Parázs első meccs gól nélkül az Atlético-Real párharcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 20:40
null
Nagyszerű élőkép az Atlético szurkolóitól a meccs előtt (Fotók: Action Images)
Gól nélküli döntetlenre végeztek a felek az Atlético Madrid–Real Madrid szuperrangadón a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ami az előzményeket illeti, a Real Madrid sikerét hozó tavalyi BL-döntő óta nem volt sok sikerélménye a királyi gárdának a derbiken, az azóta lejátszott hat összecsapásból négyet az Atlético nyert meg, kettőn döntetlen született – a spanyol Szuperkupát az Atlético nyerte meg, a Király-kupában kiejtette a Realt, a bajnokságban pedig oda-vissza legyőzte városi riválisát.

Az Atléticóban Fernando Torres, a Realban Isco és Pepe kezdte a kispadon a meccset. A Real birtokolta többet a labdát (az első tíz percben például 72 százalékban), és Gareth Bale révén már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést. A walesi Jan Oblakkal állt már csak szemben, de nem tudta elrúgni felette a labdát.


A magas hőfokú meccsen nem volt könnyű dolga a játékvezetőnek, mindkét oldalon heves reklamálásba kezdtek egy-egy ítélet után. A Real uralta a középpályát, több veszélyes támadást is vezetett, de Bale helyzete után a többi esetben mindig tisztázni tudtak valahogy a hazaiak.

Bale lövése után hárít bravúrral Oblak
Bale lövése után hárít bravúrral Oblak

Az edzőként 400. meccsén irányító Diego Simeone hiába kért nagyobb támogatást a szurkolóktól, nem csökkent a királyiak fölénye. Az első fél óra végén ismét Bale lövését kellett védenie Oblaknak, aki vetődve tolta ki a bal alsóba tartó labdát. Az Atlético kapusa nem sokkal később megtette ugyanezt James Rodríguez bal külsővel eleresztett löketénél is.

A 37. percben Sergio Ramos választott rossz megoldást, így Antoine Griezmann került helyzetbe, de nem tudta kellően helyezni a fordulásból leadott lövést, Iker Casillas biztosan hárított. A szünet előtt még Raphaël Varane vágott ki nagy sprintet a jobb oldalon, ami után létszámfölényben voltak a realosok a hazai kapu előtt, de nem tudtak élni a lehetőséggel, így gól nélkül zárult az első félidő.

Mandzukic – nagy harcot vívva a Real védőivel – a vérét adta a döntetlenért...
Mandzukic – nagy harcot vívva a Real védőivel – a vérét adta a döntetlenért...

Kicsit zaklatottan indult a második félidő, egy légi párbaj során ugyanis Ramos keze eltalálta Mario Mandzukicot, akit ápolni kellett. A horvát támadó ezután sárgát érően „vágott vissza" Varane-nak. Ekkor már többet volt az Atléticónál a labda, és többször el is tudott jutni vele a Real kapujáig.

Ramos beköszönt Mandzukicnak

Carvajal szeretetcsomagja

A küzdelmes játékrészben csökkent a Real fölénye, miközben híján voltunk nagy helyzeteknek. A 69. percben aztán Bale készített elő, de Benzemát és Ronaldót is szerelték lövés közben a tizenhatoson belül. Az edzők szándékát jól jelezte, hogy mindkét oldalon támadó helyett középpályást hoztak be a hajrára.

Modric lő kapura
Modric lő kapura

A 81. percben Arda Turan kezdett nagy szólóba, de az akció végén Mandzukicot Carvajal megállította. Fernando Torres beállása új lendületet hozott az Atlético játékába, miközben egyik oldalon Mario Suárez, a másikon Marcelo „sárgázta ki" magát a visszavágóról.

Meleg pillanatokat élt meg a Real a végén, Casillas védte Suárez kísérletét. Az utolsó percek Atlético-rohamait látva örülhettek a blancók, amikor a játékvezető véget vetett az összecsapásnak. Legutóbb 1993-ban nem született gól a két csapat mérkőzésén, az egy bajnoki volt. A döntés a jövő heti visszavágóra maradt.

A találkozó összefoglalója

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–REAL MADRID (spanyol) 0–
0
Madrid, Vicente Calderón Stadion. Vezette: Mazsics (szerb)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Gabi, Mario Suárez – Turan, Koke (F. Torres, 83.) – Mandzukic, Griezmann (Raúl García, 77.). Vezetőedző: Diego Simeone
REAL MADRID: Casillas – Carvajal (Arbeloa, 85.), Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, J. Rodríguez – C. Ronaldo, Benzema (Isco, 76.), Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik