nyújtani, és csodálatos játékkal kell kirukkolnunk" – vélekedett a Barcelona mestere.

„Zlatan továbbra is sérülésével küzd, és nem vett részt a reggeli edzésen. Nagyon szerencsétlen helyzet, de úgy készültem erre a mérkőzésre, hogy ez benne van a pakliban. Nehéz lesz, nélküle mindig az, de meg kell oldanunk, és van néhány rendkívül tehetséges támadónk. Kiváló csapatmunkával kell őt pótolnunk a Barcelona ellen" – mondta klasszis támadójával kapcsolatban Blanc.

„A Barcelona mindig is az egyik kedvenc csapatom volt, különösen a filozófiája miatt. Néhányan kedvelik, mások nem, én személy szerint imádom. Természetesen nagyon sikeresek voltak, számos trófeát nyertek az elmúlt tíz évben, de a legfontosabb, hogy szórakoztató futballt játszottak, és sok gólt szereztek. Játszottam a Barcelonában, de az nagyon régen volt, és csak egy szezont töltöttem ott. Holnap az lesz a célom, hogy legyőzzem ezt a csapatot, úgy gondolom, megvannak az ehhez szükséges képességeink" – tette hozzá a katalánoknál 1996 és 1997 között szereplő Blanc.

Joe Hart visszatér a Manchester City kapujába a Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az angol válogatott kapus szombaton csak a cserék között kapott helyet a Hull ellen, most pedig várja a találkozást Ashley Cole-lal.

„Úgy tűnik rendre nehéz sorsolást kapunk eddigi rövid BL-történetünk során, de ezek az esték különlegese. Magasra kell emelned a célokat és biztosítani, hogy a hazai mérkőzéseiteket megnyeritek. Nagyszerű lesz találkozni Ashley Cole-lal. Jól ismerem őt Angliából és a Chelsea-nél töltött időszakából, és alig várom, hogy kiderítsem, hogy élvezi az életet Olaszországban” – vélekedett a keddi összecsapásról Joe Hart.

Érdekesség, hogy a Manchester City a legutóbbi három BL-mérkőzésén (kétszer a Barcelona, egyszer a Bayern München ellen) egyaránt kapott gólt a 90. percet követően.

„Bár kaptunk kései gólokat, ez is mutatja, hogy eljutottunk odáig. Bizonyítja, hogy képesek vagyunk játszani a nagyfiúkkal, és csak arra van szükségünk, hogy befejezzük a munkánkat, kezdve a Roma elleni keddi meccsel" – tette hozzá a kapus.

Az olasz AS Roma mestere, Rudi Garcia elmondása szerint „kívülállóként" bizonyítanának, és még csak elképzelni sem akarja annak a lehetőségét, hogy számukra rossz eredmény születik a Manchester City otthonában.

„Jól kezdtünk, megszereztük a három pontot a CSZKA ellen, ami azt jelenti, hogy a következő meccsre túlzott nyomás nélkül készülhetünk – mondta Rudi Garcia. – Mindenki leírt minket a sorsolás után, megvan mindenünk, hogy nyerjünk, míg a többiek csak veszíthetnek. A negyedik kalapban voltunk a sorsoláskor, úgyhogy kívülállók vagyunk, főleg egy olyan csoportban, amelyben benne van az angol és a német bajnok. Kívülállóként megpróbáljuk bizonyítani, hogy a Romát talán többre lehet értékelni."

„A holnapi is csak egy meccs, amelyen kulcsszerepet akarunk játszani, nem pedig nézők lenni. Nehéz mérkőzés lesz, de mindent meg kell tennünk, hogy megnehezítsük a City számára is. A Manchester erőssége a labdabirtoklásában van. Meglátjuk, mit csinálnak holnap, válaszolnunk kell minden egyes mozzanatukra. Holnap csak a második meccs lesz, jelenleg három ponttal állunk. Ha holnap többel állunk, az előrelépés lesz" – adott tanúbizonyságot éleslátásának a Roma mestere.

„Még csak mérlegelni sem akarom annak a lehetőségét, hogy számunkra negatív eredmény születik. Hogy De Sanctis játszik-e holnap? Még meg kell vizsgálnunk, hogy meglássuk, teljesen egészséges-e. Könnyű felkészülni a BL-meccsekre. Nincs szükség arra, hogy feltüzeld a játékosokat, megteszik ők maguknak. Holnap mindent bele kell adnunk, a Juventus elleni meccs után lesz egy hetünk pihenni" – tette hozzá Garcia.

Chelsea portugál menedzsere, José Mourinho győzelemre tör a Sporting otthonában, de a lisszaboni csapatot is továbbjuttatná a BL-csoportkörből szíve szerint.

„A jó eredmény számunkra a győzelem lenne, és meg is teszünk ezért mindent. A Sportingnak megvannak a maga fegyverei, láttuk őket pénteken, nem döntetlenre játszanak. Megtettem mindent, amit tudtam ennél a klubnál. Ha választhatnék a csoport végeredményét illetően, akkor mi lennénk az elsők, a Sporting a második" – emlékezett vissza karrierje elejére Mourinho.

A portugál szakember még az 1990-es évek elején, Bobby Robson tolmácsaként került a Sportinghoz.

„Diego Costa kezd holnap, és remélhetőleg játszik vasárnap az Arsenal ellen is. Didier Drogba pár hátra kidőlt, problémája van a bokájával, el sem utazott a csapattal. A Sporting pénteken játszott, mi vasárnap, de ez része az angol futballkultúrának, felül kell emelkedni ezeken a problémákon" – utalt a két nappal kevesebb pihenőre a portugál szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

KEDD
E-CSOPORT
18.00: CSZKA Moszkva–Bayern München (tv: Digi Sport1)
20.45: Manchester City–AS Roma (tv: Digi Sport1)
F-CSOPORT
20.45: APOEL–Ajax
20.45: PSG–FC Barcelona (tv: Sport1)
G-CSOPORT
20.45: Sporting–Chelsea (tv: Digi Sport1)
20.45: Schalke 04–Maribor
H-CSOPORT
20.45: BATE Boriszov–Athletic Bilbao
20.45: Sahtar Doneck–FC Porto

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik