UEFA: a Málagát egy évre kizárták az európai kupaküzdelmekből

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 16:06
null
Bajban a Málaga: az anyagi gondok mellett az UEFA is megbüntette a klubot (Fotó: Reuters, archív)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi ellenőrző bizottsága Nyonban ülésezett, és kilenc klub ügyében hozott döntést. A spanyol Málagát kizárták a következő olyan európai kupasorozatból, amelyikbe bejut, csakúgy, ahogyan a horvát Hajduk Splitet és NK Osijeket, a román Rapid Bucuresti, Dinamo Bucuresti párost, valamint a szerb Partizan Beogradot.

 

A nyár óta pénzügyi problémákkal küzdő Málagát kizárta az UEFA a következő olyan európai kupasorozatból, amelyikbe bejut. A spanyol együttes az elmúlt szezonban negyedik lett a Primera Divisiónban, így idén indulhatott a Bajnokok Ligájában, s a csoportjában az élen végzett az AC Milan előtt, a nyolcaddöntőben pedig a Portóval csap majd össze.

Ha a 2012–2013-as idényben is BL-t vagy Európa-ligát érő helyen végez az együttes (jelenleg a BL-lel kecsegtető negyedik helyen áll a tabellán a Real Madrid mögött), akkor nem indulhat egyik európai kupasorozatban sem. A klubot további egy nemzetközi kupaszereplésből kizárhatják, ha nem rendezi a tartozásait március 31-ig.

Szegény embert az ág is húzza: ha ez nem lenne elég, a Málagát 300 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtotta az UEFA.

A Hajduk Split, az NK Osijek, a Rapid Bucuresti, a Dinamo Bucuresti és a Partizan Beograd sem indulhat a következő olyan európai kupasorozatban, amelyikbe bejut. Utóbbi négy klubot 100 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtották, míg a Splitet 80 ezer euróssal.

A szerb FK Vojvodinát 10 ezer eurós, az ukrán Arszenal Kijevet 75 ezer eurós pénzbüntetésre ítélték, míg a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató lengyel Lech Poznan ügyét ejtették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik