UEFA: lesújtanak a Man. Cityre, pénzbüntetés és BL-szankció

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.06. 12:36
null
Jönnek a szankciók: a City csak kisebb keretet nevezhet a BL-re (Fotó: Action Images)
Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a pénzügyi szabályzat megsértése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbünteti a Manchester Cityt. A klub az előttünk álló idényben 25 helyett csak 21 játékost nevezhet a Bajnokok Ligájába, ami azért lehet nagy érvágás, mert legalább nyolc olyan futballistának kell lennie a keretben, aki Angliában nevelkedett.

Mint arról beszámoltunk, az UEFA kilenc klub ellen – köztük a Manchester City – indított eljárást a pénzügyi fair play megsértése miatt. Az UEFA szabályzata szerint az európai kupaküzdelmekben szereplő klubok vesztesége nem haladhatja meg a 45 millió eurót két év alatt, még akkor sem, ha a tulajdonosezt a veszteséget „zsebből” kompenzálni tudja.

Az európai szövetség egyezséget ajánlott a kluboknak, a L'Équipe információi szerint a PSG dűlőre is jutott az UEFA-val, ám a Manchester City még nem.

A BBC és a Sky Sports is úgy értesült, hogy az UEFA megbünteti a Manchester Cityt. Az angol klub az előttünk álló szezonra 25 helyett 21 játékost nevezhet a Bajnokok Ligájába, ráadásul közülük nyolcnak angliai nevelésűnek kell lennie. Ezenkívül 50 millió fontos pénzbüntetést is kapott a manchesteri csapat, amely három évre szól, és a BL-be nevezett játékosokra fizetési sapkát vezet be az UEFA.

A City péntekig juthat egyezségre az európai szövetséggel, ám ha ez nem sikerül, akkor júniusban egy fellebbviteli bizottság tárgyalja az ügyet, amelynek döntése nem tárgyalható lesz. Azaz jogorvoslatért csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat majd a klub.

Michel Platini UEFA-elnök elmondta, a pénzügyi szabályzat megsértése miatt nem fognak kizárni a BL-ből egyetlen klubot sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik