Barcások mindenhol; Suáreznek könyörögnek; Neuer - piros vagy sem?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 10:59
Kétgólos előny itt, kétgólos előny ott. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Barcelona a Paris Saint-Germaint, a Porto pedig – nem kis meglepetésre – a Bayern Münchent gyűrte le. Lássuk hát a játéknap legjobb, legérdekesebb és legfurább jeleneteit!

A TÖKÉLETES KÉP – El sem kezdődtek még a szerdai találkozók, máris az állunkat kereshettük a padlón. A Twitteren egy hibátlan fotó tűnt fel, amelynek tanúsága szerint az este mind a négy vezetőedzője – Laurent Blanc, Luis Enrique, Pep Guardiola és Julen Lopetegui – tagja volt a Barcelona 1996-os keretének. A TÖKÉLETES KÉP – El sem kezdődtek még a szerdai találkozók, máris az állunkat kereshettük a padlón. A Twitteren egy hibátlan fotó tűnt fel, amelynek tanúsága szerint az este mind a négy vezetőedzője – Laurent Blanc, Luis Enrique, Pep Guardiola és Julen Lopetegui – tagja volt a Barcelona 1996-os keretének.

Barcelonai „edzőképző” (Fotó: Twitter)
Barcelonai „edzőképző” (Fotó: Twitter)

KÉT PERC ÉS PIROS? – A közösségi oldalak már a Porto–Bayern München találkozó második percében felrobbantak, ugyanis az internet népe szerint a Jackson Martínez elfutása után kirohanó Manuel Neuert azonnal ki kellett volna állítani. Nehéz ügy…

NEURNÉL MARADVA – A német kapus csapata teljesítményével nem lehetett elégedett, de a saját rekordja talán mosolyt csalt az arcára. Neuer 68. Bajnokok Ligája-meccsén lépett pályára szerda este, ezzel pedig megelőzte Jens Lehmannt, és már csak Oliver Kahn áll előtte (102) a németek örökranglistáján.

Suárez után a mémek keserítik David „Eiffel-torony” Luizt
A MÉMEKHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Suárez után a mémek keserítik David „Eiffel-torony” Luizt A MÉMEKHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

GYORS, GYORSABB, QUARESMA – A Porto szenzációsan kezdett a bajorok ellen, a 10. percben már 2–0-t mutatott az eredményjelző, miután Ricardo Quaresma hét perc alatt kettőt vágott Manuel Neuernek. Ez volt minden idők harmadik leggyorsabb duplája.

A TÖKÉLETES CSAPDA – Nem bombagól, nem kötény, mégis zseniális. Egygólos előny birtokában a Barcelona bemutatta a szezon legtökéletesebb lescsapdáját, ezzel állva hagyva a teljes PSG-t.

Tökéletes csapda (Fotó: Twitter)
Tökéletes csapda (Fotó: Twitter)

400 – A katalánok uruguayi csatára, Luis Suárez egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a PSG ellen, ráadásul csapata a segítségével ért el egy mérföldkövet: a korábbi liverpooli találata volt a gránátvörös-kékek 400. gólja a Bajnokok Ligájában.

AZ ASSZISZTOK MESTERE – Lionel Messi a hálót most ugyan nem rezzentette meg, de azért nem kell szomorkodnia, hiszen kiosztott egy gólpasszt, szám szerint a huszonegyediket pályafutása alatt a BL-ben. Az argentin debütálása óta csupán Xavi (23), Ryan Giggs és Cristiano Ronaldo (22) hozta többször kihagyhatatlan helyzetbe a társakat.

200 – Fájó jubileum, a Bayern München szerda este 200. BL-gólját kapta, így a bajorok, bár nem akarták, utolérték a Barcelonát. Az első helyen toronymagasan vezet a Real Madrid, amelynek története során 228-szor talált utat a labda a kapujába a BL-ben.

Rég örültek így gólnak a müncheniek (Fotó: 101greatgoals.com)
Rég örültek így gólnak a müncheniek (Fotó: 101greatgoals.com)

415 NAP UTÁN ELSŐ – A Bayern München spanyol középpályása, Thiago Alcántara 415 nap után talált a kapuba újra, aminek duplán örülhetett, hiszen amellett, hogy így esélyt adott csapatának a visszavágóra, ez volt az első gólja a legrangosabb európai kupában.

A LEGJOBB CSERE – Xavi csereként beállva 38 percet töltött a pályán a Barcelonában, ezalatt azonban 55 sikeres passzt számlált, ezzel pedig minden PSG-játékost megelőzött.

KI A LEGROSSZABB? – A duplán befűzött David Luiz nem kevés kritikát kapott, ám Edinson Cavanit sem kímélték a drukkerek. A „leghangosabbak” a világhálón természetesen most is az angolok voltak, akik a találkozót látva megjegyezték, talán mégsem lenne olyan fontos megvásárolni a nyáron a Párizsból elvágyódó csatárt.

Cavanitól nem ájultak el az angolok (Fotó: Twitter)
Cavanitól nem ájultak el az angolok (Fotó: Twitter)

GYERE HAZA! – A stoplist 2013-ban szögre akasztó Jamie Caragher továbbra is nehezen tudja feldolgozni, hogy a Liverpool elengedte Luis Suárezt. Látva az uruguayi szárnyalását, Instagramra posztolt egy közös képet az angol, aki csupán ennyit írt: „Suárez! Kérlek, gyere vissza, tudod, hogy van értelme!”

„Gyere haza!” (Fotó: Instagram)
„Gyere haza!” (Fotó: Instagram)

LE A KALAPPAL! – Suárez teljesítménye nemcsak a korábbi, hanem a jelenlegi csapattársai elismerését is kivívta, Messi Carragherhez hasonlóan a közösségi oldalakon gratulált, csak épp sokkal kevesebb szomorúsággal.

Messi is megemelte a kalapját Suárez előtt (Fotó: Facebook)
Messi is megemelte a kalapját Suárez előtt (Fotó: Facebook)

MENNYI? ÖT! – A bajorok finoman szólva sem tündököltek, összesen öt kapura lövésük volt a Porto ellen. Legutóbb 2009-ben, a Barcelona ellen szenvedett így a BL-ben a Bayern.

AZ ESÉLYEK… – A statisztikák alapján a Barcelonának a visszavágó előtt 98.5 százalék esélye van a továbbjutásra, míg a Portónak 75.9 százalék esélye van kiejteni a Bayernt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik