Zanetti visszavágna a Schalkénak az UEFA-kupa-döntőért

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 11:48
null
Az elnyűhetetlen Zanetti (jobbra) ismét a Schalke ellen készül (Fotó: Action Images – archív)
Az Inter és a Schalke jól ismeri egymást, legalábbis az olasz és a német csapat 1997-ben, majd egy évvel később is szembekerült az UEFA-kupában. Javier Zanetti mindkét párharcban részt vett, és most visszavágna a 14 évvel ezelőtt elveszített fináléért. A fekete-kékeket irányító Leonardo és a német együttes vezetőedzője, Ralf Rangnick is úgy véli, az Internek plusz motivációt adhat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Milan ellen elbukott hétvégi rangadó.

Az Inter nem a legjobb pillanatban csap össze a Schalkével, legalábbis az olasz együttes a hétvégén elveszítette a Milan elleni, a bajnoki cím szempontjából rendkívül fontos rangadót. Ám a fekete-kékek vezetőedzője, Leonardo szerint együttese mindig képes volt jó teljesítményt nyújtani a kudarcok után.

SNEIJDER: RAÚL VOLT A REAL MADRID ZANETTIJE

Wesley Sneijder, az Inter holland futballistája örül, hogy újra találkozhat Raúllal, akit legutóbb Madridban látott, mielőtt elhagyta a blancókat. A középpályás elmondta, meglepődött, amikor a spanyol csatár a Schalkéhoz igazolt.

 

„Raúl igazi profi. A Real Madrid valódi vezére volt, és nekem is sokat segített, amikor a spanyol csapathoz kerültem. Jó lesz újra találkozni vele, mivel azóta nem láttam, hogy elhagytam a Realt – mondta Sneijder az uefa.com-nak. – Meglepődtem, amikor távozott a madridiaktól, mivel olyan volt a Realnak, mint nekünk Javier Zanetti. Ő volt a klub arca. Biztos voltam benne, hogy ott fejezi be a pályafutását, de jól megy neki Németországban. Gólokat szerez, mint Spanyolországban, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk rá" – mondta Sneijder.

„Minden vereség után van némi keserűség a csapatban, főleg, hogy a derbit buktuk el. De most már a Bajnokok Ligájára összpontosítunk. Ez a csapat mindig keményen válaszolt a vereségek után, és ez most is így lesz. Tény, hogy továbbra is harcban vagyunk mindegyik sorozatban, és ez nem változott a hétvégi vereséggel sem" – mondta Leonardo.

„Kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. A Schalke fontos csapatok ellen játszott eddig a BL-ben, és – annak ellenére, hogy a bajnokságban nem tudta megtartani azt az állandóságot, amit a Bajnokok Ligájában – tartani kell tőle, mivel jó formában van, lelkes, és elért egy magas szintet. Nem véletlen, hogy bejutott a negyeddöntőbe" – tette hozzá az Inter vezetőedzője.

A Schalkét irányító Ralf Rangnick sem örül igazán annak, hogy az Inter elveszítette a milánói derbit, mivel a német szakember szerint a kudarc plusz motivációt adhat a fekete-kékeknek.

„A derbin elszenvedett súlyos vereség után az Inter nagyon motivált lesz, és mindent megtesz azért, hogy jól teljesítsen. Mi vagyunk az egyetlen német csapat, amely még mindegyik sorozatban életben van. Persze tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de szeretnénk valami jót kihozni az összecsapásból" – mondta Rangnick.

Említésre méltó múlttal rendelkezik az Internazionale–Schalke párharc. A két csapat kétszer is összecsapott az UEFA-kupában, 1997-ben a kétmeccses döntőben, a következő szezonban pedig a negyeddöntőben. Előbbi párharcban tizenegyesek döntöttek, a németek nyertek, utóbbin az olaszok visszavágtak. Valami azonban mindegyik találkozóban közös. Pontosabban valaki: Javier Zanetti.

Az Internazionale argentin csapatkapitánya mind a négy találkozón pályán volt, és ő az egyetlen, aki azóta is ugyanazt a csapatot szolgálja. A 37 esztendős hátvéd elnyűhetetlen, most is minden bizonnyal a kezdőcsapat tagjaként kap szerepet, nála többször csak Giuseppe Bergomi játszott a milánói együttesben.

TEKINTSE               MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

„Nagyon dühös voltam a tizenegyesekkel elveszített döntő után, de most már mosolyogva emlékszem vissza arra a meccsre, hiszen olyan rég volt – nosztalgiázott az argentin válogatottsági rekorder, aki a kihagyott világbajnokságot követően visszatért a nemzeti együttesbe. – Most pedig esélyt kaptunk arra, hogy visszavágjunk a Schalkénak, és hogy bejussunk az elődöntőbe. Persze nem szabad lebecsülni a német csapatot, nem véletlenül jutott be a negyeddöntőbe."

Huub Stevens, a Schalke kilencvenes évekbeli sikercsapatának edzője – jelenleg a Salzburg trénere – a Sport1.de-nek elemezte az Intert.

„Akkor a sikerrecept az volt, hogy a csapategységünkből és a küzdőszellemünkből származó erényekre építettünk, és bátran mertünk támadni. A Schalkénak most is ezt kellene megpróbálnia. Meglátásom szerint az Inter félelmetesen erős támadójátékkal rendelkezik, viszont a csapatvédekezése gyenge, és ezt kell a Schalkénak kihasználnia. Ha sikerül, jók az esélyek" – mondta.

Olaf Thon – az UEFA-kupa-győztes Schalke söprögetője, aki ebben a szezonban kezdte el vezetőedzői pályafutását – a rögzített szituációk jó kihasználásában látja a gelsenkircheni siker kulcsát.

Nerazzurri:
'97-ben és most

„Kezdjük azzal, hogy a Schalke outsider, az esélyek legalább ötvenöt-negyvenöt százalékos arányban az Inter javára billennek. Maicon, Sneijder, Eto'o egyaránt a világ legjobbjai között van, viszont az Inter Bayern elleni összecsapásain észre lehetett venni hiányosságokat a milánóiaknál. Kifejezetten sebezhetőek rögzített játéklehetőségek után, és a védelmük sem zár túl jól. Sneijder kikapcsolása kulcsfontosságú, ha sikerül kivenni a játékból, az már fél siker" – nyilatkozta.

kerdes=Melyik csapat jut tovább a párharcból?|opcio1=Inter|opcio2=Schalke|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
INTERNAZIONALE (olasz)–SCHALKE 04 (német)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 20.45. Tv: Digi Sport. Vezeti: Atkinson (angol)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A KEZDŐCSAPATOK
INTER: Júlio César – Maicon, Ranocchia, Chivu, J. Zanetti – Thiago Motta, Sztankovics, Cambiasso – Sneijder – D. Milito, Eto’o. Vezetőedző: Leonardo
A kispad: Castellazzi, Córdoba, Hardzsa, Mariga, Materazzi, Pandev, Nagatomo
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Matip, Metzelder, Sarpei – Farfán, Papadopulosz, Jurado, Baumjohann – Raúl, Edu. Vezetőedző: Ralf Rangnick
A kispad: Schober, Escudero, Plestan, Hao Jun-min, Schmitz, Karimi, Draxler

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik