Varga József: újrakezdés lehet a Basel elleni csata

Vágólapra másolva!
2010.07.28. 08:44
null
Varga József (fehér mezben) tavaly ősszel kulcsembere volt a Lokinak (Fotó: Szabó Miklós)
Bár a csapat tavaszi sikereinek (bajnoki cím, Magyar Kupa- és Ligakupa-győzelem) örült, saját teljesítménye miatt nem volt felhőtlenül boldog Varga József a magyar labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényének zárásakor. A DVSC-TEVA fiatal középpályása nem bánná, ha a Basel elleni szerda esti (20 óra) budapesti Bajnokok Ligája-selejtező valamiféle újrakezdést jelentene a számára.

– A lényeg, hogy nyerjünk, és jussunk tovább, ám remélem, lesz lehetőségem megmutatni, hogy újra jó formában vagyok, és hasznára lehetek a Debrecennek – mondta a játékos a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

– Mi történt önnel a tavasszal? A kívülálló úgy véli, a hirtelen jött nagy siker, a népszerűség nem tett jót önnek.

– Ezt én is hallottam, de nem értek egyet vele, mert nem szálltam el magamtól. Szerintem ugyanaz a srác vagyok, aki egy éve voltam. Nem változtam meg!

– Rendben. Akkor mi volt a baj?

– A téli felkészülés nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A sérülésem miatt olyan edzések maradtak ki, amelyekre szükségem lett volna. Nem voltam olyan erőben, mint előtte, és a formám sem volt az igazi. Nem okolhatok senkit, mert megkaptam a lehetőséget, de nem ment a játék.

– Nem lehet, hogy a kiugró teljesítmény sem volt reális?

– Az igaz, hogy minden sikerült, de ha egy éve tudtam úgy játszani, ahogy, akkor manapság is tudok annyira futballozni. Tény, a korábban mutatott teljesítményt nem tudtam megismételni, idővel a bizonyítási kényszertől görcsössé váltam, és egyre kevésbé ment a játék. Emésztettem magam, ettől persze semmi sem lett jobb.

– A Basel ellen most bizonyíthat...

– A Levadia ellen megdicsért Herczeg András, azt mondta, jól szálltam be, és én is úgy érzem, jó erőben vagyok, kezd visszajönni a tavalyi forma. Ha bármily keveset is játszom, de továbbjutunk, elfogadom, mert a csapat sikere a legfontosabb. Persze azt is tudom, az lenne számomra az igazi, ha a csapat sikeréhez hozzá tudnék járulni, csakúgy, mint egy éve.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT MAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik