BL, G-csoport: megint nem nyert a Chelsea; sima Porto-siker

Vágólapra másolva!
2015.10.20. 22:36
null
Egyelőre nem szárnyal a Chelsea (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 3. fordulójában a Porto 2–0-ra legyőzte a Maccabi Tel-Avivot, míg a Chelsea 0–0-s döntetlent játszott a Dinamo Kijev otthonában.

DINAMO KIJEV–CHELSEA

A válogatott szünet után megerősítették pozíciójában José Mourinhót, a Chelsea a hétvégén pedig a Premier League-ben már visszatalált a győzelem ösvényére. A Bajnokok Ligájában is volt mit javítania Diego Costáéknak, merthogy a Maccabi Tel-Aviv legyőzése után kikaptak a Portótól.

Eden Hazard révén kapufáig jutottak a londoniak az első félidőben, gólig azonban nem, miután Nemanja Matics is hibázott a szólója végén. A második félidőben is kevés veszély alakult ki a kapuk előtt. Mourinho Oscarral igyekezett feldobni csapata támadójátékát, ám nem sikerült, 0–0 lett a vége.

PORTO–MACCABI TEL-AVIV

Két nehéz meccsét letudta az első körből a Porto, a Maccabi ellen már mindenki sima portugál sikerre számított. Bár bő fél órán át jól tartották magukat a vendégek, a 37. percben Vincent Aboubakar látványos fejes góljával megszerezte a vezetést a portói csapat (1–0).

Négy perccel később eldőlt a találkozó, Jaszin Brahimi volt teljesen üresen a kapussal szemben és nem hibázott (2–0). A hátralévő időben már a Porto sem erőltette a támadásokat, három mérkőzés után veretlenül vezeti a G-csoportot.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

G-CSOPORT
Porto–Maccabi Tel-Aviv 2–0 (Aboubakar 37., Brahimi 41.)
Dinamo Kijev–Chelsea 0–0

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Porto 3 2 1 6–3 +3 7
2. Dinamo Kijev 3 1 2 4–2 +2 5
3. Chelsea 3 1 1 1 5–2 +3 4
4. Maccabi Tel-Aviv 3 3 0–8 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik