A Lyon kiütötte a Real Madridot a BL-ből

Vágólapra másolva!
2010.03.10. 20:32
A Lyon 1–1-es döntetlent játszott a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a francia csapat 2–1-es összesítéssel a legjobb nyolc közé jutott. Bár Cristiano Ronaldo nagyon hamar előnyhöz juttatta a hazaiakat, Miralem Pjanic a rendes játékidő vége előtt megszerezte a franciák továbbjutást jelentő találatát.

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Real Madrid a Bajnokok Ligája legutóbbi 5 kiírásából nem jutott tovább a nyoladdöntőnél. Ezúttal sem. Az első mérkőzésen nem rúgott gólt a spanyol csapat, és ez a visszavágón végzetesnek bizonyult.

Pedig remekül kezdettt a Real Madrid, amely már a 20. másodpercben lehetőséghez jutott: Kaká lépett ki, de éles szögből leadott lövésénél Lloris jól zárta a szöget, és védett.

Az első félidő első fele egyértelműen a hazaiaké volt, a spanyol fölény pedig hamar góllá érett.

Guti indított még saját térfeléről a 6. percben, a kilépő Cristiano Ronaldo pedig kisodródott helyzetből nem a beadást, hanem a kapura lövést választotta. A labda Lloris lábai között jutott a kapuba. 1–0

CRISTIANO RONALDO GÓLJA VIDEÓN
 
Amikor még minden szép volt, Ronaldo gólja után (Fotó: Reuters)
Amikor még minden szép volt, Ronaldo gólja után (Fotó: Reuters)

A portugál aranylabdás szezonbeli hatodik BL-meccsén a hetedik gólját szerezte, később azonban kiderült, ez semmit sem ért.

Kaká távoli lövése és Ronaldo fejese révén veszélyeztetett a Real a folytatásban. A hazaiak egyértelműen fölényben játszottak.

Higuaín kihagyta a kihagyhatatlant a 25. percben. Az argentin futballista már elvitte Lloris mellett a labdát, 15 méterről azonban csak a kapufát találta el, pedig üres volt a kapu.

És ismét ő következett. Kaká elöl tisztáztak a védők, a labda pedig az előzőleg hibázó támadó elé került, aki megcélozta a hosszú alsót, Lloris azonban hatalmas bravúrral hárított.

A 38. percben Higuaín két védő szorításában elesett a 16-oson belül, ám a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet.

A Real teljesen megérdemelten vezetett a szünetben, de pengeélen táncolt, egy lyoni gól ugyanis nagyon nehéz helyzetbe sodorhatta volna. Ekkor még hosszabbításra áll a mérkőzés.

A szünetben aztán összekapta magát a francia csapat, amely a második félidőben már kezdeményezőbben lépett fel. Källström húzott el a félidő elején a bal oldalon, majd remekül centerezett középre, Sidney Govou azonban futtából az égbe lőtte a labdát. Nagy helyzet volt, ha a francia higgadtabb, nehéz helyzetbe hozta volna a Madridot.

Továbbra is élénk volt a Lyon játéka: Lisandro López távoli lövését kellett védenie Casillasnak az 55. percben.

Eközben Manchesterben már eldőlt a továbbjutás sorsa: Rooney duplázott, majd Pak Dzsi Szung is betalált, 3–0 a „vörös ördögöknek" a Milan ellen. (Később Darren Fletcher állította be a 4–0-s végeredményt)

Pjanic találata továbbjutást ért (Fotó: Reuters)
Pjanic találata továbbjutást ért (Fotó: Reuters)

 

Pjanic volt bátor a 67. percben: nagyjából 40 méterről kapura szabadrúgásból, Casillas természetesen hárított. Később azonban közelről már pontos volt a bosnyák futballista.

Delgado bal oldali beadása után Arbeloa épp Pjanic elé pöckölte a labdát, aki 10 méterről kilőtte a jobb felsőt a 75. percben. 1–1

 PJANIC GÓLJA VIDEÓN
 

A folytatásban hiába tett meg mindent az egyenlítésért a hazai csapat, a Lyon jól tartotta az eredményt, s egy-két kontrája végén a győzelmet is megszerezhette volna. Ebben az esetben kettős győzelemmel jutott volna tovább a francia csapat, így azonban „csak" egy sikerrel és egy döntetlennel. Lyonban emiatt senki sem bánkódik…

…Madridban viszont igen. A döntő ráadásul a Bernabéuban lesz, a Real Madrid nélkül.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid–Lyon 1–1 (C. Ronaldo 6., ill. Pjanic 75.)
Továbbjutott: a Lyon 2–1-es összesítéssel
Elszállt a Real Madrid... (Fotó: reuters)
Elszállt a Real Madrid... (Fotó: reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik