A Chelsea kiejtette a Portót; tizenhat között a Kijev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 20:37
null
A Chelsea hazai győzelmét és csoportelsőségét Willian tette biztossá (Fotó: AFP)
A Chelsea otthon legyőzte a Portót, így első helyen jutott tovább a G-csoportból a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A négyes másik továbbjutója az ukrán Dinamo Kijev, amely nem tette meg azt a szívességet a portugáloknak, hogy otthon pontot veszítsen, és minimális különbséggel legyőzte az izraeli Maccabi Tel-Avivot.

Chelsea–FC Porto

A CHELSEA–PORTO MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

Sorsdöntő mérkőzés várt a José Mourinho irányította Chelsea-re a portugál trénere korábbi csapata, a Porto ellen. A Chelsea azzal a tudattal léphetett pályára, hogy egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, ám egy esetleges vereség a búcsút jelentette volna a számára. A Porto nem futott ki megilletődve a Stamford Bridge gyepére, az első percekben irányított is. A vezetést azonban a Chelsea szerezte meg öngóllal a 12. percben. Eden Hazard ugratta ki kiváló ütemben Diego Costát a jobb oldalon, a spanyol csatár bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről mellbe lőtte Iker Casillast, a kipattanó meg Ivan Marcanóról a hálóba pattogott, a menteni igyekvő Maicon már csak a gólvonal mögül tudta kikotorni a labdát (1–0).

A Portónál többet volt a labda, a következő helyzet mégis a Chelsea előtt adódott a 27. percben: Oscar Williannal kényszerítőzött, majd a jobb oldalról, 14 méterről lőtt, Martins Indiről szögletre vágódott a labda. Az első félidő második felében a mérkőzés súlya érezhető volt a pályán, többször is elő kellett vennie a sárga lapot a játékvezetőnek. Ennek következményeként Nemanja Maticsnak, Danilónak és Maxi Pereirának is ki kell hagynia csapata következő európai kupameccsét.

A fordulás után bekezdett a Chelsea, rögtön az első percben megtornáztatta a házigazda Iker Casillast. Öt perccel később már Casillas is tehetetlen volt: egy bedobás után mintaszerű támadást vezetettek a kékek, Diego Costa Hazard-nak passzolt, aki a tizenhatos előterében lövés helyett a jobb oldalon felzárkózó Williant választotta, a brazil pedig 13 méterről kíméletlenül a rövid alsóba lőtt, esélyt sem adva a spanyol kapusnak (2–0).

A második félidő második felében a Porto hiába birtokolta többet a labdát, nem tudott gólt szerezni, így a Chelsea kétgólos győzelmével csoportelső lett. A Porto a Dinamo Kijev győzelme miatt az Európa-ligában folytatja.

Dinamo Kijev–Maccabi Tel-Aviv

Fegyelmi vétsége miatt zárt kapuk mögött fogadta a Dinamo Kijev a Maccabi Tel-Avivot, a házigazdáknak győzniük kellett a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően rögtön támadólag léptek fel, és a 16. percben megszerezték a vezetést. Egy jobb oldali szabadrúgást a menteni szándékozó izraeli védő saját kapujába juttatta volna, de Predrag Rajkovics kapus vetődve bravúrral mentett. A labda azonban az ötösig sem pattant ki, a szemfüles Denisz Harmasnak nem okozott gondot a kapuba passzolnia (1–0). Harmas a második félidő elején is szabadrúgás után veszélyeztetett, de fejese ezúttal elkerülte a kaput. A Maccabi feljebb merészkedett, de hiába járt a hazai tizenhatos környékén, játékában nem volt benne, hogy egyenlít. Az ukránok győzelme továbbjutást ért – viszont üröm az örömben, hogy kétmeccses eltiltást kaptak, így a nyolcaddöntő hazai összecsapásán sem lehetnek a stadionjukban nézők.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Dinamo Kijev–Maccabi Tel-Aviv 1–0 (Harmas 16.)
Chelsea–Porto 2–0 (Marcano 12. – öngól, Willian 52.)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 4 1 1 13–3 +10 13
2. Dinamo Kijev 6 3 2 1 8–4 +4 11
3. FC Porto 6 3 1 2 9–8 +1 10
4. Maccabi Tel-Aviv 6 0 0 6 1–16 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik