A Barca ezúttal is kettős győzelemmel lépte le a Man. Cityt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 20:41
null
Ivan Rakitic szép emelésével szerzett vezetést a Barcelona (Fotó: Reuters)
Akárcsak egy éve, ezúttal is kettős győzelemmel tudta le a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt a Barcelona labdarúgócsapata. A katalánok a hazai visszavágón 1–0-ra győzték le az angol bajnokot az idegenbeli 2–1 után, így 3–1-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé. Az eredmény egyben azt jelenti, hogy nem lesz angol csapat a negyeddöntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA–MANCHESTER CITY 1–0 (1–0)
Barcelona, Camp Nou, 92 551 néző. Vezette: Rocchi (olasz)
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves (Adriano, 91.), Piqué, Mathieu, J. Alba – Rakitic (Rafina, 84.), Mascherano, Iniesta – Suárez, Messi, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov – Milner (Lampard, 87.), Fernandinho, Y. Touré (Bony, 72.), Nasri (J. Navas, a szünetben) – D. Silva – Agüero. Menedzser: Manuel Pellegrini
Gólszerző: Rakitic (31.)

Továbbjutott: a Barcelona, 3–1-es összesítéssel

A manchesteri Barca-kezdőhöz képest egy helyen volt változás Luis Enrique csapatában: a sérült Busquets helyén Mathieu szerepelt. A vendégeknél Zabaletát Sagna, az eltiltott Clichyt Kolarov váltotta, továbbá kikerült a kezdőből Fernando és Dzeko, bekerült Fernandinho és Yaya Touré. Ez azt is jelentette, hogy Manuel Pellegrini idegenben – a hazai vereség ellenére – nem vállalta fel a kétcsatáros játékot, ám ami ennél is nagyobb baj volt a manchesteriek számára: vállalkozó kedv a labdarúgóikat sem jellemezte, a Barcelona az első percektől kézben tartotta a meccset és ezzel a továbbjutás kérdését is.

NÉZŐCSÚCS
92 551-en látogattak ki a Camp Nouba, ez volt a szezon eddigi legmagasabb barcelonai nézőszáma.

Az 5. percben Vincent Kompany (megint!) nagyot hibázott, Dani Alves szerelte a tizenhatoson, ám Neymar lövésénél szerencséje volt a vendégeknek, a labda a kapufáról kipattanva a gólvonal innenső felén haladt végig. Messi és társai nagyon éltek, miközben a hazaiak látványos megoldásaik után a dicsérő tapsot, addig a kék mezesek egy-egy kósza ellentámadás mellett durva közbelépéseikkel a figyelmeztetéseket gyűjtötték csak be. A manchesteriek többször is csak az utolsó pillanatban becsúszva tudtak menteni, Messi szabadrúgásánál a háló tetején landolt a labda.

A teljesen megérdemelt hazai vezetés a 31. percben született meg: egy kontra végén Messi emelt a 16-os jobb sarka elől az ötös másik csücske elé Ivan Rakitichoz, aki mellel levette a labdát, és jobbal a kifutás közben felugró Joe Hart fölött a túlsó sarokba emelt. Pompás találat volt, a horvát először talált be a BL-ben! 1–0

A gól után Samir Nasrinál elpattant a cérna, méregből utána rúgott Neymarnak, amit megúszott sárga lappal. A játékvezetői ítélet mellett Fortunára sem panaszkodhatott a City, Neymar kiugratása után ugyanis Luis Suárez emelése is a bal oldali kapufa tövéről pattant ki a szünet előtt.

Messi és társai sok helyzetet kihasználatlanul hagytak
Messi és társai sok helyzetet kihasználatlanul hagytak

A fordulás után negyedórára belassult a meccs, ám aztán mint a búgócsiga, úgy tört ki. Három percen belül kétszer is eldönthette volna a továbbjutás kérdését a Barca, előbb Suárez lőtt alig mellé, majd Messi próbálta még sikertelenül elvinni a labdát Hart mellett. Ezekre azonban a Citynek is volt válasza, előbb James Milner lábáról kellett kétszer lelopni a labdát az ötösnél, majd Yaya Touré sistergős lökete kerülte el alig a kaput.

KAPUSCSÚCS
Joe Hart 10 védést mutatott be a visszavágón, ez szezoncsúcs a BL-ben.

Neymar sem tudott pontot tenni a meccs végére, ezt követően pedig minden addiginál nagyobb lehetőség előtt állt a Man. City, Gerard Piqué ugyanis buktatta Sergio Agüerót, amiért Gianluca Rocchinál is járt a tizenegyes. A labda mögé a sértett állt oda, ám a vendégek egyik legjobbja hibázott, jobb alsó sarokba tartó lövését kiütötte Ter Stegen!

A meccs hajrájában Messi a mérkőzésre jellemző módon kihagyta a kihagyhatatlant, Hart a sokadik bravúrját mutatta be, ám a Barcelona így is kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel lépett át a Manchester Cityn.

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Monaco (francia), Paris SG (francia), Porto (portugál), Real Madrid (spanyol, címvédő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik