BL-döntő: CR előre tudta, hogy ő dönt; Simeone a szurkolókat sajnálja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.29. 00:25
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A FINÁLÉ LEGJOBB KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GALÉRIÁNKAT! (Fotók: Korponai Tamás, Reuters)
Tizenegyespárbajban dőlt el a labdarúgó Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásának fináléja: 1–1-es 120 percet követően a Real Madrid jobbnak bizonyult az Atlético Madridnál. A Realból senki sem hibázott, az ötödik lövés Cristiano Ronaldóé volt, a négy Atlético-játékos közül a negyedikként rúgó Juanfran a jobb kapufát találta el. Nézzük, hogyan látták a döntőt a főszereplők!


„Azért kértem meg Zinédine Zidane-t, hogy én lőjem ötödik tizenegyesünket, mert megéreztem, hogy ez fog dönteni, és tudtam, hogy nem hibázok – így a mindent eldöntő lövésről Cristiano Ronaldo. – A tizenegyespárbaj mindig lottó, soha nem tudhatod, mi lesz a vége, de csapatom megmutatta, milyen rutinos, mert minden lövésünkből gól lett. Fantasztikus, mágikus éjszaka ez nekünk és szurkolóinknak is, Zidane pedig különösen megérdemli a sikert, mert egy igazi úriember, aki alázatosan közelít a futballhoz. Az Aranylabda? Mindig is meg szeretném kapni, ez nem titok, és én lettem a BL gólkirálya, ráadásul rekordként ismét, már hatodszor is 50 gól fölött zártam az idényt... Nagyon örülök, keményen megdolgoztunk a sikerért, egyik döntő sem könnyű menet, de most igen elszántak voltunk. A szezon végére alaposan elfáradt mindenki, most pihennünk kell egy kicsit, mert jön az Európa-bajnokság.”

„Meglett munkánk gyümölcse ezzel a sikerrel, és megérdemeltük a győzelmet. Tudtuk, hogy nem akármilyen lehetőség történelmet írni, pláne nem egy ilyen hullámzó idény után, mint amilyen mögöttünk áll” – így Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya, aki egyetlen védőként két BL-döntőben is betalált; sőt C. Ronaldo mellett csak ő mondhatja el magáról, hogy a tizenegyespárbajt is beleszámítva három BL-fináléban is a kapuba talált.

„Nagyon örülök. Nehéz szezon áll mögöttünk, de harcoltunk a legvégsőkig, és megmutattuk, milyen csapat is ez a Real Madrid, és mi is egy darabka történelemmé váltunk. Boldog és büszke vagyok” – örvendezett a lefújást követően Karim Benzema.

„Gyermekkorom óta erről a sikerről álmodom, és ma ezt valóra váltottam – nyilatkozott Keylor Navas. – Az álmom tehát valóra vált. Nem akármilyen idény áll mögöttünk, de ma igyekeztem nem a nehézségekre koncentrálni, hanem csakis erre a meccsre, arra, hogy jól jöjjünk ki belőle. Nyugodt voltam a tizenegyespárbajban is, mert tudtam, hogy előbb-utóbb hibáznak majd, mi pedig belőjük mindet.”

„Megérdemeltük az aranyérmet, bár sajnálom az Atléticót. A BL a Real Madrid felségterülete: ez az Undécima. A BL a Realhoz tartozik, és ezért ez a világ legjobb klubcsapata, és ilyen erősnek kell maradnunk a továbbiakban is” – nyilatkozott igen büszkén az ezúttal is remekül osztogató Luka Modric.

„Az eddig befektetett munkánk eredménye ez a siker, büszkék lehetünk mindannyian erre a mérkőzésre. Nagyszerű munkát végeztünk, nagyon boldogok vagyunk, most mindannyian nagyon örülünk, és élvezzük a sikert” – így Zinédine Zidane, aki némileg meglepő módon csak a nyolcadik olyan edző, aki első idényében BEK-et vagy BL-t nyer.

„Először is gratulálok a Real Madridnak, amely ismét fölénk kerekedett, ezúttal tizenegyesekkel. Rosszul kezdtük a mérkőzést, csak a huszadik perc után kezdtünk el szervezetten futballozni. A második félidőben hamar egyenlíthettünk volna, majd továbbra is mi támadtunk többet – értékelt az Atlético mestere, Diego Simeone. – Nem is tudom, melyik vereség fáj jobban, de a legrosszabb az, hogy látom azok szomorúságát, akik fizettek is azért, hogy eljussanak ide, és egy kicsit felelősnek érzem magam azért, hogy nem kapták meg azt szurkolóink, amit akartak. Ez fáj csak igazán.”

„Teljesen begörcsöltem a végére, alig éreztem a lábam... – így a második BL-győzelmét elérő, de még bajnoki cím nélkül álló Gareth Bale. – Micsoda elképesztően jó érzés ez a siker! A ráadásban megmutattuk erőnket, aztán meg is nyertük a Tizenegyediket. Minden beleadtak társaim, a szurkolók is nagyszerűek voltak, ők is megérdemelték a győzelmet. Egy kicsit sajnálom az Atléticót, remekül futballoztak, nem is örültünk látványosan az orruk előtt, jómagam meg egyenesen idegesebb voltam az tizenegyespárbaj után, mint közben...”

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ

Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (1–0) – 11-esekkel 5–3
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 71 942 néző. V: Clattenburg (angol)
REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal (Danilo, 52.), Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Isco, 72.) – Bale, Benzema (Lucas Vázquez, 77.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís (L. Hernández, 109.) – Saúl Niguez, Gabi, Augusto Fernández (Ferreira-Carrasco, a szünetben), Koke (Partey, 116.) – Griezmann, Fernando Torres. Vezetőedző: Diego Simeone
G: S. Ramos (15.), ill. Ferreira-Carrasco (79.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik