Robben: Borzalmas volt a tizenegyesem!

Vágólapra másolva!
2012.05.20. 12:28
null
Robben lába a legrosszabbkor remegett meg (Fotó: Reuters)
A döntők még kísértik egy ideig Arjen Robbent: a Bayern München holland klasszisa a 2010-es világbajnoki fináléban egyedül vezethette a labdát Iker Casillasra, de hibázott, a 2012-es BL-döntőben pedig elrontotta a hosszabbításban a bajoroknak megítélt büntetőt, és a tizenegyespárbajnál már nem is mert odaállni.

A saját bevallása szerint teljesen sokkos Robben még vasárnap is hibáján rágódott.

„Leírhatatlan, amit érzek, valami förtelmes éjszakám volt. Kétszer vagy háromszor a kezünkben volt a kupa, és a végén kicsúszott onnan, és ott maradtunk a nagy semmivel. Nem volt jó büntető. Erősen és magasan akartam meglőni, de nem ment elég magasra. Borzalmas volt a tizenegyesem!″ – mondta.

„Drogba és Platini is megpróbált vigasztalni, de semmit nem ért. Akartam azt a kupát, de nem jött össze. Többet érdemeltünk volna, hisz a miénk volt a jobb csapat, de a futballban az eredmény számít. És az ránk nézve kedvezőtlen” – tette hozzá.

A Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes elárulta: a hibától megrázott Robben nem vállalt újabb tizenegyest a finálét eldöntő párbajban.

„Robbennek nem volt elég önbizalma ahhoz, hogy vállalja, így ezért Neuer lőtt helyette. Érthető. Több játékosom is bizonytalanságot érzett, nem merték teljes magabiztossággal elvállalni a tizenegyest, fáradtak voltak. Senkit nem kényszeríthetek arra, hogy lőjön egy tizenegyespárbajban″ – magyarázta a szakvezető.

Robben 2007-ben, a BL-elődöntő tizenegyespárbajában (Liverpool–Chelsea) is rontott még a londoniak játékosaként, a Bayernben viszont kíméletlen volt, egészen a Dortmund elleni csúcsrangadóig, amikor a hajrában bakizott.

ROBBEN KIHAGYOTT BÜNTETŐJE


BL-DÖNTŐ ÉS TIZENEGYESEK
A londoni „kékek" ellen ítélt legutóbbi két büntető egyaránt kimaradt: Arjen Robben előtt Lionel Messi rontott – és mindkét esetben Didier Drogba szabálytalankodott.
A Bayern először maradt alul európai kupamérkőzésen tizenegyespárbajban.
Legutóbb 2005-ben hibáztak el tizenegyest BL-döntőben mérkőzés közben, akkor Xabi Alonso (Liverpool) rontott a Milan ellen, de a kipattanóból betalált. 2001-ben a bayernes Mehmet Scholl hibázott, igaz, a bajoroknak megítélt másik tizenegyest Stefan Effenberg már beküldte a Valencia kapujába.
Cech megkaparintja a labdát Robben büntetője után (Fotó: Reuters)
Cech megkaparintja a labdát Robben büntetője után (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik