Kis gól is gól - de nem Portóban! Felnégyelték Sousáékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 20:43
null
Brahimi szabadrúgásával szerzett vezetést a Porto (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Porto négy hatalmas találattal 4–0-ra kiütötte Paulo Sousa együttesét, a Baselt, így 5–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy Walter Samuel a 91. percben megkapta második sárga lapját is.

Nagyszerűen indult a mérkőzés a portugálok számára, Tello harcolt ki szabadrúgást a 16-os közvetlen előterében, Brahimi pedig 18 méterről okosan a bal felsőbe tekert (1–0).

Még mindig az első negyedórában jártunk csak, amikor Casemiro próbálta megviccelni a vendégeket, 30 méteres, balról megeresztett lövése kevéssel a jobb felső fölé hullott.

Pillanatokkal később aztán a portói öröm rémületbe csapott át, Danilo és Fabiano összeszaladt egymással, előbbit ápolni kellett, sőt végül nyakmerevítővel és oxigénmaszkkal tették be a mentőbe. Utóbb kiderült, nem szenvedett súlyosabb sérülést.

Az első fél órát követően előbb a Basel veszélyeztetett egy kontra végén – Frei próbálkozása nem okozott nagy gondot –, majd a túloldalon Aboubakar távoli lökete eredményezett kis híján gólt.

A fordulás után aztán kiszakadt a gólzsák, és jöttek az óriási találatok egymás után. Kezdésként a 47. percben Herrera tekert 17 méterről a bal alsó sarokba, majd az 56.-ban Casemiro 30 méteres szabadrúgása kötött ki a jobb felsőben (3–0). Érdekesség, hogy a Porto ezzel a mai kettővel már három szabadrúgásgólnál jár a szezonban, ami a legtöbb a mezőnyben, ahogyan Brahimi kettője is.

De volt még egy bomba hátra, Aboubakar vezette a labdát, és 20 méterről kilőtte a bal felső sarkot – mind a négy portói találat a 16-oson kívülről született (4–0)!

Paulo Sousa együttese ezen a napon nem tudott betalálni – „cserébe” Walter Samuel a 91. percben összehozott magának egy teljesen felesleges piros lapot –, így a Porto 5–1-es összesítéssel a legjobb nyolc közé jutott.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Porto–Basel 4–0
(Brahimi 14., Herrera 47., Casemiro 56., Aboubakar 76.)
Továbbjutott: a Porto, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik