Az Arsenal 3–0-ról sem tudta kiharcolni a továbbjutást az Anderlecht ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 20:40
null
Sima győzelmet ígért, de fájó véget ért az „ágyúsok” estéje (Fotó: Action Images)
Az Arsenal 3–0-s előnyről szórakozta el a győzelmet a belga Anderlecht ellen, a BL keddi játéknapjának legnagyobb meglepetését szolgáltatva ezzel. A D-csoport másik mérkőzésén a Dortmund törökországi sikerét követően hazai pályán három góllal legyőzte a Galatasarayt, ezzel továbbra is hibátlan, és tovább is jutott a kieséses szakaszba.

A mérkőzés előtt hatalmas mennyiségű eső zúdult Londonra, így talán nem is volt meglepő, hogy a mérkőzés elején rengeteg technikai hiba jellemezte a csapatok játékát. Az Arsenal nem meglepő módon sokkal többet birtokolta a labdát, mint az Anderlecht, amely biztos védekezésében és gyors kontráiban bízott. A kilencedik percben egy ilyen kontra után majdnem előnybe kerültek a belgák, Praet lövése után Mertesackerről pattant be kis híján a labda a jobb alsó sarokba.

A vendégeknek később is akadtak lehetőségei, de gólt nem tudtak szerezni, ellentétben az Arsenallal. A 25. percben Mbemba buktatta Welbecket a tizenhatoson belül, a játékvezető által befújt tizenegyest Arteta „panenkázta” a kapuba, ez a találat volt az Arsenal történetének 500. gólja, ami az Emirates Stadionban született minden versenysorozatot figyelembe véve (1–0). Négy perccel később máris megduplázta előnyét Arsene Wenger csapata, Alexis Sánchez szabadrúgása a sorfalban kötött ki, aztán a chilei nem sokat vacillált a felpattanó labdával, kapásból zúdította a bal alsó sarokba 16 méterről. 2–0

A második félidőben sem változott a játék képe, az Arsenal birtokolta többet a labdát, és veszélyesebben is futballozott, mint az Anderlecht, de így is tovább növelte az előnyét: az 58. percben Alexis Sánchez szerelte Kljestant, a megszerzett labdával Oxlade-Chamberlain tört kapura, majd hat méterről lőtte ki szép mozdulattal a bal alsó sarkot. Ez volt az Anderlecht 500. gólja, amit európai tétmeccsen kapott, hasonló statisztikával csak a Real Madrid és a Barcelona „büszkélkedhet” (3–0). Három perccel később jött a szépítés a semmiből, a csereként beálló Kawaya bal oldali beadását követően Vanden Borre lőtt három méterről a kapu közepébe erősen lesgyanús helyzetben. 3–1

A szépítés után szép csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem Monreal lerántotta a tizenhatoson belül Mitrovicsot, a befújt büntetőt pedig Vanden Borre lőtte be a bal alsó sarokba, megszerezve ezzel saját maga és csapata második gólját. 3–2

Úgy tűnt, hogy az Arsenal be tudja húzni a mérkőzést, de jött a 90. perc és Mitrovics, aki Najar jobb oldali beadását fejelte a bal alsó sarokba 10 méterről Mertesacker mellett, így matematikailag még nem biztos az Arsenal részvétele a legjobb 16 között. 3–3

Arsenal–Anderlecht 3–3

DORTMUND–GALATASARAY

A BVB a bajnokságban szenved és régen látott mélyponton van, a BL-ben viszont már négy játéknapot követően kiharcolta a tavaszi folytatást. A törökök idegenbeli 4–0-s legyőzése után hazai pályán is elintézte Galatasarayt, csak a szezonbeli első, BL-ben kapott gól adhat okot némi szomorúságra Jürgen Klopp öltözőjében.

Már az első félidő kezdetétől átvette a kezdeményezést a német csapat, amely néhány elpuskázott helyzetet követően a 25. percben a kapufát találta el Papasztathopulosz fejese után, a 39. percben viszont a háló is megrezzent, Piszczek precíz kiugratása után Marco Reus talált a kapuba Muslera lábai között. 1–0.

Reus legutóbbi három BL-mérkőzésén öt találatban vett részt (4 gól, 1 gólpassz.)

A második játékrészben három percet állt a játék a török szurkolók miatt, majd az 56. percben növelni tudta előnyét a Dortmund, egy jobb oldali beadást követően nem tudtak felszabadítani a törökök, Kehl fejelte le a labdát Papasztathopulosznak, aki közelről a kapuba kanalazta a labdát (2–0). A görög hátvéd első gólját szerezte a Bajnokok Ligájában.

A 69. percben betalált a Galatasaray is, Sneijder beadása után Hakan Balta szintén fejjel volt eredményes, a Dortmund ezzel első gólját kapta a jelenlegi BL-szezonban. 3–1

A szépítést követően kitámadt a Galata, majd a 74. percben egy gyors kontra végén eldöntötte a három pont sorsát a Dortmund. Aubameyang passza után Ciro Immobile is feliratkozott a gólszerzők közé, de a végeredményt Kaya öngólja állította be állította be a 4–1-es végeredményt.

A Dortmund négy fordulót követően szerzett 12 pontjával (13 rúgott és 1 kapott góljával) nemcsak a továbbjutást harcolta ki, de a Juventus 1995–1996-os BL-rekordját is beállította: csak ez a két csapat tudta megnyerni első négy csoportmeccsét +12-es gólkülönbséggel.

Borussia Dortmund–Galatasaray 4–1

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

Arsenal–Anderlecht 3–3 (Arteta 25. – 11-esből, Sánchez 29., Chamberlain 58., ill. Vanden Borre 61., 72. – 11-esből, Mitrovic 90.)
Dortmund–Galatsaray 4–1 (Reus 39., Papasztathopulosz 56., Immobile 74., Kaya 85. – öngól, ill. Hakan Balta 69.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 4 4 0 0 13–1 +12 12
2. Arsenal 4 2 1 1 9–7 +2 7
3. Anderlecht 4 0 2 2 5–9 –4 2
4. Galatasaray 4 0 1 3 3–13 –10 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik