BL, H-csoport: otthon ejtette ki magát a Lyon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 22:42
null
Rafael (Lyon) tekeri be a labdát, Nana (Gent) blokkja elkésett (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a záró forduló eredményétől függetlenül a Lyon már nem játszhat a tavasszal egyik nemzetközi kupában sem, miután az ötödik fordulóban pályaválasztóként kikapott a Genttől. Amint arról beszámoltunk: a Zenit, megőrizve hibátlanságát, legyőzte otthon a Valenciát.

Olympique Lyon–Gent

Rögtön a mérkőzés elején vezetéshez jutott a Lyon – Rachid Ghezzal passzát Jordan Ferri közelről lőtte a vendégek kapujába (1–0) –, majd Mathieu Valbuena vezérletével azonnal magához ragadta a kezdeményezést a gól- és lélektani előnyhöz jutó francia egylet. Hiába azonban a mezőnyfölény, valamirevaló helyzetet nem tudott kialakítani a Lyon, így meg kellett elégednie az egygólos vezetéssel. A belgák a félidő hajrájában vették fel az ellenfél tempóját, akkor előbb helyzetig jutottak, a 32. percben pedig már egyenlítettek: Danijel Milicevic pazar mozdulattal váltott gólra egy szabadrúgást (1–1). A második félidő egyértelműen a Lyoné volt, de mezőnyfölénye és gólveszélyesebb játéka nem hozott eredményt. Ráadásul a túlórában még a meccset is elbukta: a 95. percben Kalifa Coulibaly szöglet után fejelt a hazai kapuba (1–2).

Zenit–Valencia

Nem ízlett a Valenciának a közeg – a szentpétervári mínusz két Celsius-fok –, ami erősen érződött a spanyolok rajtján, hiszen térfelükre szegezte őket a Zenit. A házigazda a 15. percben megérdemelten, ám mégis védelmi megingásnak köszönhetően szerzett vezetést. A spanyol védők annyira Hulkra koncentráltak, hogy Artjom Dzjuba kiugratását követően Oleg Satov már ziccerben emelhette át a labdát a kiszolgáltatott Jaume Domenech felett (1–0). A folytatásban is támadásban maradt a Zenit, amely állandóra bejelentkezett a Valencia térfelére. Utóbbi a szünet előtt jött ki a szorításból, helyzete is akadt, de gólveszélyt nem jelentett. Hiába birtokolta a vendégcsapat minimálisan többet a labdát ellenfelénél, a Zenittel ellentétben támadójátéka lényegében észrevétlen volt.

A második felvonásban egyre inkább magára talált a Valencia, no meg a mérkőzés állása is nagyobb erőbedobásra késztette a vendégeket. A spanyolok mentek is előre becsülettel, már ténylegesen is odaértek a hazai tizenhatos előterébe, de csak les miatt érvénytelenített találatig jutottak a 67. percben, egyenlítésig nem. Aztán a 74. percben eldőlt a meccs. Nem is kellett sok hozzá, csupán némi orosz egyérintőzés középen. A négy villámpassz eredményeként Danny már ajtó-ablak helyzetben önzetlenül lekészítette a labdát a korábban gólpasszt adó Dzjubának, akinek nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia (2–0). Hulkot nagy erőfeszítések árán góltalanul tartotta ugyan a valenciai védelem, csak közben meg elment a meccs.

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Olympique Lyon–Gent 1–2 (Ferri 7., ill. Milicevic 32., K. Coulibaly 95.)
KORÁBBAN

Zenit–Valencia 2–0 (Satov 15., Dzjuba 74.)

6. FORDULÓ (dec. 9., szerda)
Valencia–Lyon
Gent–Zenit

AZ ÁLLÁS
1. Zenit 5 5 0 0 12–4 +8 15
2. Gent 5 2 1 2 6–6 0 7
3. Valencia 5 2 0 3 5–7 –2 6
4. Lyon 5 0 1 4 3–9 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik