BL, C-csoport: Griezmann kivégezte a Galatát; kikapott az újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 22:42
null
Antoine Griezmann duplájával nyert az Atlético Madrid a Galatasaray ellen (Fotó: Action images)
A Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásának első játéknapján a C-csoportban a spanyol Atlético Madrid idegenben győzte le könnyedén a török Galatasarayt, ezzel szemben a legrangosabb európai kupasorozatban bemutatkozó kazah FK Asztana nem tudta megnehezíteni a portugál Benfica dolgát.

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
GALATASARAY (török)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–2 (0–2)
Isztambul. V:
Marciniak (lengyel)
Galatasaray: Muslera – Sarioglu (Öztekin, a szünetben), Semih Kaya, Denayer – Selcuk Inan, Hakan Balta, Emre Colak (Bulut, 32.) – Podolski (Gümüs, 71.), Sneijder – Yilmaz. Vezetőedző: Hamza Hamzaoglu
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira – Koke, Saúl Níguez, Tiago, Griezmann – Vietto (Gabi, 62.), Martínez (Torres, 60.; Níguez, 80.). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Griezmann (18., 25.)

A Galatasaray nem ijedt meg az Atlético Madridtól, ennek megfelelően bátran játszott, nem állt be védekezni az esélyesebb spanyol ellenfelével szemben, ám erre rá is faragott: Antoine Griezmann duplájával az Atlético már a 18. percben megszerezte a vezetést (0–1). A francia játékos Juanfran beadása után, 15 méterről laposan lőtt a kapu bal alsó sarkába. A második gólra sem kellett sokáig várni, a 25. percben ismét Griezmann villant, ezúttal is egy középre tett beívelés után talált be, Diego Godín visszafejelt labdáját belsőzve be egy méterről az üres kapuba (0–2).

A második félidőben az Atlético visszaállt, nem erőltette a játékot, a Galatasaray pedig hiába próbálkozott, nem tudta feltörni a madridi védelmet. Diego Simeone csapata könnyedén, 2–0-ra megnyerte első csoportmérkőzését.

BENFICA (portugál)–FK ASZTANA (kazah) 2–0 (0–0)
Lisszabon. V: Szidiropulosz (görög)
Benfica: Júlio César – Semedo, Luisao, Jardel, Eliseu – Szamarisz (Fejsa, 85.), Guedes, Talisca (Jiménez 77.), Gaitán – Mitroglu, Jonas (Pizzi, 72.). Vezetőedző: Rui Vitória
Asztana: Erics – Ilics (Dedecsko, 81.), Posztnyikov, Anicsics, Somko – Dzsolcsijev (Bejsebekov, 81.), Canas, Makszimovics, Foxi – Zsukov, Kabananga (Setkin, 46.). Vezetőedző: Sztanimir Sztoilov
G: Gaitán (51.), Mitroglu (62.)

Az újonc Asztana egy félidőt bírt a Benfica ellen, amely már az első játékrészben is uralta a mérkőzést, de betalálnia még nem sikerült. Az 51. percben aztán megtört a jég, Nicolás Gaitán Konsztantinosz Mitroglu passza után becselezte magát a kazah tizenhatoson belülre, az Asztana védői érthetetlen módon nem támadták meg, Gaitán pedig tíz méterről a kapu jobb alsó sarkába bombázott (1–0).

Tizenegy perc múlva az első találatnál gólpasszt jegyző Mitroglu kétgólosra növelte a portugálok előnyét (2–0). Eliseu iramodott meg a bal szélen, a középen érkező görög tökéletes ütemben kapta meg a labdát, amelyet néhány méterről az üres kapuba lőtt.

A megnyugtató előny tudatában a Benfica visszavett, és eldugta a labdát a kazahok elől. 2–0-s sikerével a portugálok megszerezték a kötelező három pontot az újonccal szemben, és az Atlético Madriddal holtversenyben vezetik a C-csoportot.

Foxi, az FK Asztana korábban Diósgyőrben, Újpestben és Kecskeméten is megforduló labdarúgója csapatkapitányként végig a pályán volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik