UEFA Ifjúsági Liga: Szoboszlai már elkezdte, ma jön a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 08:21
Két hete a Real Madrid korosztályos labdarúgócsapata 10–0-ra megverte az APOEL-t az UEFA Ifjúsági Liga csoportkörének első fordulójában, majd most a ciprusiak a második fordulóban otthon 1–0-ra legyőzték a Tottenhamet. A Liverpool fiataljai Moszkvában, a Real ifjúsági játékosai Dortmundban kaptak ki. Az ifi BL másik ágán győzelemmel kezdett a Szoboszlai Dominikkal felálló FC Salzburg.

Az ifi BL- ben két ág van: az egyik a csoportkör ág, amelyen a 32 felnőtt BL-főtáblás egyesület U19-es csapata szerepel, a másik pedig a hazai bajnokok ága, itt küzdenek a hazájuk bajnokságát megnyerő, de a BL-főtábláról lemaradó klubok utánpótlás-együttesei.

Az ifi BL-ben a nyolc csoportgyőztes automatikusan bejut a legjobb tizenhat közé, míg a csoportok második helyezettjei februárban rájátszásban mérkőznek majd meg a másik ágról érkező legjobb nyolc csapattal (erről az ágról a rájátszásig két egyenes kieséses kör vezet) a nyolcaddöntőbe jutásért.

Az ifi BL-ben Magyarországot a Honvéd U19-es csapata képviseli. Simon Miklós csapata szerdán a montenegrói FK Szutjeszka otthonában lép pályára a bajnoki ág első fordulójának első mérkőzésén.

A Honvéd mellett két magyar játékosért szoríthatunk. A bajnoki ágon az ifi BL címvédőjének számító FC Salzburgban Szoboszlai Dominikért, aki az 1. fordulóban, kedden végigjátszotta a francia Bordeaux elleni, idegenben 1–0-ra megnyert meccset, míg a csoportkörös ágon a benficás Csoboth Kevin kaphat lehetőséget, de ő két hete, az első körben nem játszott (szerdán a Benfica a Baselhez látogat).

UEFA IFJÚSÁGI LIGA

CSOPORTKÖRÖS ÁG, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szpartak Moszkva–Liverpool 2–1
Sevilla–NK Maribor 1–0
F-CSOPORT
Napoli–Feyenoord 2–2
Manchester City–Sahtar Doneck 3–1
G-CSOPORT
Besiktas–RB Leipzig 1–1
Monaco–FC Porto 3–2
H-CSOPORT
APOEL–Tottenham 1–0
Borussia Dortmund–Real Madrid 5–3

BAJNOKI ÁG, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
MAGYAR VONATKOZÁSÚ MÉRKŐZÉSEK
Bordeaux–FC Salzburg 0–1
Salzburg: Szoboszlai Dominik végigjátszotta a meccset.
Szerdán

FK Szutjeszka (montenegrói)–Bp. Honvéd

A visszavágókat október 17, 18-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik