Szerhij Rebrov: Készen állunk az újabb kihívásra!

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 09:14
null
Szerhij Rebrov kedd este már a Celtic Parkban tartott elutasítást játékosainak (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/">fradi.hu</a>)
Szerdán a glasgow-i Celtic Parkban igyekszik egy lépéssel közelebb kerülni az álmaihoz a Szerhij Rebrov vezette magyar bajnok Ferencváros – az ukrán szakvezető a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a Celtic az esélyesebb, de ezzel nem foglalkoznak, kizárólag magukra koncentrálnak.   

 

A program már-már szokásosnak volt mondható. A csapat az elmúlt idényben több mint fél tucatszor kelt útra hasonlóan: a játékosok kora reggel a Népligeti edzőcentrumban találkoztak, hogy a Groupama Arénában elfogyasztott közös reggeli után a repülőtér felé vegyék az irányt. A zöld-fehérek ezúttal Skóciába utaztak, hogy szerda este a neves ellenfél, a Celtic ellen próbálják kiharcolni a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe jutást. A játékosok kellő önbizalommal lépkedtek a repülőgép irányába, hiszen egy héttel ezelőtt a svéd aranyérmes Djurgarden együttesét verték meg meglepő könnyedséggel 2–0-ra. Kedd délelőtt azonban nemcsak az akkor duplázó Tokmac Nguen, hanem Sigér Dávid is fülig érő szájjal szállt fel a Glasgow-ba tartó repülőgépre, mert a középpályás egy nappal az indulás előtt vehette kézhez Marco Rossi szövetségi kapitány válogatott meghívóját a Törökország és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozóra.

A Ferencváros a keddi érkezést követően este a mérkőzés helyszínén tréningezett, a gyakorlás előtt a Celtic Parkban Szerhij Rebrov mondta el az érzéseit. Az aréna egyébként viszonylag régi létesítmény, a korábban Skóciában légióskodó Bogdán Ádám a Manchester United otthonához hasonlította, annyi különbséggel, hogy a Celtic Parkban általában jobb a hangulat. Nos, most nem lesz az, hiszen az összecsapást zárt kapuk mögött játsszák.

A SKÓTOK IS KEMÉNY MECCSRE SZÁMÍTANAK

„A Ferencváros kitűnően teljesített a Djurdgarden ellen. Meglehetősen erős csapat, amely az otthonától távol is különösen jó teljesítményre képes. A Ferencváros tavaly az Európa-ligában is jó eredményeket ért el. A Bajnokok Ligájában szeretnénk szerepelni, de a mostanihoz hasonló párharcok előtt nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni. Igazán kemény meccsre számítok. Az vitathatatlan, hogy a szurkolóink hiányozni fognak, de ehhez a helyzethez az előző fordulóban az izlandiak ellen is jól alkalmazkodtunk” – nyilatkozta az FTC elleni meccs kapcsán Neil Lennon, a Celtic szakvezetője.

„Tisztában vagyok vele, mekkora hagyománya van Glasgow-ban a szurkolásnak, milyen hangulat szokott lenni a Celtic Parkban      – kezdett bele a 46 esztendős vezetőedző.  – Ettől függetlenül a magam részéről nem bánnám, ha nézők előtt léphetnénk pályára, a futball mit sem ér szurkolók nélkül. Ráadásul a játékosok számára sokkal nagyobb ösztönző erőt jelent telt ház előtt pályára lépni, sokkal több érzelmet vált ki belőlük. Persze azzal is tisztában vagyok, az üres lelátók ezúttal nekünk kedveznek.”

Az ukrán szakvezető eltökélt szándéka, hogy a múlt évi Európa-liga-siker után idén a Bajnokok Ligája főtáblájára vezesse a Ferencvárost, annak ellenére is, hogy teljes mértékig tisztában van vele, a feladat egyáltalán nem egyszerű.

„Készen állunk az újabb kihívásra  – felelte Szerhij Rebrov.   – A játékosokkal sokat beszélgettünk róla, hogy az elmúlt idényben rendkívül kemény riválisok ellen is helytálltunk, többek között a Dinamo Zagreb ellen idegenben. Most a Celtic következik, nincs okunk megijedni. Ezen a szinten bármilyen csapattal kerülünk szembe, magas szintet képvisel. A Celtic az esélyesebb, de ezzel most nem foglalkozunk. Kizárólag magunkra koncentrálunk, biztos vagyok benne, lesz esélyünk szerda este.”

Az ukrán vezetőedző több felvételt megnézett a skót ellenfélről. Érdekesség, hogy Szerhij Rebrov első ukrán válogatottbeli gólját 1996 augusztusában Észak-Írország ellen szerezte, azon a találkozón az ellenfélnél ott volt a Celtic mostani menedzsere, Neil Lennon is.

„Erre, megmondom őszintén, nem emlékeztem    – ismerte el Szerhij Rebrov. – Pedig az a mérkőzés kifejezetten kedves nekem, hiszen a gólommal győztünk egy nullára. Kollégám remek munkát végez a Celticnél, agresszív, támadó szellemű ellenfélre számítok.”

A múlt héten sérülés miatt hiányzó Lovrencsics Gergő, Olekszandr Zubkov kettős állapotával kapcsolatban nincs friss hír, az UEFA hivatalos honlapján megtalálható keretben szerda reggel egyikük neve sem szerepelt.

Ettől függetlenül a Ferencváros szerda este a Celtic Parkban egy lépéssel közelebb kerülhet az álmaihoz.

„AKÁR EGY KUPADÖNTŐ” – MINIINTERJÚ BOTKA ENDRÉVEL     

VETÉLYTÁRSRA VÁRVA

Szerda este 20.45 órától a Celtic ellen lép pályára a Ferencváros, a közeljövő programja az ott elért eredménytől függ. Ha Szerhij Rebrov együttese kiharcolja a továbbjutást, úgy a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, ellenkező esetben az Európa-ligában folytatja a küzdelmeket. Hogy ott melyik csapat várna a zöld-fehérekre, egyelőre nem tudni, a sorsolás mindkét sorozatban a mostani selejtezőkör lezárása után, augusztus 31-én, illetve szeptember 1-jén lesz.

– Szurkolók nélkül rendezik a mérkőzést. Nagyon bánja?     
– Mindig is szerettem sok szurkoló előtt játszani, nem lett volna rossz, teszem azt, hatvanezer ember előtt pályára lépni – mondta a felvetésre Botka Endre. – A drukkerek akkor is ösztönöznek, ha épp nem az én csapatomnak szurkolnak. De ezt a mérkőzést most ilyen körülmények között kell lejátszanunk, ez van.

 – A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Mentálisan mennyire kell másképpen készülni?     
–Nagyon. Olyan ez, akár egy kupadöntő. Nincs helye hibának, a Celtic ellen rendkívül összeszedettnek kell lennünk. Minden energiánkat erre a kilencven percre kell összpontosítanunk.

 – A Ferencváros a hétvégén pihenhetett, míg a Celtic pályán volt. Előny lehet a frissesség?     
– Bizonyos szintig igen. Többet pihentünk, ez előny, de abban is biztos vagyok, hogy a Celtic így sem lesz fásult. Remek csapat, mindent bele kell adnunk.

BEHARANGOZÓ – A SZÁMOK NYELVÉN

 8     alkalommal találkozott eddig története során skót csapattal a Ferencváros, és a mérlege igazán dicséretes: négy győzelem mellett kétszer szenvedett vereséget az FTC, további két döntetlenjét egyaránt a Celtic ellen játszotta 

 18    légiós alkotja a skót Celtic 27-es keretét, közülük a legértékesebb a francia guyanai születésű Odsonne Édouard, akinek a piaci értékét 15 millió euróra, avagy 5.25 milliárd forintra becsüli a transfermakt.de portál

  25    éve, 1995. augusztus 23-án történt, hogy a Ferencváros az Anderlecht elleni visszavágón elért 1–1-es döntetlennel kiejtette a belga bajnokot, és bejutott a BL csoportkörébe, ahol szeptember 13-án játszotta első mérkőzését Zürichben a Grasshoppers ellen (3–0)

  32     éves a holland Allard Lindhout, akit az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbízott a mérkőzés vezetésével; újonc a nemzetközi porondon, első európai kupameccsére készül – még a selejtezőben sem vezetett mérkőzést a BL-ben és az Európa-ligában

1972 óta nem szerzett gólt magyar csapat a Celtic otthonában. Ebben az évben volt az egyetlen eset, amikor egy magyar együttes döntetlent tudott kiharcolni. Magyar kupacsapat egyébként sosem nyert még a Celtic otthonában, a mérleg 0-1-5. Az MTK és az Újpest tudta eddig oda-visszavágós kupapárharcban kiejteni a Celticet (1964, 1972).
A glasgow-i meccsek a Celtic ellen:
1964. 04. 15., Celtic–MTK 3:0
1972. 03. 22., Celtic–Újpest 1–1
1972. 10. 25., Celtic–Újpest 2–1
1980. 08. 20., Celtic–DVTK 6–0
1988. 10. 05., Celtic–Honvéd 4–0
2003. 08. 27., Celtic–MTK 1–0

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

20.45:Celtic (skót)–FERENCVÁROS(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik