Sokáig szorongatott a Zürich, de fölényesen nyert a Real

Vágólapra másolva!
2009.09.15. 22:53
null
Ronaldo két szabadrúgásgóllal vezette győzelemre a Realt (fotó: Reuters)
Címkék
Két vendégsiker született a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának első körében, a nagycsapatok nem hibáztak: a Real Madrid 5–2-re győzte le a svájci FC Zürichet, míg az olasz AC Milan 2–1-re nyert Marseille-ben.

FC ZÜRICH–REAL MADRID 2–5

A nyáron teljesen megújuló, „világválogatottá” alakuló Real Madridtól egyértelmű elvárás nemcsak a bajnoki győzelem, hanem a kiváló Bajnokok Ligája-szereplés is – alighanem sűrű fejhullás lesz a spanyol fővárosban, ha nem jutnak az idényben legalább a legjobb négy közé a „blancók”.

Ilyen elvárások mellett aligha kétséges, hogy az „újgalaktikusok” minden mérkőzését kiemelt figyelem övezi majd a szezonban. Első ellenfélként a Zürichet sodorta Manuel Pellegrini együttesének útjába a szél, amely nem éppen átugorhatatlan akadályként magasodott a Raúl, Gonzalo Higuaín csatárpárossal felálló madridiak előtt.

A svájci bajnok azonban nem kezdett megilletődötten, sőt Hannu Tihinen révén egy szögletet követően nagy helyzetet is kialakított a hazai csapat, azonban a fehér mezesek finn csapatkapitányának közeli sarkazását Iker Casillas védte.

A folytatásban is lendületes volt a mérkőzés, azonban egyre többet veszélyeztetett a Real, a vendégeknél Cristiano Ronaldo volt a legaktívabb, és a portugál a 27. percben – két perccel azt követően, hogy csúnyán a nézők közé lőtt egy szabadrúgást – elhallgattatta a zürichi közönséget: bivalyerős, a léc alá vágódó szabadrúgását Johnny Leoni nem tudta hatástalanítani. 0–1

A Realt megnyugtatta a gól, míg a hazaiakat megtörte, és hat perccel később egy kontra végén Raúl növelte az előnyt. A hazaiak szinte padlót fogtak az újabb „gyomrostól”, a „blancók” pedig körbegurigázták a zürichi térfelet, majd a hosszabbításban Higuaín kiugrása után eldöntötték a meccset… (0–3)

Legalábbis ezt gondolhattuk mi, azonban a zürichiek másról beszélgethettek a szünetben – rá is húztak kicsit a csapatok a 15 perces pihenőre –, és letámadták a túlságosan leeresztő Madridot.

A szépítéshez ugyan az is kellett, hogy a 63. percben Alexandre Alphonse a legjobb ütemben essen el Iker Casillas karjai mellett (büntető!), és hogy Xavier Margairaz higgadtan értékesítse a tizenegyest (1–3), ám a második zürichi találatban már a madridiak voltak a ludasak.

Két perccel később Silvan Aegerter érkezett a legjobb ütemben a bal oldalról becsavart szögletre, és Ronaldo mellől a kapu jobb felső sarkába fejelt Ronaldo mellett. 2–3!

A hajrá azonban ismét a Real Madridnak sikerült jobban, Ronaldo szabadrúgását Leoni bevédte, és ezzel eldőlt a mérkőzés, amelyet Guti hanyag emelése fölényes Real-sikerré változtatott. 2–5


MARSEILLE–AC MILAN 1–2

Kiegyenlített játékot hozott az olasz AC Milan marseille-i vendégjátékának első húsz perce a C-csoport első fordulójában, aztán a 27. percben megvillantak a vendégek: Clarence Seedorf bal oldali beadását a hosszú oldalon, a leshatárról érkező Filippo Inzaghi továbbította a hálóba (0–1)

A szakadó esőben a Ronaldinhót a kispadon pihentető piros-feketék vezetése tulajdonképpen megérdemelt volt, hiszen bátrabban játszottak a francia ellenfélnél.

Nem sokkal a fordulás után aztán a hazai szurkolók tombolhattak a lelátón, miután a 48. percben Benoit Cheyrou 30 méteres szabadrúgására a nyáron a Real Madridtól szerződtetett Gabriel Heinze ugrott középen a legjobb ütemben, és a bekk Marco Storari kapus lábai között a hálóba továbbított (1–1).

Arra azonban ekkor még senki sem számított, hogy ismét jön a Seedorf, Inzaghi tandem, márpedig a holland beadását a veterán olasz csatár értékesítette a 74. percben (1–2), és mivel az eredmény már nem változott, a Milan elvitte a három pontot a Vélodrome-ból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik