Az Arsenal történelmi vereséget szenvedett Münchenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 20:35
null
Az Arsenal padlóra került Münchenben (Fotó: AFP)
Alaposan visszavágott londoni vereségéért a Bayern München az Arsenalnak, hiszen hazai környezetben a bajorok meg sem álltak öt gólig, a görög Olympiakosz pedig hozta nagy nehezen a kötelezőt a zágrábiak ellen.


BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Bayern München–Arsenal 5–1 (Lewandowski 10., Th. Müller 29., 89., Alaba 44., Robben 55., ill. Giroud 69.)

 

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Alaposan felbosszantotta londoni győzelmével az Arsenal a Bayern Münchent, mert hazai pályán a németek kétséget sem hagytak afelől, hogy ki végez majd a csoport élén: fél óra alatt eldöntötték a mérkőzést.

Valósággal lerohanta ellenfelét a München, Robert Lewandowski a 10. percben fejjel (1–0), Thomas Müller a 29. percben lábbal volt eredményes (2–0), miközben a szokás szerint borzalmasan tartalékos angolok az egész első félidőben egyetlen veszélyes támadást vezettek, de akkor Mesut Özil kézzel talált a hálóba.

Az Arsenal szerencséjére Petr Cech remek formában védett, és amit csak lehetett, hárított, de a szünet előtt nem sokkal David Alaba tizenhatos előtti bombája előtt már ő is letette a fegyvert: 3–0!

Alábbhagytak a fergeteges Bayern-rohamok a második félidő elején, de tíz perc múltán beállt Arjen Robben, és első labdaérintésével a jobb felsőbe küldte Alaba passzát: 4–0! Szemmel láthatóan megelégedett a hazai gárda ekkora előnnyel, Olivier Giroud szépített is, egy tetszetős, ollózós találattal (4–1) – a hajrában jobban hajtott a bajor csapat, de elszórakozott pár helyzetet, hogy az utolsó ziccerből Thomas Müller azért csak beköszönjön még egyszer: 5–1 lett tehát a vége.

Az Arsenal még soha nem kapott ilyen sok gólt a BL-ben, sőt, még soha nem szenvedett el ekkora különbségű vereséget az európai kupaporondon.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén:

Olympiakosz–Dinamo Zagreb 2–1 (F. Pardo 65., 90., ill. Ar. Hodzic 21.)

A görögök nehezen, de meg tudták ismételni horvátországi teljesítményüket, azaz hazai pályán is összejött a három pont a Dinamo Zagreb ellen. Ezzel és az Arsenal müncheni vereségével a pireuszi együttes nagy lépést tett a továbbjutás kiharcolása felé.

A vendégek az első félidőben a bosnyák csatár, Armin Hodzic révén szereztek vezetést (0–1). A második játékrészben az Olympiakosz kihagyott egy büntetőt (Konsztantinosz Fortunisz volt a vétkes), de az 55. percben – az egy perccel korábban csereként pályára lépő – Felipe Pardo szép lövéssel egalizált (1–1).

A Dinamo a második félidőben alárendelt szerepet játszott, a 79. percben Josip Pivaric kiállítása után tíz emberre fogyatkozott, ez pedig megalapozta a drámát, amely a 90. percben jött el. A tizenegyest rontó Fortunisz gólpassza után Pardo megszerezte második gólját (2–1), és a rendkívül fontos győzelmet a négy forduló után már kilenc ponttal a csoport második helyén álló együttesének.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 3 1 13– 3 +10 9
2. Olimpiakosz 4 3 1 6– 6 0 9
3. Arsenal 4 1 3 6–10 –4
3
4. Dinamo Zagreb 4 1 3 3– 9 –6
3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik