BL, C-csoport: az Atlético hazai pályán kapott ki a Benficától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 22:40
null
Az Atlético Madrid először veszített el hazai BL-meccset Diego Simeone irányítása alatt (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában az Atlético Madrid hazai pályán 2–1-re kikapott a Benficától. A spanyol csapat 2009 decembere óta először kapott ki BL-meccsen a Vicente Calderón Stadionban. A csoport másik mérkőzésén a Galatasaray három öngólt hozó mérkőzésen ikszelt az Asztanával, amely először szerzett gólokat és pontot a legrangosabb európai kupasorozatban.

ATLÉTICO MADRID–BENFICA

Az Atlético Madrid gyakorlatilag a játék minden elemében felülmúlta a Benficát, kivéve a gólok számában. A spanyol csapat 17-tel többet lőtt kapura, 11-gyel több szögletig jutott el, sokkal több veszélyes támadást vezetett, és a labdát is többet birtokolta – ám ezekkel mit sem ért.

Pedig az Atlético kezdte jobban a meccset, hiszen a 23. percben Antoine Griezmann remek ütemű átadása után Ángel Correa kapáslövésével megszerezte a vezetést (1–0). Az ifjú támadó középpályás az ötödik argentin játékos, aki a madridi együttes színeiben betalált a BL-ben.

A Benfica még az első félidőben egyenlített, amikor Nicolás Gaitán futtából nagy gólt ragasztott a bal alsó sarokba (1–1). Az Atlético Madrid 2014 márciusa óta először kapott gólt hazai pályán a Bajnokok Ligájában, a spanyol csapatnak ezzel hétmeccses szériája szakadt meg.

A második félidő elején aztán fordított a vendégcsapat, amikor Goncalo Guedes éles szögből bevette Jan Oblak kapuját (1–2). A 18 éves csatár lett minden idők legfiatalabb portugál gólszerzője a legrangosabb európai kupasorozatban, de ami ennél is érdekesebb, hogy a Benficában az ezt megelőző 47 gólt az európai kupaporondon külföldi játékos szerezte.

Az eredmény a folytatásban a hazaiak minden erőfeszítése ellenére sem változott, így az Atlético 2009 decembere óta először kapott ki hazai BL-meccsen – akkor a Porto nyert a Vicente Calderón Stadionban (3–0-ra), most a Benfica.

Atlético Madrid–Benfica 1–2

ASZTANA–GALATASARAY

Az isztambuli együttes a századik mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában, míg a mostanit megelőző 49 idegenbeli találkozójából csak hatot nyert meg – a Galatasaray nem állt távol a hetedik sikerétől, de aztán pontokat hullajtott.

Lukas Podolski nem vette jó néven, hogy lecserélték
Lukas Podolski nem vette jó néven, hogy lecserélték

Bilal Kisa távolról szerzett góljának köszönhetően a török csapat sokáig vezetett (0–1), a hajrában azonban felpörögtek az események. A 77. percben Hakan Balta, a Galatasaray védője beírta magát az Asztana történelemkönyvébe, miután Junior Kabananga beadását követően a saját kapujába pattant róla a labda (1–1), ezzel megszerezte a kazah együttes történetének első találatát a BL-ben.

A 86. percben aztán elcsendesedett az Asztana Arena lelkes közönsége, ebben nagy szerepet játszott Nenad Erics, a hazaiak kapusa, aki bevédte Sinan Gümüs bal oldali beadását, amely nem is találta volna el kaput (1–2).

A kazah együttes mégis pontot mentett, hiszen a 89. percben Fernando Muslera mezőnybe kiöklözött labdáját Roger Canas húsz méterről egyből visszafejelte, a menteni igyekvő Lionel Carole pedig már csak beljebb segítette a labdát (2–2). Ha a francia védő nem ér bele a labdába, akkor is gól született volna, az UEFA mégis öngólnak könyvelte el a találatot (nem kizárt, hogy később módosít a szövetség).

A Galatasaray sorozatban a 21. idegenbeli BL-meccsén kapott gól(oka)t, és már tíz mérkőzés óta nyeretlen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája több mint húsz éve íródó történetében ez volt mindössze a negyedik meccs, amikor mindkét csapat öngólt vétett.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

C-CSOPORT
Atlético Madrid–Benfica 1–2 (Correa 23., ill. Gaitán 36., Goncalo Guedes 51.)
FK Asztana–Galatasaray 2–2 (Hakan Balta 77. – öngól, Carole 89. – öngól, ill. Bilal Kisa 31., Erics 86. – öngól)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Benfica 2 2

4–1 +3 6
2. Atlético Madrid 2 1
1 3–2 +1 3
3. Galatasaray 2
1 1 2–4 –2 1
4. Asztana 2
1 1 2–4 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik