Barca-játékost ilyen részegnek még nem látott; nem Messi miatt robbant az internet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 13:03
Ha Bajnokok Ligája, akkor BL-legek. A Nemzeti Sport Online olvasói megszokhatták, hogy mindegyik forduló után összeszedjük a legérdekesebb, legjobb, legfurább és legviccesebb jeleneteket az európai elit meccseiből. Nem tettünk másként a 3–1-es Barcelona-sikert hozó berlini finálét követően sem, íme, az idény utolsó BL-legje.

A DÖNTŐ LEGLAZÁBB BEVONULÁSA – Mindenki izgatott, hamarosan jön a nagy finálé. Akadnak játékosok, akik ilyen helyzetben kissé megőrülnek a nagy nyomástól, és van Stephan Lichtsteiner, aki lazasága miatt önmagában megérdemelt volna egy kupát.A DÖNTŐ LEGLAZÁBB BEVONULÁSA – Mindenki izgatott, hamarosan jön a nagy finálé. Akadnak játékosok, akik ilyen helyzetben kissé megőrülnek a nagy nyomástól, és van Stephan Lichtsteiner, aki lazasága miatt önmagában megérdemelt volna egy kupát.


A DÖNTŐ LEGNAGYOBB PÁRHARCA – Bármilyen hihetetlen, Gianluigi Buffon és Lionel Messi még sosem néztek farkasszemet a pályán tétmeccsen.

A DÖNTŐ LEGNAGYOBB KÜLÖNBSÉGE… a kapuban keresendő. Bajnokok Ligája-fináléban még sosem volt ekkora a korkülönbség két kapus között: a Juve kapuját védő Buffon és a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen 14 év különbséggel született.

A DÖNTŐ LEGGYORSABBJA – Három perc 23 másodperc. Ennyire volt szüksége Ivan Rakiticnek, hogy bevegye a torinói kaput. A horvát középpályás ezzel a BL-/BEK-döntők történetének negyedik leggyorsabb találatát könyvelte el.

A DÖNTŐ LEGMEGLEPŐBB STATISZTIKÁJA – Február 28. óta Rakitic találata volt a Barca első akciógólja, amelyben nem vett részt (gól és gólpassz) a Messi, Neymar, Suárez hármas.

A DÖNTŐ LEGKÜLÖNLEGESEBB REKORDJA – Andrés Iniesta a futballtörténelem első játékosa, aki három különböző BL-döntőben is adott gólpasszt.

A DÖNTŐ „LEGMAGYARABB” MONDATA – Buffon? Ugyan! Bogdán megfogta volna…



A DÖNTŐ LEGIDEGESEBB JÁTÉKOSA – Arturo Vidal nagyon szerette volna kiállíttatni magát, brutális belépőivel többször is felugrasztotta a Barcelona szimpatizánsait, a játékvezető azonban megkegyelmezett a chileinek – kérdés, jól tett-e.

Vidal agya többször elborult (Fotó: Twitter)
Vidal agya többször elborult (Fotó: Twitter)


A DÖNTŐ LEGNAGYOBB VÉDÉSE –
Gigi Buffon 37 esztendősen újra megmutatta a világnak, rajta nem fog a kor. Az olasz ikonon nem múlt a torinóiak sikere, amit tudott, hárított.



A DÖNTŐ LEGMEGALÁZÓBB CSELE – Dani Alves egészen finom mozdulattal fűzte be Vidalt, aki tényleg mindent megtett, hogy leküldjék.



A DÖNTŐ LEGTÖKÉLETESEBB ÖSSZJÁTÉKA – Ez az igazi csapatmunka! Ivan Rakitic gólja előtt a Barcelona mindegyik mezőnyjátékosa érintette a labdát.


A DÖNTŐ LEGKÉNYELMESEBB CIPŐFŰZŐKÖTÉSE – A lépcsőre Neymar is nemet mondott – itt az ideje mindegyik stadionba mozgólépcsőt szerelni?

Mozgólépcsőt minden stadionba! (Fotó: Twitter)
Mozgólépcsőt minden stadionba! (Fotó: Twitter)
A DÖNTŐ LEGTÖKÉLETESEBB SOROZATA – Álvaro Morata csupán a második olyan játékos, aki egy idényen belül a BL-elődöntőkben és a fináléban is be tudott találni. Hasonlóra korábban csak Arjen Robben volt képes a 2012–2013-as szezonban. Ha ez nem lenne elég, a hórihorgas spanyol a negyedik játékos (Jardel, Nedved és Obiorah után), aki egy BL-szezonban a Real Madrid és a Barcelona kapuját is be tudta venni.

A DÖNTŐ LEGNAGYOBB ÖRÖME – Luis Enrique barcelonai karrierje vezetőedzőként nem indult könnyen, a katalánok mestere azonban végre maga mögött hagyhatta a rossz emlékeket, és egy pillanatra újra gyermekké válhatott.



A DÖNTŐ LEGSZÍVSZORÍTÓBB CSERÉJE – Andrés Iniesta a finálé 78. percében elballagott az oldalvonalig, ahol utoljára húzta fel a csapatkapitányi karszalagot a távozó Xavi karjára. Két legenda, egy legendás pillanat.



A DÖNTŐ LEGSZOMORÚBB REKORDJA – A Juventus hatodik alkalommal vesztett BL/BEK-döntőt, ezzel „megelőzte” a szomorú lista élén vele eddig holtversenyben álló Bayern Münchent és Benficát.

A DÖNTŐ LEGNAGYOBB ÖTÖSE – Buffon, Barzagli és Pirlo csatlakozott Henryhoz és Pireshez, ők azok a játékosok, akik ugyanabban a stadionban veszítették el a BL-döntőt, mint amelyikben vb-t nyertek.

A DÖNTŐ LEGHATÉKONYABB EMBERE – A hosszú ideig sérüléssel bajlódó Thomas Vermaelen egy tétmeccset játszott csupán a Barca mezében, mégis triplázott. Mondanunk sem kell, teljesítményétől felizzott az internet.

Vermaelen a hatékonyság mintaképe (Fotó: mirror.co.uk)
Vermaelen a hatékonyság mintaképe (Fotó: mirror.co.uk)





A DÖNTŐ LEGFÉRFIASABB KÖNNYEI – A Juventus vereségével, a Barcelona győzelmével és Andrea Pirlo könnyeivel ért véget a 2015-ös Bajnokok Ligája-finálé. Pogba vigasztalta a legendás olasz középpályást, aki a Milannal kétszer is megnyerte a sorozatot, a Juventusszal ez nem jött össze neki. A közösségi oldalakon „megszavazták” az alábbi videón látható jelenetet a „futballtörténelem legszomorúbb pillanatának”.



A DÖNTŐ LEGENDÁI
– Xavi és Pirlo. Ehhez nem kellenek szavak.



A DÖNTŐ LEGSZEBB BÚCSÚJA – Xavi ezzel a győzelemmel begyűjtötte 25. serlegét a Barcelonával. Senki sem volt még képes spanyol klubbal hasonló sikereket elérni a futballtörténelemben.

A DÖNTŐ „LEGBAJNOKIBB” SIKERE – A Barca a mostani BL-idényben legyőzte a ciprusi (APOEL), a holland (Ajax), az angol (Manchester City), a francia (PSG), a német (Bayern München) és az olasz (Juventus) bajnokot is. Az már más kérdés, hogy a Barca nem bajnokként indult a BL-sorozatban, hiszen a spanyol bajnokság előző kiírásában második lett az Atlético Madrid mögött.

A DÖNTŐ LEGSZERENCSÉTLENEBB JÁTÉKOSA – Patrice Evrának ez volt az ötödik BL-döntője, ebből négyet elvesztett, hármat a Barca ellen. Ő az első, aki három különböző klubbal (Monaco, Manchester United, Juventus) is elbukott BL-finálét.

A DÖNTŐ LEGJOBB PÁROSA – A Bajnokok Ligája történetében először fordult elő, hogy egy csapat két játékosa – Messi és Neymar – a góllövőlista élén végez.

A DÖNTŐ LEGBOLDOGABB URUGUAYI JÁTÉKOSA – Luis Suárez az első uruguayi futballista, aki Bajnokok Ligáját nyert.

A DÖNTŐ LEGRÉSZEGEBB JÁTÉKOSA – Gerard Piqué. Operatőr: Shakira.


BAJNOKOK LIGÁJA 2014–2015
DÖNTŐ
JUVENTUS (olasz)–FC BARCELONA (spanyol) 13 (0–1)
Berlin,
Olimpiai Stadion, 70 442 néző. Vezette: Cakir (török)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman, 89.) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (Pereyra, 79.) – Tévez, Morata (Llorente, 85.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Nevezve: Storari (kapus), Ogbonna, Padoin, Sturaro
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Mathieu, 91.), Busquets, Iniesta (Xavi, 78.) – Messi, Suárez (Pedro, 96.), Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Nem használt cserék: Bravo (kapus), Bartra, Adriano, Rafinha
Gólszerző: Morata (56.), ill. Rakitic (4.), Suárez (68.), Neymar (97.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik