BL: Münchenben sem lesz könnyebb dolgunk – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.24. 00:12
null
Azért ennyire nem kilátástalan a Juventus helyzete (Fotó: AFP)
A Juventus labdarúgócsapata kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Elégedett vagyok a Torinóban mutatott teljesítményünkkel, jól játszottunk kilencven percen át, nem csak hatvan percig – nyilatkozta Josep Guardiola, a Barcelona volt, a Manchester City leendő, és a Bayern München jelenlegi vezetőedzője. – Megmutattuk, mire vagyunk képesek, le a kalappal a csapatom előtt! Természetesen a győzelemnek jobban örülnénk, de ne feledjük, a tavalyi döntőssel játszottunk. Tudtuk, kialakít majd helyzeteket a Juve, remek játékosai vannak ugyanis, akiknek megfelelő a mentalitásuk. A visszavágó legalább ilyen nehéz lesz, mint a mai mérkőzés.”

„Nagyon jó mérkőzés volt, a Juventus jó csapat, ki is használta a hibáinkat, mert nem adta fel, végig harcolt. Az első hatvan percben mutatott játékunkra azonban bizton építhetünk, kontrolláltuk a mérkőzést, sok helyzetet kialakítva. Semmi sem dőlt még el. A Juve tizenöt meccset nyert meg sorozatban, aztán játszott egy döntetlent a hétvégén, ezért nem találtunk magunkra az első kapott gól után: nagyon erős csapat a Juve, főleg hazai közönség előtt” – értékelt a lefújás után a 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén szereplő Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya.

Nála több BL-meccsen csak Oliver Kahn szerepelt a müncheniek közül: 103 alkalommal.

„Kicsit csalódottak vagyunk, mert ha kettő nullára vezetsz, onnan már be kell húznod a meccset. Nyugodtabban kellett volna futballoznunk, jobban kellett volna összpontosítanunk!” – mérgelődött Arjen Robben, aki ismét szerzett egy tipikusan robbenes találatot.

„Nem volt több számunkra ebben a mérkőzésben” – osztotta meg véleményét Manuel Neuer, aki elmondta az is, hogy a fanatikus hazai szurkolás a szépítés után kissé megzavarta őket.

„Tudtuk előre, hogy nehéz lesz, de szerintem jól futballoztunk. Mindent beleadtunk, amire csak képesek vagyunk, főleg hogy hazai közönség előtt játszottunk, és nem adtuk fel hátrányban sem. Az első félidőben túl sok teret adtunk nekik, és kihasználták egyik lehetőségüket, a fordulás után feljebb vittük a védekezésünket. Münchenben igen nehéz dolgunk lesz, ritkán nyernek ott a vendégek, de tudjuk már: szívvel kell játszanunk, úgy, mint ma a második félidőben” – adta meg a továbbjutás receptjét az első BL-gólját igen jókor megszerző Juve-csatár, Paulo Dybala.

„Az első félidőben nem találtuk a Bayern labdabirtoklásának ellenszerét, abból kell építkeznünk, amit a második félidőben mutattunk, amikor harcoltunk minden labdáért, mint ahogyan harcoltunk az egyenlítésért is. Szerintem ha úgy folytatjuk, ahogyan abbahagytuk, Münchenben továbbjuthatunk” – reménykedik a hazaiak védője, Leonardo Bonucci.

Statisztikai alapon egyébként a Juvének 19.4 százalék az esélye a továbbjutásra.

„Nyernünk kell Münchenben a továbbjutáshoz. Nagyon jól tudjuk, hogy ez nem egyszerű, ám mai teljesítményünk miatt bizakodhatunk. Fontos, hogy az összes játékosom csúcsformáját mutassa majd ott” – ragaszkodott a lefújást követően a közhelyekhez a mérkőzésen bátran és jól cserélgető torinói edző, Massimiliano Allegri.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–Bayern München (német) 2–2 (0–1)
Torino, 41 475 néző. V: Atkinson (angol)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Cuadrado, Khedira (Sturaro, 69.), Marchisio (Hernánes, a szünetben), Pogba – Mandzukic, Dybala (Morata, 75.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
BAYERN: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (Benatia, 74.) – Vidal – Robben, Thiago Alcántara, Th. Müller, D. Costa (Ribéry, 84.) – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
G: Dybala (63.), Sturaro (76.), ill. Th. Müller (43.), Robben (55.)
A visszavágót március 16-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik