Tíz ok, amiért 3–1-re nyer az Inter szombaton

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 22:43
null
1982-ben az olaszok ünnepelhettek (Fotó: Action Images)
Címkék
A Football Italia bloggere, Steve Mitchell a jelenlegi Intert az 1982-es világbajnok olasz válogatottal hasonlította össze, tíz okot említve, ami miatt a milánóiak megismétlik a squadra azzurra sikerét.

1. Az olasz válogatott az 1982-es világbajnoki menetelését egy Lengyelország elleni 0–0-s döntetlennel kezdte, mint ahogy José Mourinho fiai is gól nélküli ikszet játszottak a Barcelonával szezonbeli első Bajnokok Ligája mérkőzésükön.

2. 28 évvel ezelőtt az olasz válogatott az első fellépése után két döntetlennel folytatta, és másodikként jutott tovább a csoportból Lengyelország mögött. Az Inter a katalánok elleni milánói párharc után szintén csak döntetlent értek el a következő két fellépésükön a Rubin Kazany és a Dinamo Kijev ellen.

3.
A fokozódó nyomás miatt Enzo Bearzot nyilatkozat stopot rendelt el. A Sampdoria elleni hazai meccs után Mourinho ugyancsak elutasította a médiával való kommunikációt.

4. Amikor az olasz válogatott a második csoportkörben Argentína ellen lépett pályára, nem sok esélyt adtak a squadra azzurra sikerére, ám egy 2–1-es sikerrel elhallgattatták a kétkedőket. Az Intert sem tartották sokan képesnek arra, hogy kiejtse a Chelsea-t, ám végül kettősgyőzelemmel búcsúztatták a londoni „kékeket”.

Az Inter a bajnokságot már megnyerte (Fotó: Action Images)
Az Inter a bajnokságot már megnyerte (Fotó: Action Images)


5. A spanyolországi viadalon az elődöntőbe jutásról döntő mérkőzésen a brazilok ellen ismét az olasz válogatott volt az esélytelenebb, ám Paolo Rossi mesterhármasával a taljánok 3–2-re legyőzték Sócrateséket. Az Inter a Barcelona ellen ugyancsak nem számított favoritnak, és szintén 3–2-es összesítéssel jutott túl nagy ellenfelén.

6. A világbajnokság elődöntőjében Olaszország ismét Lengyelországgal csapott össze, így megismételve a nyitó párharcot. A Bajnokok Ligája elődöntőjében ugyancsak megismétlődött az első felvonás az Inter és a Barcelona között.

7. A lengyel válogatott elleni elődöntőt az olaszok a Nou Campban vívták, csak úgy, mint a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját.

8. Az 1982-es siker az 1930-as évek óta az olasz válogatott első világbajnoki címét jelentette. A squadra azzurra az 1934-es és az 1938-as vb-t is megnyerte, melyek közül az elsőt Olaszországban, tehát számukra hazai pályán játszották. Az Inter 1964-ben és 1965-ben is megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (tehát szintén duplázni tudott), melyek közül az egyiket szintén hazai pályán, a San Siróban játszotta.

9.
Bearzot fiai egy 44 éves átkot törtek meg sikerükkel a Vittorio Pozzo szövetség kapitány által vezetett győzelem után, amennyiben az Inter nyerne szombaton egy 45 éves rossz sorozata szakadhatna meg.

10.
Az olaszok ellenfele az NSZK volt a döntőben, amelyet Madridban, a Santiago Bernabéuban tartottak. Mourinhóék német ellenfél ellen játszanak a Real Madrid stadionjában. Akkor az olaszok 3–1-re nyertek…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik