Tizenegyesekkel jutott tovább az Atlético Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 20:41
Az Atlético Madrid tizenegyesekkel búcsúztatta a Bayer Leverkusent a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A rendes játékidőben 1–0-ra vezetett a spanyol csapat, így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás, amelyben nem született újabb találat. A tizenegyespárbajt a tavalyi döntős Atlético nyerte meg 3–2-re, amivel a legjobb nyolc közé jutott.

Diego Simeone hangorkánt kért az Atlético-szurkolóktól, és az argentin szakembernek nem is kellett csalódnia, remek hangulat fogadta a csapatokat, konfettiesővel. Nem lehet azt állítani, hogy a madridiak nekiugrottak ellenfelüknek, helyzeteket legalábbis nem tudtak kialakítani.

Moyá az első kapus, akit sérülés miatt két BL-mérkőzésen is le kellett cserélni a 25. perc előtt.

Az első félidő közepén kapust kellett cserélniük, Miguel Ángel Moyát a szlovén Jan Oblak váltotta, akinek ez volt a második BL-mérkőzése az Atlético színeiben (még a csoportkör első fordulójában, az Olympiakosztól elszenvedett 3–2-es vereség alkalmával állt a kapuban).

Mario Suárez a 36. európai kupamérkőzésén az első gólját szerezte. Ő a nyolcadik Atlético-játékos, aki betalált ebben a BL-idényben.

Nem sokkal Moyá sérülése után a másik csapat kapusa, Bernd Leno mellől is elpártolt a szerencse, megszerezte a vezetést az Atlético: egy beívelt szabadrúgás után nem tudott felszabadítani a német csapat, és Mario Suárez 20 méteres lövésébe Ömer Toprak úgy ért bele, hogy a labda Lenót becsapva a hálóban kötött ki. Ez volt a meccs első madridi lövése. 1–0

A szünet előtt Suáreznek volt még egy megpattanó lövése, amely nem sokkal kerülte el a bal oldali kapufát, a Leverkusennek pedig néhány veszélyes támadása, de egyikből sem született gól.

A második félidőben jóval nagyobb nyomás alatt tartotta ellenfelét az Atlético, amely szemlátomást még a rendes játékidőben el akarta dönteni a továbbjutást. Hiába rohamozott azonban egyre nagyobb elánnal – és a 83. perctől a Mario Mandzukicot váltó Fernando Torresszel a soraiban – a hazai csapat, nem tudta begyötörni a második gólt.

A hosszabbításban is eredménytelenül gyűrték egymást a felek – az egyik oldalon Raúl García, a másikon Simon Rolfes járt a legközelebb a gólhoz –, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

Az első pár mindkét tagja borzasztó megoldással jelentkezett, Raúl García a léc fölé lőtt, míg Calhanoglu laposan, középre, Oblak lenyúlva hárított.

A következő hat rúgóból egy-egy ember hibázott (Ömer Toprak és Koke). Az utolsó párban Fernando Torres a bal oldali sarokba, egészen a kapufa mellé emelt, Stefan Kiessling viszont Garcíához és Toprakhoz hasonlóan fölé vágta a labdát, így az Atlético jutott be a legjobb nyolc közé.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–BAYER LEVERKUSEN (német) 1–0 (1–0) – 11-esekkel 3–2
Vicente Calderón Stadion. V:
Rizzoli (olasz)
ATLÉTICO:
Moya (Oblak, 23.) – Juanfran, Miranda, Gimenez, Gámez – Mario Suárez, Koke, Arda Turan, Cani (Raúl García, a szünetben) – Griezmann, Mandzukic (F. Torres, 83.). Vezetőedző: Diego Simeone
LEVERKUSEN:
Leno – Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell – Castro, L. Bender – Bellarabi, Szon Hung Min (Rolfes, 77.) – Calhanoglu, Drmic (Kiessling, 69.). Vezetőedző: Roger Schmidt
G: Mario Suárez (27.)
Továbbjutott:
az Atlético Madrid, 1–1-es összesítéssel, tizenegyesekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik