HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2009.08.28 23:35 Frissítve: 2013.07.03 02:25

Takarékos üzemmód: a Barcáé a Szuperkupa

A hosszabbításban szerzett Pedro-találattal a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona nyerte meg az Európai Szuperkupát az UEFA-kupa-győztes Sahtar Doneck ellen. A II. Lajos Stadionban rendezett összecsapáson csak a második félidő végén kezdtek el futballozni a csapatok, akkor is elsősorban a Barca.

HIRDETÉS

 

Messi egy remek passzal eldöntötte a meccset
Messi egy remek passzal eldöntötte a meccset
 AZ EDDIGI GYŐZTESEK

5 alkalommal: AC Milan, 3: Ajax Amsterdam, FC Liverpool, FC Barcelona 2: RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia 1: Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa,   Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, Chelsea,   SS Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit

Meglepően eseménytelen, mondhatni unalmas mérkőzést játszott egymással a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona és az UEFA-kupa utolsó kiírását megnyerő Sahtar Doneck.

Az első félidőben mindössze egy említésre méltó lehetőséget jegyezhettünk föl: a 33. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lionel Messi lövését azonban védte Andrij Pjatov, az ukránok kapusa.

A stadionba kilátogató 18 ezer rajongó a szünetben még reménykedhetett, hogy a második félidőt meghajtják a csapatok, az átütőerő azonban a folytatásban is hiányzott mindkét gárda játékából.

A rendes játékidő utolsó negyedórája előtt úgy tűnt, hogy a játékosok megismétlik azt a „bravúrt", mint az első félidőben, s még egy eseménytelen játékrészt produkálnak, az utolsó időszakban azonban legalább néhány ígéretes lehetőséget kialakítottak..

Elsősorban a Barcelona veszélyeztetett, de Messi távoli bombáját Pjatov bravúrral hárította, míg az Intertől érkező Zlatan Ibrahimovic lövése a vártnál sokkal sutábbra sikeredett. Ha a svéd a balján teljesen egyedül vágtázó Thierry Henry elé tálalt volna...

Akkor lehet, hogy nem lett volna hosszabbítás. Mindenesetre a játékosok megérdemelték, hogy még harminc percet szenvedjenek a pályán.

A Sahtar a kilencven perc alatt mindössze egyszer lőtt kapura, míg a Barca az utolsó „parádés" negyedórájának köszönhetően összesen hétszer. Jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás harminc perce aztán elég volt a katalánoknak, hogy kicsikarják a győzelmet. A csereként beálló Pedro higgadtan értékesítette Messi álompasszát a 115. percben.

Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Barca, amely legalább a ráadásban meg szerette volna nyerni a mérkőzést.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.18 00:21:22

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL Persze minden a pályán dől el. És bár többnyire érvényesül a nagy pénz, nagy foci elve, azért mindig kajánkodva bújik ki belőlünk a kisördög, amikor a 14 millió lapátra tesz 50-et. Pláne, ha magyar az apró óriás.

2018.08.16 07:53:34

Bajnokok Ligája PIETSCH TIBOR

A Mol Vidi csapatkapitánya szerint ugyanannyi esélyük van a görög bajnok ellen, mint az eddigi vetélytársakkal szemben volt.

2018.08.15 13:32:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az AEK Athén keretében tizenkét olyan játékos van, aki papíron értékesebb a Mol Vidi legjobbjánál.

2018.08.14 19:40:16

Bajnokok Ligája ZOMBORI ANDRÁS

Következik az AEK Athén, s eldől, hogy a BL vagy az El csoportkörében folytatja a magyar bajnok.

2018.08.13 22:56:33

Bajnokok Ligája BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Ha odakerültök, döntsetek jól.

HIRDETÉS
HIRDETÉS