A végén robbantott a Bayern a City ellen; kiütötte a Roma a CSZKA-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.17. 20:35
A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában, az E-csoportban a Bayern München 1–0-ra megverte a Manchester Cityt, míg a Roma 5–1-es győzelmet aratott a CSZKA Moszkva felett.

BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER CITY

BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER CITY

Minden bizonnyal kevés Bayern-fan álmodott arról (egy mértékletes, húsételeket nélkülöző vacsora elfogyasztása után), hogy kedvenc csapatuk a Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Alaba – Lahm, Xabi Alonso, Bernat – Th. Müller, Lewandowski, Götze felállásban vívja majd első BL-mérkőzését ebben az idényben. Ehhez képest Thomas Müller kis híján már az első percben betalált a mostanában gyakran ellenfélnek kisorsolt Manchester Citynek, de hiába cselezte ki már a kapust is, kisodródva az oldalhálóba lőtt. A remek kezdést követően váratlanul unalmasra sikeredett a folytatás, majd elkezdődött a Hart háborúja című film második része: az angol kapus, Joe Hart védte Müller, Mario Götze és David Alaba próbálkozásait is, amikor pedig már verve volt, Robert Lewandowski kisodródva az oldalhálót rezgette csak meg.

Semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura ellenben a City, így az eltiltása miatt a lelátón ülő Manuel Pellegrini „beSMS-ezte" a csapatba James Milnert és Sergio Agüerót is, míg Josep Guardiola Arjen Robbennel frissített a hajrá előtt, majd pályára irányította Claudio Pizarrót is.

Már úgy tűnt, hogy sikerre vezetett Hart háborúja, amikor a 90. percben a korábban éppen a Citytől vett Jérome Boateng megszerezte élete első BL-gólját. 1–0!

Agüero pontot foghatott volna még csapatának, de Dantét lefutva nemcsak Manuel Neuer, hanem a kapu mellé is gurított: nagy nehezen nyert végül a Bayern – egy erősen középszerű mérkőzésen.

Bayern München–Manchester City 1–0

AS ROMA–CSZKA MOSZKVA

Három évet várt arra a Roma, hogy újra nekivághasson a Bajnokok Ligája küzdelmeinek, és amikor 2014. szeptember 17-én eljött ez a nap, annyira megörült neki, hogy tíz perc alatt eldöntötte mérkőzését a CSZKA Moszkva ellen.

A 6. percben Gervinho adott tökéletes labdát Juan Iturbének, akinek már csak a kapuba kellett helyeznie a labdát(1–0).Az argentin nagyon hálás volt csapattársának az asszisztért, és négy perccel később ő szolgálta ki a csatárt, aki megszerezte első, ám nem utolsó gólját(2–0).

Az újabb elefántcsontparti találatig azonban még várni kellett, a 20. percben Maicon lövésébe csak beleütni tudott Igor Akinfejev, de a labda a hálóban kötött ki(3–0). Fél óra elteltével ismét villant Gervinho, egy higgadt csel után ballal a jobb alsóba gurított(4–0). Az AS Roma lett ezzel az első olyan olasz csapat, amely egy BL-mérkőzés elején 31 perc alatt négy gólt tudott szerezni.

Ahol abbahagyták a „farkasok" az első félidőben, ott folytatták a másodikban. Öt perc elteltével Szergej Ignasevics öngóljának köszönhetően növelték előnyüket(5–0). Ez lett az első alkalom, hogy a Roma öt gólt szerzett BL-meccsen.

A 82. percben Ahmed Musa révén szépítettek a moszkvaiak, így 5–1-re nyert a Roma.

Roma–CSZKA Moszkva 5–1

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ,
E-CSOPORT

Bayern München–Manchester City 1–0 (Boateng 90.)
AS Roma–CSZKA Moszkva 5–1 (Iturbe 6., Gervinho 10., 31., Maicon 20., Ignasevics 50. – öngól, ill. Musa 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik