Unai Emery: Győzni jöttünk Barcelonába!

Vágólapra másolva!
2012.09.19. 15:39
null
Unai Emery nem feltett kezekkel érkezett meg Barcelonába (Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája első fordulójában talán a Szpartak Moszkva kapta a legnehezebb feladatot, idegenben lép pályára a csoport favoritja, az FC Barcelona ellen. Az orosz csapat vezetőedzője, Unai Emery azonban nem kisebb célokat tűzött ki zászlajára, mint a győzelem Barcelonában.



Az Almería és a Valencia edzőjeként Emery öt döntetlen mellett hétszer is kikapott a katalánoktól, idegenben momentán mind a hat alkalommal vereséggel hagyta el csapata a pályát. De talán majd a 13. nekifutásra!

„Azzal a céllal jöttünk Barcelonába, hogy nyerünk. Tudjuk, hogy a katalánok a csoport favoritjai, de minden követ megmozgatunk, hogy legyőzzük a legjobb együttest. Korábban nem adatott meg az a privilégium, hogy győzelemre vezessem a csapatomat a Barcelona ellen – mint ahogy sokan másoknak sem –, de ha lehetőségem van rá, le akarom győzni őket is” – nyilatkozta Unai Emery.

„A Barcelona rengeteget birtokolja a labdát, kontrollálja mérkőzései kilencven százalékát, de Messiék sem nyernek mindig, és egyike akarunk lenni azoknak a csapatoknak, amelyek legyőzik őket – folytatta a Szpartak Moszkva vezetőedzője. – Nem könnyű elvenni tőlük a labdát, de megvan a saját esélyünk, és keményen kell dolgoznunk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Erősnek kell lennünk védekezésben, hogy megteremthessük a saját lehetőségeinket.”

A nyáron a Valencia kispadját a Szpartakéra felcserélő Emery szerint nagyszerűek a körülmények új klubjában.

„Gyorsan kellett alkalmazkodnunk a megérkezésemet követően, de elégedett vagyok a csapattal. A körülmények nagyszerűek itt, nagyon erős a liga, és rengeteg fejlődési lehetőség van az együttesben” – tette hozzá Emery.

A csapat a hétvégén a Kubany Krasznodar otthonában kétszer is vezetett, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel, így már három mérkőzés óta nyeretlen a Premjer-ligában, de legalább bemutatkozott a csapatban tétmérkőzésen Kim Källström és José Manuel Jurado.

A Barcelonát irányító Tito Vilanova tegnapi nyilatkozatát ide kattintva olvashatják el!

 

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FC Barcelona (spanyol)–Szpartak Moszkva (orosz)
Barcelona, Camp Nou, 20.45. Vezeti: Mazsics (szerb). Tv: Digi Sport 2
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Alcantara – Fabregas, Messi, Pedro
Szpartak Moszkva: Dikan – K. Kombarov, Insaurralde, Suchy, Makejev – McGeady, Biljaletgyinov, Rafael Carioca, D. Kombarov – Dzjuba, Emenike
Celtic (skót)–Benfica (portugál)
Glasgow, Celtic Park, 20.45. Vezeti: Rizzoli (olasz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Celtic: Forster – Lustig, Wilson, Mulgrew, Izaguirre – Forrest, S. Brown, Wanyama, Commons – Hooper, Miku
Benfica: Artur – Jardel, Miguel Vítor, Garay, Melgarejo – Gaitán, Salvio, Aimar, Pérez – Rodrigo, Óscar Cardozo

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik