UEFA: „Jogellenes a pénzügyi fair play szabályrendszere”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.05. 13:05
Alkalmatlan és jogtalan rendszeren alapul az UEFA ama eljárása, amely szerint a túlköltekező klubokat szankcióval sújtják –  állítja Jean-Louis Dupont belga ügyvéd, akinek a szavára azóta illik odafigyelni, hogy Jean-Marc Bosmant képviselve 1995-ben megreformálta az átigazolási piacot.

Az UEFA többek között a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint fenyegeti szankcióval amiatt, hogy az általa meghatározottnál többet költött új igazolásokra, illetve túl magas összegű szponzori megállapodást kötött. túl magas összegű szponzori megállapodást kötött.

„Jó ötlet, hogy a klubok ne költsenek többet, mint amennyit keresnek, de nem megoldás, amit az UEFA most kitalált. A nagyközönségnek tetszik, de jogi, gazdasági és politikai magyarázatra szorul mindez. Jelen verziójában ez a szankció jogellenes és alkalmatlan a megoldásra" – mondta a Le Parisiennek Dupont. – A szabályozás túl sok korlátot tartalmaz, limitálják a befektethető összeget és az átigazolások értékét. A klubok között csökkenni fog a játékosmozgás, csökkennek a fizetések, ami ellentétes a szabad munkaerő-áramlás filozófiájával."

Dupont rámutatott, hogy az UEFA vicc tárgyává teszi magát, amikor nyilvánosan lebecsüli a pénz jelentőségét, hiszen a leggazdagabb klubok évről évre ott vannak a Bajnokok Ligájában.

„Ezzel a szabályozással gátakat építenek új erők elé, így fenntartják a jelenlegi élcsapatok dominanciáját" – mondta Dupont, aki 1995-ben Bosmant képviselve elérte, hogy a szerződése lejárta után a játékos szabadon igazolhatóvá váljon..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik