Tizedjére jött össze a Lyon elődöntője

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 22:42
null
Benoit Trémoulinas (jobbra) harcol a labdáért César Delgadóval (fotó: Reuters)
Címkék
A Bordeaux ugyan legyőzte 1–0-ra a Lyont, mégis utóbbi csapat jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A mérkőzés egyetlen gólját Maruan Samah szerezte a 45. percben.

A Manchester United–Bayern München mérkőzés mellett némileg háttérbe szorult a francia csúcsrangadó, a Bordeaux–Lyon összecsapás. Az első mérkőzésen a Lyon 3–1-es győzelmet aratott, így ígéretes helyzetből várhatta a visszavágót, bár a két edző egyetértett abban, hogy még semmi sem dőlt el.

A Lyonban kezdőként kapott szerepet Anthony Réveillere, aki nem akármilyen sorozatot tudhat maga mögött: a válogatott futballista ugyanis az elmúlt 17 Bajnokok Ligája-meccsén nem volt vesztes csapat tagja, ilyen sorozatot csak a barcelonai Carles Puyol ért el.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Bordeaux egyébként egy alkalommal már továbbjutott 3–1-es hátrányból: még az 1982–83-as UEFA-kupa-kiírásban a Carl Zeiss Jena ellen kapott ki ennyire, de a visszavágón 5–0-ra győzött az akkor még NDK-beli csapat ellen.

Bár a Bordeaux-nak kellett volna támadnia, az első negyedórában a Lyon volt aktívabb. A hazaiak csak a 17. percben jutottak el helyzetig, akkor Yoann Gourcuff csúsztatott kapu fölé egy szabadrúgást.

A játékrész utolsó perceiben felpörögtek az események. Előbb a 44. percben Alou Diarra találta el 30 méterről a lécet, a következő helyzetet azonban már nem úszta meg a Lyon: Wendel okosan passzolt a meglóduló Benoit Trémoulinas elé, a balhátvéd beadását Jaroslav Plasil rosszul találta el, de a labda így lett jó Maruan Samahnak, aki viszont már nem hibázott. A játékszer az egyik védőn megpattanva került a kapuba (1–0). Ez volt a támadó ötödik találata a BL-ben, így Nureddin Najbetet megelőzve a legeredményesebb marokkói lett.

A Lyon egyenlítési lehetőséget szalasztott el a szünet utáni első percben, amikor Bafétimbi Gomis már Cédric Carrasso mellett is elhúzta a labdát, ám éles szögből nem tudta azt a kapuba juttatni. Ezután azonban fölénybe került a Bordeaux, de ez gólban nem mutatkozott meg.

A 80. percben egy szöglet után Ludovic Sané nagy helyzetben a kapu mellé bólintott, majd Wendel fejesét hárította bravúrral Hugo Lloris, így a Bordeaux reményei elszálltak. A Lyon tizedik idényét tölti a BL-ben, és első ízben jutott be a legjobb négy közé, ahol ellenfele a Bayern München lesz.

 SAMAH GYŐZTES GÓLJA
 
 BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bordeaux–Lyon 1–0 (Samah 45.)
Tj: a Lyon 3–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik