BL: 16 évvel a debütálás után egyedüli rekorder lehet Xavi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.30. 18:12
Tizenhat évvel azt követően, hogy bemutatkozott a Bajnokok Ligájában, csúcstartó lehet Xavi Hernándezből. Amennyiben a Barcelona középpályása pályára lép a mai, PSG elleni mérkőzésen, 143. alkalommal képviseli a katalánokat az elitliga főtábláján, és ezzel maga mögött hagyhatja a legtöbbet szereplők listáján honfitársát, Raúl Gonzálezt.

Xavi az APOEL elleni meccsen érte utol Raúlt, és játszott 142. alkalommal a BL-ben, ma pedig egyedüli rekorderré léphet elő. A katalánok 34 éves középpályása 1998 szeptemberében, egy Manchester United elleni mérkőzésen mutatkozott be a legrangosabb európai kupában – a Barca legutóbbi BL-kezdőjéből Sergi Samper és Munir El Haddadi például még csak hároméves volt akkor…

A selejtező meccseket is beszámítva egyébként még iparkodnia kell Xavinak, ha az élre akar állni, ugyanis Ryan Giggs (151) egyelőre hárommal megelőzi a katalán csapatkapitányt, de a főtáblás kategóriában sem biztos sokáig az uralkodása, a Giggsszel ott holtversenyben álló Iker Casillas csupán egy meccsel marad el tőle (141).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik