A Bayern nem veti be Guardiolát a Barcelona ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 15:01
null
Messiék 2009 tavaszán átrobogtak a Bayern Münchenen (Fotók: Action Images)
A Bayern München labdarúgócsapatánál nem kérik ki Pep Guardiola tanácsait a Barcelona elleni BL-elődöntőjük előtt, míg a katalánok képviseletében nyilatkozó Andoni Zubizarreta szerint két különböző stílusú együttes találkozik majd. A dortmundiak örülnek neki, hogy a Real Madridot kapták a legjobb négy között, Emilio Butragueno azonban bízik benne, hogy a csoportmérkőzésekkel ellentétben ezúttal a blancók lesznek a jobbak. Íme, a pénteki BL-sorsolás utáni nyilatkozatok:

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatának vezérigazgatója szerint előny, hogy hazai pályán kezdik a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Barcelona irányadó csapat Európában, az elmúlt években többször is megnyerte a Bajnokok Ligáját – nyilatkozta a pénteki sorsolást követően Rummenigge. – A folytonosság és a minőség az, amiben a legjobb a kontinensen. Kétezer-kilencben csúnyán kikaptunk tőle, most azonban megmutatjuk, hogy sokat fejlődtünk azóta. A párharc mindkét meccsét óriási érdeklődés fogja övezni, úgy érzem, egy kis előnyt jelent számunkra, hogy hazai pályán játszunk először.”

A Bayern egyébként nem kér majd segítséget Pep Guardiolától a BL-elődöntőre, erősítette meg Rummenigge. Guardiola 2008 és 2012 között volt a Barcelona vezetőedzője, a nyártól pedig a bajorok trénere lesz.

„Guardiola még nem mondott semmit nekünk, a kispadunkon azonban most is egy bennfentes ül. Jupp Heynckes szinte jobban ismeri a Barcelonát, mint a saját csapatát. Nincs szükségünk más segítségére, nincsenek titkok” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge.

„Két nagy csapat küzd meg egymással az elődöntőben. A két együttes különböző stílust képvisel, mi azt fogjuk játszani, amit tudunk és szeretünk. Nagyon boldogok lennénk, ha pályára léphetnénk egy olyan nagyszerű stadionban, mint a Wembley” – mondta Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója.

 

A Real Madrid kilencszer hódította el a BEK/BL-serleget, ám Emilio Butragueno (balra) egyik sikernek sem volt részese, Lars Ricken (jobbra) viszont főszerepet játszott a Dortmud egyetlen BL-diadalában
A Real Madrid kilencszer hódította el a BEK/BL-serleget, ám Emilio Butragueno (balra) egyik sikernek sem volt részese, Lars Ricken (jobbra) viszont főszerepet játszott a Dortmud egyetlen BL-diadalában

A Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között a kilencszeres győztes Real Madrid az 1997-ben aranyérmes Borussia Dortmundot kapta a pénteki sorsoláson. A német együttes ebben az idényben a csoportban kétszer már játszott a királyi gárdával, Emilio Butragueno, a Madrid korábbi kiválósága bízik abban, hogy – ellentétben a csoportkörrel – ezúttal sikerül a spanyol óriásnak legyőzni a Dortmundot.

Mint ismert, a csoportkörben a Dortmund hazai pályán legyőzte a Real Madridot, idegenben pedig döntetlenre végzett vele.

„Igen, ebben az idényben kétszer már volt szerencsénk a Dortmundhoz – mondta a sorsolás után Butragueno. – Minden tiszteletet megérdemel a német együttes, de remélem, ezúttal a Realnak sikerül legyőznie.”

„Nehéz a sorsolás, itt már egyik csapat ellen sem könnyű, de örülünk neki, hogy a Real Madriddal találkozunk – nyilatkozta Sebastian Kehl, a Borussia csapatkapitánya. – Meggyőződésünk, hogy a Real ellen is képesek leszünk bravúrra."

„Jó a sorsolás, mindkét párharc optimális az európai futball számára. Nem mi vagyunk a Real elleni párharc esélyesei, de egyszer már legyőztük a spanyol csapatot ebben a szezonban, amivel kivívtuk az elismerést magunknak. Két csúcsmeccsre van kilátás, szerettük volna, ha nem mi kezdünk hazai pályán" – mondta Michael Zorc sportigazgató.

„A Real Madrid nem fél tőlünk, de tisztel minket, ebben biztos vagyok – fogalmazott Hans-Joachim Watzke, a fekete-sárgák vezérigazgatója. – Szerintem nem befolyásol semmit, hogy hazai pályán kezdünk a párharcban. Számunkra ez egy mese, sokat nyerhetünk és nincs mit veszítenünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Április 23., kedd: Bayern München (német)–FC Barcelona (spanyol)
A visszavágót május 1-jén rendezik.
Április 24., szerda: Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol)
A visszavágót április 30-án rendezik.

Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot, mindegyik mérkőzést 20.45 órakor rendezik. A május 25-én 20.45 órakor rendezendő döntőben a Borussia Dortmund–Real Madrid párharc győztese lesz a pályaválasztó a Wembleyben.

A BL ELŐDÖNTŐSEINEK EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE
A Bayern a Barcelona ellen: 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség
1996. 04. 01.: Bayern München–FC Barcelona 2–2 (UEFA Kupa, elődöntő)
1996. 04. 16.: FC Barcelona–Bayern München 1–2 (UEFA Kupa, elődöntő)
1998. 10. 21.: Bayern München–FC Barcelona 1–0 (BL, csoportkör)
1998. 11. 04.: FC Barcelona–Bayern München 1–2 (BL, csoportkör)
2009. 04. 08.: FC Barcelona–Bayern München 4–0 (BL, negyeddöntő)
2009. 04. 14.: Bayern München–FC Barcelona 1–1 (BL, negyeddöntő)
A Dortmund a Real Madrid ellen: 1 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség
1998. 04. 01.: Real Madrid–Borussia Dortmund 2–0 (BL, elődöntő)
1998. 04. 15.: Borussia Dortmund–Real Madrid 0–0 (BL, elődöntő)
2003. 02. 19.: Real Madrid–Borussia Dortmund 2–1 (BL, csoportkör)
2003. 02. 25.: Borussia Dortmund–Real Madrid 1–1 (BL, csoportkör)
2012. 10. 24.: Borussia Dortmund–Real Madrid 2–1 (BL, csoportkör)
2012. 11. 06.: Real Madrid–Borussia Dortmund 2–2 (BL, csoportkör)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik