Időben ébredt a Man. City, a Juve kipipálta az El-győztest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 20:40
null
Hiába játszott látványosan a Mönchengladbach, Agüeróék örülhettek (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában a Bajnokok Ligája-döntős Juventus hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Európa-liga-győztes Sevillát. A Manchester City fordított és 2–1-re nyert a Mönchengladbach vendégeként.

MÖNCHENGLADBACH–MANCHESTER CITY

Hiába költött az elmúlt években eurószázmilliókat játékosokra a Manchester City, van az a sérüléshullám, ami még a világoskékeket is kényszerű helyzetbe hozza. Hat játékos sérülését (Clichy, Mangala, Kompany, Nasri, Delph, Bony) pedig még Manuel Pellegrini csapata is megérzi (lásd a kispadon helyet foglaló Maffeót, Barkert, Evanst…) – ezt bizonyította a Gladbach elleni mérkőzés is. Különösen a csapatkapitány Vincent Kompany hiánya érződött meg, hiába állt össze az argentin belső védő kettős, Martín Demichelis és Nicolás Otamendi, a két játékos sok feltűnő hibával játszott, így a német együttes folyamatos veszélyt jelentett ellenfele kapujára.

Raffael már az első percekben gólt szerezhetett volna, míg a 20. percben tizenegyest rúghatott Otamendi felesleges közbelépése után. Ugyanakkor hiába a büntető, Joe Hart – akárcsak korábban – védte a lövést (a legutóbbi kilenc ellene lőtt tizenegyesből már az ötödiket!), Sergio Agüero pedig szinte rögtön „megbosszulhatta” volna mindezt, ám kevéssel eltévesztette a jobb alsót, miután ziccerben lépett ki Hart remek indítása után.

A City embere egyébként egyértelműen Hart volt, ugyanis az első félidőben a Gladbach dominált, és a kapuvédő remekül védett, miközben a City megúszott egy újabb büntetőt. Stindl sárga lapot kapott műesésért Fernandinho közbelépése után, holott még az angol kommentárok szerint is „erősebb” tizenegyes volt ez a korábbinál.

A Pellegrini-csapat kihúzta az első félidőt, de a második elejének második hazai helyzete már gólt eredményezett: az összevissza szaladgáló City-védők mellett Korb húzott el a szélen, kiválóan tálalt vissza Lars Stindl elé, ő pedig 13 méterről a bal alsóba továbbított. 1–0

A Manchester City csak ezután ébredt, ám sikerült átvennie a kezdeményezést, és a három pontot is megszerezte. És a fordulatot – váratlan módon – épp a két argentin középső védő „akciózása” hozta meg: szöglet után Demichelis térddel továbbította a gólvonalon túlra a labdát, ám Kolb mentése miatt ekkor még nem jelzett az asszisztens, Otamendi ismétlése viszont – miután Andreas Christensenen megpattant a labda – a kapuba jutott. A játékvezetői hiba ellenére egyenlített a City. Öngól, 1–1

Az igazi csattanó azonban a 90. percre maradt: Johnson buktatta Agüerót, és a manchesteriek sértettje nem hibázott a labda mögé állva, magabiztosan berúgta a büntetőt. 1–2

A Manchester City jobban játszott a második félidőben, ám győzelméhez a szerencse is hozzájárult.

Borussia Mönchengladbach–Manchester City 1–2

JUVENTUS–SEVILLA

Bár igen sokan várták, nem látogatott vissza igen hamar a Juventushoz a nyáron a Sevillához elengedett Fernando Llorente, ugyanis a spanyol csatárt sérülése megakadályozta ebben. Egy másik ex, a torinói védő, Martín Cáceres – az uruguayit még 2012-ben vették meg a Sevillától a torinóiak, nyolcmillió euróért – pedig emlékezetes ferraris akciója miatt nem vehetett részt a mérkőzésen.

A harmadik „egykori kedves”, Ciro Immobile a kispadon foglalt helyet (az olasz csatár 2008 és 2012 között volt Juve játékosa), és egyre búsabban nézte, ahogyan a hazaiak egyre inkább átveszik az irányítást, és pár kisebb kihagyott helyzet után a félidő hajrájában Álvaro Morata kihasznál egy hatalmas védelmi hibát: 1–0!

Morata lett így az első spanyol, aki sorozatban ötször is betalált a BL-ben, egyben beállította Alessandro Del Piero húszéves klubrekordját is.


Beállt végül a második félidőben Immobile, de a hazai közönség nem fogadta kedvesen, igaz, volt ideje régi dolgokon merengenie az „ezerfejűnek”, mert főleg a mezőnyben zajlottak az események, egy-egy pontatlan lövés valósággal eseményszámba ment.

A Juve sikerét egy pillanatig sem fenyegette veszély, a csereként beállt Simone Zaza gólja minden vitás kérdést eldöntött a hajrá végén (2–0): a hazai bajnokságban pocsékul rajtoló két csapat közül a torinói javított a BL-ben.

Juventus–Sevilla 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Mönchengladbach–Manchester City 1–2 (Stindl 54., ill. Christensen 65. – öngól, Agüero 90. – 11-esből)
Juventus–Sevilla 2–0 (Morata 41., Zaza 87.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 2 2 4–1 +3 6
2. Sevilla 2 1 1 3–2 +1 3
3. Manchester City 2 1 1 3–3 0 3
4. Mönchengladbach 2 2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik