Már megint C. Ronaldo; a Liverpool nem bírt a bolgárokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 20:42
null
Cristiano Ronaldo góljával szerzett vezetést és nyert a Real (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában a Real Madrid már az első félidőben megszerezte a vezetést Cristiano Ronaldo találatával a Basel vendégeként, és ezzel győzött is. A csoport másik meccsén a Liverpool a harmadik percben hátrányba került Bulgáriában a Ludogorec ellen, de még a szünet előtt fordított. Ezzel azonban még nem volt vége a meccsnek, a hazaiak a hajrában pontot mentettek.

BASEL–REAL MADRID 0–1

Nyugodt helyzetből várta a Real Madrid a B-csoport 5. fordulóját a svájci Basel ellen, hiszen már korábban eldőlt, hogy továbbjutott a legutóbbi kiírás győztese. Paulo Sosa csapatának azonban volt miért hajtania, hiszen bár a forduló előtt a második helyen álltak a svájciak, pontszerzésük esetén jó esélyük lett volna a továbbjutásra.

Az első félidő élénk, de rendkívül közepes színvonalú játékot hozott. A Real nem erőltette meg magát, a védelem biztosan rombolt, a támadók helyzetbe nemigen kerültek, de mivel a hazaiak űzték-hajtották a spanyolokat, nem lehetett nyugodt a kispadon Carlo Ancelotti.

Mivel azonban értékelhető helyzet nem sikerült összehoznia a piros-kék csapatnak, lényegében az egyetlen lehetőségét gólra váltotta a Madrid.

A 35. percben Benzema elhúzott a bal oldalon, majdnem az ötösig vezette a labdát az alapvonal közelében. A kezére játszott, hogy a svájci védők álmélkodva figyelték, talán ezért feledkezhettek el a Benzema átadására a kapu elé érkező C. Ronaldóról, aki 6 méterről könnyedén küldte a kapuba a Real vezető gólját. A portugál ezzel a BL történetének második legeredményesebb gólszerzője lett 71 találattal, Raúllal holtversenyben (a listát a kedden triplázó, 74 gólos Lionel Messi vezeti). 0–1

A második félidőt aktívabban kezdte a Basel, és jóval több lehetősége volt, mint az ellenfelének. A vendégek védelme azonban jól muzsikált, és amikor már minden veszni látszott, akkor meg ott volt a kiválóan védő Keylor Navas.

A második félidő utolsó harmadában Bale és Ronaldo is a kapufát találta el, a Basel pedig kétségbeesetten támadott, de helyzetbe már nem került, így a legkisebb különbséggel ugyan, de vereséget szenvedett.

LUDOGOREC–LIVERPOOL 2–2

Az 5. forduló előtt csak 3. helyen álló Liverpool a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos meccsen lépett pályára a hozzá hasonlóan hárompontos bolgár Ludogorec otthonában.

Hozzá hasonlították az angol trollok a gólnál hibázó Pool-kapust
Hozzá hasonlították az angol trollok a gólnál hibázó Pool-kapust

A találkozón meglepetésre már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, méghozzá egy nagy kapushibát követően. Simon Mignolet egy bombaerősnek nem nevezhető távoli kísérletnél kiejtette a labdát a két csapat első meccsén (Angliában 2–1-re nyert a Liverpool) is eredményes Dani Abalo elé, aki közelről a kapuba lőtt. (Angol trollok percekkel a találat után már gúnyt is űztek a Liverpool kapusából.) 1–0

Öt perccel később azonban, egy hasonlóan mókás góllal egyenlített a Liverpool. A „vörösök" csatára, Rickie Lambert három védő gyűrűjében addig fejelgethetett, amíg a kapuba nem jutott a labda. A Southamptontól nyáron szerződtetett támadó vasárnap, a Crystal Palace ellen 3–1-re elveszített bajnokin szerezte meg első liverpooli gólját tétmeccsen, most már megvan a második is. 1–1

A Liverpool még a szünet előtt fordítani tudott, Reheem Sterling mesteri keresztlabdáját a jobb szélen érkező Jordan Henderson három méterről továbbította a kapuba. 1–2

Az angol csapat 45 perc után így 2–1-re vezetett, annak ellenére, hogy nem játszott fölényben. A két együttes 50-50 százalékban birtokolta a labdát az első játékrészben, de a Ludogorec több támadást vezetett (25–15), több lövése és több kaput eltaláló kísérlete is volt (9/4–5/3).

A második félidőben már a Ludogorec birtokolta többet labdát, és voltak kisebb-nagyobb helyzetei (például szabadrúgásból, illetve szöglet után) is, de ezek a 88. percig kimaradtak.

Akkor azonban egy jobb oldali szögletet a rövidnél továbbfejeltek a hazaiak, a hosszún érkező Georgi Terziev pedig négy méterről a kapuba talált, ugyancsak fejjel. 2–2

Az eredmény már nem változott, maradt a játék képe alapján reális döntetlen. Ez azt is jelenti, hogy a még kiadó, továbbjutást érő helyről a Liverpool–Basel csata dönt majd a 6. fordulóban, ha Steven Gerrardék nyernek a két gárda találkozóján, akkor továbbjutnak, de a döntetlen már Paulo Sousa csapatának kedvezne (ugyanez lett volna a helyzet abban az esetben is, ha a Pool győz Bulgáriában).

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Basel (svájci)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (C. Ronaldo 35.)
Ludogorec (bolgár)–Liverpool (angol) 2–2 (Dani Abalo 3., Terziev 88., ill. Lambert 8., Henderson 37.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 5 5 0 0 12–2 +10 15
2. Basel 5 2 0 3 6–7 –1 6
3. Liverpool 5 1 1 3 4–8 –4 4
4. Ludogorec 5 1 1 3 5–10 –5 4

A 6. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Liverpool–Basel
Real Madrid–Ludogorec

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik