Fordított a Man. United; a PSV elázott a moszkvai gólesőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 20:40
null
Chris Smalling győztes gólt ünnepelhetett a Wolfsburg ellen (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának második fordulójában a Manchester United hazai pályán 2–1-re legyőzte a Wolfsburgot. A kvartett másik találkozóján a CSZKA Moszkva 3–2-re nyert a PSV ellen. Két kör után mind a négy csapat három-három ponttal áll.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

MANCHESTER UNITED–WOLFSBURG 2–1

A Manchester United a PSV elleni első körös zakó után mindenképpen javítani szeretett volna az Angliában nemzetközi kupameccsen még nyeretlen Wolfsburg ellen. Ehhez képest a német csapat villámgyors góllal sokkolta a „vörös ördögöket”, már a 4. percben megszerezte a vezetést Dieter Hecking legénysége.

A Manchester United védelme csúnyán lemaradt a jobb oldalon, Caliguri átfűzte magát két védőn is, majd Max Kruséval kényszerítőzött, a túloldalon beragadó Antonio Valencia miatt még csak les sem volt, Caliguri pedig nyolc méterről a hálóba emelt a tehetetlen David de Gea mellett, nagyon higgadtan (0–1).

A 18. percben Juan Mata kapásból lőtt Benaglio kezébe, de igazán a félidő második felére tért magához a Manchester United, amikor saját térfelére szorította a Wolfsburgot. A 26. percben Martial csapta be nagyon könnyedén a jobb oldalon Rodríguezt, majd az alapvonalról középre gurított, a hosszún érkező Rooney azonban senkitől sem zavartatva fölé vágta az ajtó-ablak ziccert hét méterről. Két perccel később Mata jobb oldali beadása után Depay fejelte a labdát Benaglio kezébe.

A 34. percben már Benaglio is tehetetlen volt: Mata emelte a labdát a tizenhatoson belülre, Caliguri azonban kézzel nyúlt bele, így Kassai Viktor büntetőt ítélt a házigazdának. A tizenegyest Mata végezte el, és nagyon higgadtan a jobb alsóba helyezett a balra dőlő kapus mellett. Ezzel egyenlített az MU még a szünet előtt (1–1). Sőt! A 37. percben Depay a vezetést is megszerezhette volna, pazar kiugratást kapott Matától a bal szélen, de 12 méterről leadott lövését Benaglio lábbal hárította, így a szünetre maradt az 1–1.

A fordulás után Darmian mentette meg a biztos góltól a Manchester Unitedet, az utolsó pillanatban vágta ki a labdát Dost elől középen. Az 53. percben megfordította a mérkőzést a házigazda: szöglet utáni kavarodást követően Schweinsteiger lövésébe beleléptek, így pattant a labda Matához, aki sarokkal emelte azt a tizenhatoson belülre, Chris Smallingról mindenki lemaradt középen, a védő pedig az ötösről becsúszva juttatta a labdát a kapuba Benaglio mellett (2–1).

Két perccel később kis híján jött a válasz a Wolfsburgtól: Caliguri kapott remek labdát a jobb oldalon, majd célba vette a rövid alsót 14 méterről, de lapos, kellemetlen lövését De Gea nagy bravúrral szögletre tolta. A félidő második felében átengedte a területet a Manchester United a Wolfsburgnak, amely élt is vele, több helyzetet kidolgozott, ám gólt nem tudott szerezni.

André Schürrle beállítása remek húzásnak bizonyult, a korábban a Chelsea-ben is szereplő szélső a 71. percben csúnyán megforgatta Blindet, majd ellőtte a labdát a kapu előtt keresztbe. A hajrában ígéretes helyről, mintegy 18 méterről végezhetett el szabadrúgást a német együttes, de Rodríguez mellé tekert, így az eredmény már nem változott, a Manchester United legyőzte a Wolfsburgot.

Manchester United–Wolfsburg 2–1

Seydou Doumbia volt a CSZKA–PSV meccs főszereplője
Seydou Doumbia volt a CSZKA–PSV meccs főszereplője

CSZKA MOSZKVA–PSV

A CSZKA Moszkva az első félidőben kiüthette volna a PSV-t, ehelyett lett belőle egy szoros meccs. Az orosz együttes Seydou Doumbia két és Ahmed Musa egy góljával a szünetig háromgólos előnyre tett szert, ám még nagyobb is lehetett volna a különbség, ha az elefántcsontparti csatár a 44. percben gólra váltja a második tizenegyesét.

A hollandok a második játékrészben vérszemet kaptak, és Maxime Lestienne duplájával feljöttek egy gólra, de az egyenlítésre nem maradt erejük. A PSV góljainak szerzője az első belga lehetett volna, aki mesterhármast ér el a BL-ben, ám hat másik honfitársával egyetemben, ő is megállt kettőnél.

A B-csoportban két forduló után mind a négy csapat hárompontos.

CSZKA Moszkva–PSV 3–2

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–WOLFSBURG (német) 2–1 (Mata 34. – 11-esből, Smalling 54., ill. Caliguri 4.)
CSZKA MOSZKVA (orosz)–PSV (holland) 3–2
(Musa 7., Doumbia 21., 36. – a másodikat 11-esből, ill. Lestienne 60., 68.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. PSV
2 1 1 4–4 0 3
2. Manchester United 2 1 1 3–3 0 3
CSZKA Moszkva
2 1 1 3–3 0 3
4. Wolfsburg 2 1 1 2–2 0 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik