Sokba került Vukcsevics „sztriptíze”

Vágólapra másolva!
2009.08.18. 22:47
Címkék
Nem sok babér termett a hazai csapatoknak a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a negyedik forduló keddi mérkőzésein. Az öt mérkőzésen egyedül a Köbenhavn tudott otthon győzni, a Sporting pedig döntetlent ért el a Fiorentinával szemben. Nagyon jó helyzetben van az Arsenal, az Olympiakosz és a Stuttgart, amelyek egyaránt kétgólos győzelmet arattak idegenben.
 
 

Kedden a brit házi rangadót, a skót Celtic és az angol Arsenal összecsapását várták a legtöbben. A

Szimon Vukcsevics számára ekkor még szépnek tűnt minden (fotó: Reuters)
Szimon Vukcsevics számára ekkor még szépnek tűnt minden (fotó: Reuters)

két klub először találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon.

A tizenkettedik percben már a Celtic kapujába került a labda, ám Massimo Busacca nem adta meg a találatot, mivel a Van Persie lövése után lepattanó labdát a hálóba juttató Andrej Arsavin lesen állt.

A 43. percben azonban már szabályos gólt szerzett a londoni csapat: Cesc Fabregas lövése pattant meg William Gallas hátán, ez pedig csúnyán becsapta Boruc kapust. A 70. percben megduplázta az előnyt az Arsenal, Clichy beadásába nagyon szerencsétlenül nyúlt bele Caldwell, és lábáról a saját hálójába vágódott a labda.

Arsene Wenger együttese így megnyugtató előnnyel várhatja az angliai visszavágót.

Magyar szereplőért is szoríthattunk, hiszen magyar játékvezetői négyes dirigálta a Sporting CP–Fiorentina mérkőzést. A portugálok már a hatodik percben hátrányba kerültek, amikor Vargas lövése kötött ki a hálóban, talán Rui Patrício is benne volt a gólban.

A firenzeiek nem tudták megtartani előnyüket, az 58. percben Szimon Vukcsevics egyenlített ballábas lövéssel. Ez a gól azonban sokba is került a portugáloknak, hiszen a gólszerző örömében levette a mezét, és mivel korábban már begyűjtött egy sárga lapot, Kassai Viktor kiállította.



Tíz emberrel sem állt vissza a Sporting, és a vezetést is megszerezte. Ehhez kellett egy nagyszerű egyéni teljesítmény, valamint Miguel Veloso vállalkozókedve is: a portugál játékos ugyanis 23 méterről irtózatosan nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

Alberto Gilardinót azonban egy pillanatra szabadon hagyták a hajrában, és az olasz támadó gondoskodott róla, hogy csapata ne hátránnyal utazzon haza. A válogatott futballista szép mozdulattal lőtte ki a jobb sarkot, beállítva a 2–2-es végeredményt.

Megnyugtató előnyhöz jutott a Stuttgart Temesváron. A román válogatott Ciprian Marica tizenegyest harcolt ki, amelyet Gebhart értékesített. A temesváriak még fel sem ocsúdtak a kapott gólból, amikor Hleb állva hagyott hat védőt, majd kilőtte a bal felső sarkot.

Az Olympiakosznak sem kell sokat aggódnia a visszavágó miatt, miután idegenben két góllal megverte a Sheriff Tiraspolt. Az FC Köbenhavn ellenben nehéz pillanatokat élhet át Cipruson, miután otthon csak 1–0-ra győzött az APOEL Nicosia ellen.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ

4. FORDULÓ

Celtic (skót)–Arsenal (angol) 0–2 (Gallas 43., Caldwell 71. – öngól)
FC Köbenhavn (dán)–APOEL Nicosia (ciprusi) 1–0 (Pospech 54.)
FC Sheriff (moldovai)–Olympiakosz (görög) 0–2 (Dudu 46., Mitroglu 81.)
FC Timisoara (román)–VfB Stuttgart (német) 0–2 (Gebhardt 28. – 11-esből, Hleb 30.)
Sporting CP (portugál)–Fiorentina (olasz) 2–2 (Vukcsevics 58., Veloso 66., ill. Vargas 6., Gilardino 79.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik