BL, C-csoport: ismét Griezmann lett a Galatasaray végzete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 22:38
null
Griezmann (jobbra) idegenben és otthon is duplázni tudott a Galatasaray ellen (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája C-csoportjában az óriási fölényben játszó Atlético Madrid – a két csapat idegenbeli összecsapásához hasonlóan – Antoine Griezmann duplájával legyőzte a Galatasarayt, ezzel bebiztosította a továbbjutását a legjobb tizenhat csapat közé.

Az összecsapás első lehetőségére tizenegy percet kellett várnia a Vicente Calderón közönségének, ekkor Wesley Sneijder vette át pazarul a labdát, lövése azonban, ha kevéssel is, de elkerülte a hazaiak kapuját. Két perccel később már gólnak tapsolhattak a drukkerek, Gabi jobb oldali beadására teljesen egyedül érkezett Antoine Griezmann, aki öt méterről a kapuba fejelt, könyörtelenül kihasználva a törökök védekezési hibáját (1–0).

Az első félidő folytatását jól jellemzi, hogy míg a törökök 36-szor passzoltak a hazaiak térfelén, az Atlético játékosai 173-szor tették meg ugyanezt a vendégek oldalán.

A játék képe a félidőt követően sem változott, a spanyolok többet birtokolták a labdát, és szép támadásokat vezettek, míg a vendégekre a teljes tanácstalanság volt a jellemző. Ennek megfelelően a 65. percben ismét a hazai csapat szerzett gólt, méghozzá az első találatot szinte teljesen lemásolva. Gabi remek kötény után az újra üresen érkező Griezmannhoz passzolt, aki négy méterről a hálóba bombázott. 2–0

A Galatasaray végzete ezúttal is Antoine Griezmann lett, hiszen az idegenbeli dupla után ezúttal is az ő két találata okozta a törökök vesztét. Győzelmével biztossá tette továbbjutását az Atlético Madrid, és az utolsó fordulóban, a Benfica otthonában a csoport első helyéért léphet pályára.

KORÁBBAN

Nagyszerűen kezdtek a kazahok, hiszen a 19. percben Junior Kabananga bal oldali beadását Patrick Twumasi fejelte a kapuba, majd az első fél órát követően a korábbi újpesti Foxi Kéthévoama szabadrúgása után Marin Anicicről került a labda a portugál kapuba (2–0).

A listavezető az első félidő hajrájában kapaszkodott vissza a meccsbe, Jones jobb oldali beadása után Raúl Jiménez fejelt hat méterről a bal felső sarokba, majd ugyanő André Almeida centerezését lábbal is gólra váltotta a második félidő derekán. 2–2

Bár az Asztana első BL-sikere továbbra is várat magára, a Galatasaray és az Atlético Madrid után a Benfica sem tudta bevenni a kazahok erődjét.

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Atlético Madrid–Galatasaray 2–0 (Griezmann 13., 65.)

FK Asztana–Benfica 2–2 (Twumasi 19., Anicic 31., ill. Jiménez 40., 73.)

6. FORDULÓ (december 8.)
Benfica–Atlético Madrid
Galatasaray–Asztana

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid53119–2+710
2. Benfica53119–6+310
3. Galatasaray 5 1 1 3 5–9 –4 4
4. Asztana 5 3 2 4–10 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik