Az Arsenal két góllal megverte a Bayern Münchent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.20. 20:39
null
Douglas Costa cselei néha az őrületbe kergették az Arsenal védőit, de a végén utóbbiak örülhettek (Fotó: Action Images)
Olivier Giroud és Mesut Özil góljával 2–0-ra nyert az Arsenal Londonban a Bayern München ellen, ezzel a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a harmadik fordulóban megszerezte első pontjait az angol csapat. A kvartett másik mérkőzésén a Dinamo Zagreb kikapott odahaza az Olympiakosztól.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

F-CSOPORT
Arsenal–Bayern München 2–0 (Giroud 77., Özil 94.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Bár tüntettek a Bayern-szurkolók a magas jegyárak miatt (átszámítva csaknem harmincezer forintba került egy belépő), a szünetben azért maguk is elismerték, hogy ez bizony megérte a pénzt: a csoportkörben két vereséggel rajtoló Arsenal több helyzetet is kidolgozott a bombaformában lévő München ellen, miközben a németek is könnyen két gólig juthattak volna.

Azon senki sem lepődött meg, hogy Robert Lewandowski már az első percben majdnem betalált, majd a Thomas Müllerrel kényszerítőző Thiago Alcántara bravúrra késztette Petr Cecht, de Arsene Wenger „hamis 7-es” taktikája megoldhatatlan feladat elé állította a német védőket: az Arsenal győzelmi kényszerben, hazai pályán is szemérmetlen nyíltsággal kontrára játszott, és a szélsőből középcsatárrá avanzsáló Theo Walcottot többször is gólhelyzetbe hozták társai – csak éppen az angolt a ziccerek kihasználása állította megoldhatatlan feladat elé, így aztán nem született gól az első játékrészben.

Thierry Henryval vagy Dennis Bergkamppal már hárommal mennénk, Ian Wrighttal vagy Alan Smith-szel kettővel – mondhatták a veterán Arsenal-drukkerek, akik rezignáltan vették tudomásul, hogy nem sokkal az újrakezdés után Aaron Ramsey lesérült, és a csapatból szép lassan eltűnt a lendület. Pár középtávoli lövésen kívül a Bayern sem jelentett veszélyt a hazai kapura, Pep Guardiola erre „motort cserélt”: Arturo Vidalt és Xabi Alonsót Joshua Kimmich és Rafinha váltotta (utóbbi helyett természetesen az addig jobbhátvédet játszó Philipp Lahm húzódott előrébb egy sorral).

Wenger a hajrára harcba dobta Olivier Giroud-t, aki első labdaérintéséből kihasználta Neuer döbbenetes hibáját: 1–0!

Nem tudott már újítani a Bayern, Lewandowskinak sem ment, sőt a ráadás negyedik percében a végig remekül futballozó Héctor Bellerín passzát Mesut Özil közelről gólra váltotta: 2–0, fontos három pontot szerzett az Arsenal, 12 zsinórban megnyert mérkőzés után botlott a München, amely ebben az idényben először maradt szerzett gól nélkül.

Hogy mégse legyen teljes a londoniak öröme, arról azonban gondoskodott az Olympiakosz.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

DINAMO ZAGREB–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ

Az Olympiakosz tradicionálisan gyengén szerepel idegenben a BL-ben – az előző idényben mindegyik meccsét elveszítette vendégként –, ám az Arsenal elleni meglepetéstől felbuzdult görögök most Zágrábban is nyerni tudtak. Nem ehhez szoktak hozzá a drukkereik (először nyert az Olympiakosz a BL-ben kettőből kettőt idegenben), de aligha bánják…

A Dinamo Zagreb–Olympiakosz mérkőzés egyetlen gólját a pireusziak nigériai csatára, Brown Ideye szerezte, aki nagyon éles szögből járt túl Eduardo eszén a 79. percben. A zágrábi kapust nem feltétlenül dicsérik meg a találat miatt – egy „közreműködői pontot” neki is be lehetne bátran írni. Félidőnél az Olympiakosz továbbjutó helyen áll a Bayern mögött.

Dinamo Zagreb–Olympiakosz Pireusz 0–1 (Ideye 79.)


AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 2 1 8–2 +6 6
2. Olympiakosz 3 2 1 4–5 –1 6
3. Dinamo Zagreb 3 1 2 2–7 –5 3
4. Arsenal 3 1 2 5–5 0 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik