A jubiláló, BL-rekorder Messi mémhullámvasútra küldte Boatenget

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 11:28
Ahogyan azt olvasóink már megszokhatták, a Barcelona–Bayern München BL-elődöntő első felvonása (3–0) után is jelentkezünk a statisztikai érdekességekkel foglalkozó BL-legekkel. Lionel Messinek igencsak dolgos napja volt, előbb jubilált, majd rekorder lett, aztán mémhullámvasútra ültette szerencsétlen Jérome Boatenget.

A PÁRHARC TOVÁBBJUTÓJA A BL-GYŐZTES? Eddig négyszer futott össze a két csapat a nemzetközi kupákban, a továbbjutó pedig háromszor is megnyerte a sorozatot (1996, UEFA-kupa – Bayern, 2009, BL – Barcelona, 2013, BL – Bayern), a negyedik alkalommal pedig „csak” döntőzött (1999, BL – Bayern). Igaz, a müncheniek akkor a 91. percben még vezettek, majd jött a Manchester United legendás hajrája. Az biztos, hogy a továbbjutó ezúttal is legalább döntős lesz.
A PÁRHARC TOVÁBBJUTÓJA A BL-GYŐZTES? Eddig négyszer futott össze a két csapat a nemzetközi kupákban, a továbbjutó pedig háromszor is megnyerte a sorozatot (1996, UEFA-kupa – Bayern, 2009, BL – Barcelona, 2013, BL – Bayern), a negyedik alkalommal pedig „csak” döntőzött (1999, BL – Bayern). Igaz, a müncheniek akkor a 91. percben még vezettek, majd jött a Manchester United legendás hajrája. Az biztos, hogy a továbbjutó ezúttal is legalább döntős lesz.

SZAVAZÁS

A Barcelona 3–0-ra nyert a Bayern München ellen a BL-elődöntő első felvonásán. Ön szerint melyik klub jut tovább a döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A MEGLEPŐ DOMINANCIA. Szinte hihetetlen, de a Barcelona a kilencedik, Bayern elleni mérkőzésén csupán a második győzelmét aratta, két döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. Igaz, a mostani 3–0-s siker után még egy kétgólos vereség is simán beleférne az együttesnek ahhoz, hogy bejusson a BL-fináléba.

A Bayernnek eddig a Camp Nouban is parádés volt a mérlege, hiszen négy fellépéséből háromszor is nyert, igaz, most már elszenvedte második vereségét is.

8–0! Az uefa.com statisztikája szerint a Bayern nyolc próbálkozásából egy sem talált kaput a mérkőzés során. Van egy másik 8–0 is, a Barcelonának ugyanis ez nyolcszor is összejött.

KATALÁN BL-GŐZHENGER. A katalánok sorozatban a kilencedik találkozójukat nyerték meg a Bajnokok Ligájában, ilyenre pedig a 2002–2003-as kiírás óta nem volt példa, akkor a selejtezővel együtt zsinórban 11-szer örülhettek, igaz, a Juventus a nyolc között megállította a menetelést. A csapat ráadásul a gólokkal sem maradt adós, 2.55-ös átlagot tud felmutatni ebben az időszakban, míg az ellenfelek csupán négyszer találtak be.

BÁMULATOS BARCA-SOROZATOK. A Barcelona a Málaga elleni hazai kisiklás óta ismét parádés formában szerepel, a legutóbbi 17 meccsén veretlen maradt, sőt, a Sevilla elleni iksz mellett 16 győzelmet tud felmutatni. Az elmúlt hét összecsapását kivétel nélkül megnyerte, az utóbbi haton pedig gólt sem kapott!

OTT A LABDA, ITT A GÓLOK. Nem gyakran fordul elő a Barcelonával, hogy egy BL-meccsen náluk legyen kevesebbet a labda, 2006 decembere óta először „veszítettek” ebben a kategóriában. A Werder elleni összecsapás óta 96 összecsapáson volt mezőnyfölényben a spanyol csapat. Érdekesség, hogy ahogyan akkor (2–0), ezúttal is nyert a Barca, amely ezúttal csupán 45 százalékban birtokolta a labdát.

Messi a 100. európai kupameccsét játszotta
(Fotó: Twitter/OptaSports)
Messi a 100. európai kupameccsét játszotta (Fotó: Twitter/OptaSports)

SZOMORÚ JUBILEUM. Thomas Müller minden sorozatot figyelembe véve a 300. tétmérkőzésén lépett pályára a Bayern München színeiben, de sok öröme nem volt benne. Igaz, a Bayernből egyedüliként őt cserélték le, a 79. percben, így a Barca második és harmadik gólját már nem a pályán kellett elszenvednie…

Érdekesség, hogy a helyére Mario Götze állt be, aki a 2014-es vb-finálét eldöntötte, a túloldalon pedig kezdőként 87 percet kapott Iniesta, aki a 2010-es döntőben szerzett győztes gólt

NEM ÚGY MESSIÉ! A katalánok támadója a 100. európai kupameccsét két góllal tette emlékezetessé, 78 találata révén pedig csak eggyel van lemaradva Cristiano Ronaldótól. Igaz, a portugál 21-gyel több meccset játszott. Csak a BL-t tekintve viszont már az argentin vezet, 77 találattal. Messi 27 évesen és 316 naposan a harmadik legfiatalabb, aki a 100-as mérföldkőig eljutott a nemzetközi porondon, a csúcsot Pepe Reina tartja, akinek ez már 26 évesen és 220 naposan összejött.

MESSI: 69! Az akciógólokat tekintve már 69-nél jár az argentin a BL-ben, ezzel megelőzte Cristiano Ronaldót, és már csak egy a hátránya Raúllal szemben, aki 71 találata közül csupán egyet szerzett tizenegyesből.

93.7%. A történelem eddigi eredményei alapján a Barcelonának 93.7 százalék esélye van bejutnia a berlini fináléba a hazai 3–0-s győzelmet követően.

A NYERŐ 111-ES, AVAGY A TARTHATATLAN MSN. A Messi, Suárez, Neymar hármas 108 góllal várta az összecsapást, ehhez az MSN hármat tudott hozzátenni, így minden sorozatot figyelembe véve már 111-nél tart. Viszonyításként: a Bayern 117-nél.

NEUER HIÁBAVALÓ PARÁDÉS ELSŐ FÉLIDEJE. A Bayern kapusa öt védést is bemutatott az első játékrészben, többet, mint a szezon bármelyik meccsén összesen! Igaz, így is kapott három gólt...

VÉGET ÉRT MESSZI ASZÁLYA, BOATENG (IS) BÁNTA. Az argentin varázslónak az elmúlt időszakban nem ment a Bajnokok Ligájában, már ha a gólszerzésre gondolunk. Sorozatban négy meccsen maradt gólképtelen, az ötödik ilyen összecsapása pedig negatív rekordot jelentett volna számára. Ezúttal kétszer is eredményes volt, ezzel már 10 gólnál jár a kiírásban, és az első helyre állt a mesterlövészek listáján. A második találatnál pedig Boatenget felültette a mémvonatra…

És csak csúszik



Boatengnek szüksége lehetne erre...



Valaki gubancolja már ki szerencsétlen Boateng lábait...



Lassítva



Persze, a Manchester United-szurkolóknak több sem kellett, itt a Gerrard, hol a Boateng?



Valaki segítsen...



Van, aki szerint a népszerű játék, a Mortal Kombat egyik kivégzési módja kellene, legyen az eset



Kiskorúak számára felügyelet mellett ajánlott



Ez nem Boateng napja volt, csupán párharcai 14 százalékát nyerte meg. És szinte hallható bokáinak csattanása.



Csúnyán elbánt vele, az biztos. „Rendőrség! Szeretném feladni magam, Boateng megerőszakolása miatt”





Ez azért már túlzás, de az a mozdulat… „Boateng gyerekei az ajtónál várva azzal fogadják majd Boatenget, hogy nem tisztelik őt apaként”



Boateng az eset után



És csak zuhan



Ideje lefeküdni



Persze, majd épp Randy Orton marad ki. RKO!


Illegális mozdulat



A terrorista áldozata. Elveszítette lábát Messi terrortámadása miatt, gyűjtést szerveznek, hogy ismét járni tudjon.

Boateng, te vagy az?
Boateng, te vagy az?


És így jártam Alice-szel


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik