BL: A személyes rekordok csak egyenes következmények - Totti

Vágólapra másolva!
2014.10.01. 08:02
null
Tottinál csak fiatalabb játékosok találtak be eddig a BL-ben (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája E-csoportjában az angol Manchester City az olasz AS Romát fogadta, és 1–1-es döntetlen született a rangadón. Az angolok hamar előnybe kerültek Sergio Agüero tizenegyesből szerzett góljával, amelyet a 38 évesen és 3 naposan kapuba találó, s ezzel BL-korrekorderré avanzsáló Francesco Totti egyenlített ki.

 

„Bizonyítottuk az értékünket, és hogy mit érhetük el. Az egész kilencven percet tekintve nekünk voltak a tisztább helyzeteink és nyerhettünk is volna – mondta a meccs után az olasz együttes capitanója. – Hátrányba kerültünk rögtön az elején, de gyorsan egyenlítettünk, ami sosem könnyű Európa egyik legjobb csapata ellen.”

„Az a célunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, még ha tudjuk is, hogy az olyan riválisokat felvonultató csoportból, mint a Bayern München vagy a Manchester City, nem könnyű a továbbjutás, hiszen ők a mi szintünkön vannak, ha nem feljebb. De ha így játszunk, elérhetjük a céljainkat” – tette hozzá Totti, aki a rekorddal nem különösebben akart foglalkozni.

„Őszinte leszek, egyáltalán nem gondolkoztam rajta. Mindig inkább a csapat jár a fejemben, mint a saját eredményeim, ez tart a pályán már hosszú ideje. Ha betalálok, a csapat számára szerzek gólt, ennek csak egyenes következményei a személyes rekordok.”

Manuel Pellegrini, a City menedzsere azt emelte ki az összecsapás után, hogy a továbbjutásról nem ez a döntetlen fog határozni. „A továbblépés azon múlik, miként teljesítünk a következő mérkőzéseken. Igaz, egy pontunk van csak a hatból, de csupán hárommal állunk a Roma mögött, és még tizenkettő van, amiért harcba szállunk: a végsőkig fogunk küzdeni” – nyilatkozta a chilei szakember.

„Hazai pályán sosem jó eredmény a döntetlen, ám figyelembe kell venni, hogy nagyon jó formában lévő, nagyon erős gárda ellen játszottunk. Azt hiszem, hogy a döntetlen jól tükrözi, mi történt itt. A legnagyobb problémánk az volt, hogy túl sok könnyű passzt elrontottunk.”

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Manchester City–AS Roma 1–1 (Agüero 4. – 11-esből, ill. Totti 23.)
KORÁBBAN:
CSZKA Moszkva–Bayern München 0–1 (Th. Müller 22. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 2–0 +2 6
2. AS Roma 2 1 1 6–2 +4 4
3. Manchester City 2 1 1 1–2 –1 1
4. CSZKA Moszkva 2 2 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik