BL: Ha Messi formában van, senki sem állítja meg - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 19:08
Pep Guardiolát, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét számtalan felejthetetlen élmény fűzi a Barcelonához, azonban a bajorok mestere szerdán nem nosztalgiázni, hanem győzni szeretne.

„Csodálatos érzés visszatérni ide, annyi remek emlék fűz ehhez a klubhoz. Különleges mérkőzés lesz ez a számomra. Most már azonban a Bayern vezetőedzője vagyok, és mindent meg kell tennem azért, hogy győzzünk. Nem lesz egyszerű – jelentette ki Guardiola a keddi sajtótájékoztatón. – Nem tisztelegni jöttem, azért vagyok itt, hogy a döntőbe vezessem a Bayer Münchent. A Barcelona fontos része volt az életemnek, de holnap este győzni akarok. Mindenképpen be kell találnunk, ugyanis szinte lehetetlen kilencven percig kapott gól nélkül védekezni itt.” Guardiola a keddi sajtótájékoztatón. – Nem tisztelegni jöttem, azért vagyok itt, hogy a döntőbe vezessem a Bayer Münchent. A Barcelona fontos része volt az életemnek, de holnap este győzni akarok. Mindenképpen be kell találnunk, ugyanis szinte lehetetlen kilencven percig kapott gól nélkül védekezni itt.”

„Nehéz gyenge pontokat találni a sok kiváló játékossal felálló Barcán. Azt akarják, hogy mindig náluk legyen a labda. Meglátjuk majd, ki kerekedik felül. El sem tudják képzelni, hogy Lionel Messi és Neymar mire képes. Teljesen kiszámíthatatlanok, amikor azt gondolod, hogy balról jönnek, akkor a jobb oldalról csapnak le. Ha Messi csúcsformában van, senki sem tudja megállítani. Nincs olyan rendszer, ami lelassíthatná, egyszerűen túl jó.”

Guardiola nem számíthat Arjen Robbenre, Franck Ribéryre, David Alabára, Holger Badstuberre és Sebastian Rodéra sem különböző sérülések miatt, de nem keres kifogásokat.

„Sosem panaszkodtam, és most sem fogok. Sajnos nem tudom a sérültjeinket egészségessé varázsolni” – tette hozzá a a 44 éves szakember.

Manuel Neuer, a bajorok kapusa egyetértett edzőjével, a továbbjutás kulcsa egy idegenben szerzett gól lehet.

„Önbizalommal telve lépünk majd pályára. Tiszteljük a Barcelonát, ahogy ők is minket. Úgy ismerem Messit, Luis Suárezt és Neymart, mint a tenyeremet, tudom, hogy bármire képesek – mondta Neuer. – Fontos, hogy gólt szerezzünk idegenben, így támadunk majd, nem rejtőzünk el.”

Xabi Alonso számtalanszor szembenézett már a Barcával a Real Madrid játékosaként, így tapasztalata aranyat érhet szerda este.

„Mindent bele kell adni, tudjuk, hogy mennyire fontos az első mérkőzés. Óriási kihívás elé nézünk. Ismerjük a Barca stílusát, tudjuk, hogy működik a gépezete, megpróbáljuk azonban a saját játékunkat játszani – vélekedett Xabi Alonso. – Pep mindent megnyert itt. Biztosan különleges élmény lesz számára a visszatérés.”

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Május 5., kedd
20.45: Juventus–Real Madrid (Tv: Sport1)
Május 6., szerda
20.45: Barcelona–Bayern München (Tv: DIGI Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik