Sorozatban tizenhatodszor a BL-főtáblán az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 22:34
null
Ramsey meccse volt, Sanogo a második félidőben állt be (Fotó: Reuters)
Az Arsenal az Emiratesben is legyőzte a Fenerbahcét a Bajnokok Ligája playoffkörében, s ezzel sorozatban tizenhatodszor feljutott a BL főtáblájára. Aaron Ramsey az első félidő közepén szerezte meg a londoniaknak a vezetést, majd a walesi középpályás a második játékrészben is betalál – kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt. Összesítésben 5–0.

Az Arsenal gyakorlatilag már az első meccsen, a Törökországban aratott 3–0-s győzelemmel elrendezte a továbbjutás kérdését. Ennek ellenére Arsene Wenger nem kockáztatott, a lehető legerősebb összeállításba küldte pályára az övéit a Fenerbahce elleni visszavágón.

A londoniakat kilencven perc választotta el attól, hogy ismét, sorozatban tizenhatodszor a Bajnokok Ligája főtáblájára jussanak. Ez a kilencven perc azonban Fener-rohamokkal indult. Az első félidőben Wojciech Szczesnynek többször is bravúrral kellett védenie, Emmanuel Emenike lövésénél például a kapufára tolta a labdát a 39. percben. Ekkor azonban már egygólos előnyben volt az Arsenal...

A londoniak ugyanis a 25. percben megszerezték a vezetést ezen a mérkőzésen is, miután Lukas Podolski remek ütemben indította Theo Walcottot, a labda pedig valahogy átkerült Aaron Ramseyhez, aki közelről a kapuba belsőzött. 1–0

A második játékrészben aztán megtörtént a baj. Na, nem az Arsenal továbbjutása forgott veszélyben, hanem ezt a meccset sem sikerült sérülés nélkül megúsznia Wengeréknek. Podolskinak a 49. percben el kellett hagynia a pályát, ami azonban aggasztó, hogy hordágyon tudták csak bevinni az öltözőbe.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak kimaradt helyzetek, de aztán egy szép akció végén megint a hazai szurkolók örülhettek. A 72. percben Kieran Gibbs nyeste be a labdát a bal oldalról, Ramsey pedig a levegőben érkező labdát szép mozdulattal a hosszúba lőtte. Nem volt egyszerű mozdulat, de annál szebbre sikeredett. 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
ARSENAL (angol)–FENERBAHCE (török) 2–0
(1–0)
London, Emirates Stadion. V: Velasco Carballo (spanyol)
Arsenal: Szczesny – Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Monreal – Wilshere, Ramsey, Santi Cazorla – Walcott (Mijaicsi, 74.), Giroud (Y. Sanogo, 60.), Podolski (Gibbs, 48.)
Fenerbahce: Volkan Demirel – Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin – Selcuk Sahin, Cristian (Alper Potuk, 67.), Raul Meireles – Kuyt (Webó, 67.), Emenike, Sow (Mehmet Topuz, 83.)
Gólszerző: Ramsey (25., 72.)
Továbbjutott: az Arsenal, 5–0-val

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik