HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.11.06 20:34 Frissítve: 2014.11.30 02:02

Kis híján újra „kloppant” a Real Madrid

A Borussia Dortmund kétszer is vezetést szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának negyedik fordulójában a Real Madrid otthonában, de a hazaiak a 89. percben egyenlítettek a német Mesut Özil szabadrúgásból szerzett góljával.

HIRDETÉS

 

A kép csalóka: az első félidőben a Real nem tudott a Dortmund fölé kerekedni (Fotó: Reuters)
A madridiakat az elő körben odahaza legyőző Borussia Dortmund azzal a tudattal utazhatott el a Bajnokok Ligája 4. fordulójában Madridba, hogy egy győzelemmel és némi szerencsével akár tovább is juthat. Igen ám, de a spanyolok is égtek győzelmi vágytól, és nem csak azért, mert José Mourinho együttese az „odavágón” nem remekelt éppen, hanem azért is, mert a hazai kisiklások miatt nagy szüksége van a királyi gárdának gyógyírként a nemzetközi sikerekre.

ÉS A TÖBBIEK?

További eredmények itt!

Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdtek a fehér mezesek, és Gonzalo Higuaín már a 2. percben gólt szerezhetett volna, de sprint közben képtelen volt tökéletesen átvenni Ángel Di María mesteri passzát. A németeknek tíz perc kellett az első veszélyes kontrához, és bizony Iker Casillasnak résen kellett lennie Marcel Schmelzer közeli lövésénél.

Pár perc múlva egy újabb veszélyes ellentámadást követően Kevin Grosskreutz lőtt remek pozícióból Casillasba, azaz nagyon hamar kiderült, hogy ezzel az erősen ad hoc-jellegű védelemmel nagyot kockáztat a Real, ha túlságosan is kitámad. A 28. percben gyakorlatilag is bizonyították ezt a németek, mert egy villámgyors, kétpasszos kontrából Marco Reus bevette a spanyolok kapuját: 0–1

 REUS ÉS ARBELOA MEGVILLANT

 

Nem esett kétségbe azonban a Real, hat perc múlva a Dortmund-gólnál hatalmasat hibázó hazai védelem nevében Pepe javított a bizonyítványon, egy szép fejes góllal kiegyenlítette az állást. 1–1

PEPE SZÉPÍT…

 

Még mielőtt megnyugodhattak volna a madridiak hívei, a szünet előtt közvetlenül Robert Lewandowski újabb légi párbajt nyert, mint az első gól előtt, majd Raphaël Varane és Álvaro Arbeloa gondoskodott arról, hogy Grosskreutz lassú labdája eljusson Mario Götze elé, akit senki sem akadályozott meg, hogy közelről a léc alá lőjön. Legalábbis elsőre így tűnt, mert a visszajátszások után kiderült, hogy nem is a német tinizseni, hanem az est főszereplője,  Álvaro Arbeloa viccelte meg Casillast. 1–2

…DE ARBELOÁVAL NEM BÍRNI

 

A fordulás után még nagyobb baj volt a madridi védők fejében, amikor Pepe véletlenül nagyon megfejelte Sergio Ramost – meglehetősen nyúzottan néztek ki az eset után...

José Mourinho egyébként kettős cserére szánta rá magát a szünetben, a nyári nagy igazolás Luka Modricot Michael Essien váltotta, Higuaínt pedig José Callejón – utóbbi aztán bő tíz perc alatt többet veszélyeztette a Dortmund kapuját, mint addig társai összesen. Egyszer centiméterekkel lőtt a bal alsó mellé, egyszer éppen oda talált, de ezt les miatt nem adta meg Cüneyt Cakir (aki vakarhatja majd fejét, ha visszanézi majd az esetet...), majd hatalmas helyzetben a kapusba püfölte a labdát.

GÓL VOLT? GÓL NEM VOLT?

 

A hajrára beküldte Mourinho a drámai napot megélő Arbeloa helyére Kakát, aki nem sokra rá nagyot esett az ötösön Sebastian Kehl ölelésében, de nem járt érte büntető – mielőtt a játékvezetőben találnák meg a bűnbakot a madridisták, közöljük, hogy az eset előtt Ronaldo, utána Di María hagyott ki ordító helyzetet, a kaputól három, illetve két lépésnyire, majd Callejón közeli lövését vágta ki a gólvonalon Grosskreutz.

A 89. percben aztán a németek megmutatták, hogy ők sem hibátlanok: Mesut Özil nem éppen tökéletes szabadrúgását az amúgy több ziccert fogó Roman Weidenfeller benézte a bal alsóba: 2–2

ÖZIL EGALIZÁLA Dortmundnak immáron a Real Madrid sem nagy falat – írtuk, amikor Jürgen Kloppék legyőzték odahaza a spanyolokat. Nos, a feltörekvő német csapat a 89. percig vezetett a Bernabéuban, és bár a szünet után már nem parádézott, megmutatta: immáron Európa legjobbjai közé tartozik. Mourinhónak pedig rengeteget kell még dolgoznia, különösen védelmén, ha BL-győztes csapatot akar faragni a Realból – azt azonban mindenképpen a madridiak javára kell írni, hogy bár balszerencsésen, tragikusan védekezve, ziccereket eltékozolva futballoztak, de egy pontot legalább otthon tartottak.

Ne feledjük, a BL idei halálcsoportjában ez sem kis dolog...

PERCRŐL-PERCRE
Micsoda mérkőzés volt! Köszönjük, hogy velünk tartottak!
Kis híján újra „kloppant” a Real...
90. PERC: VÉGE, DÖNTETLEN!
90. perc: Schmelzer lódul meg a balon, de Essien szereli az ötös környékén.
  90. perc: Moritz Leitner áll be Götze helyére.
Ha megengedik a szerző első német szójátékát: Weidenfehler... (Fehler=hiba)
89. perc: EGYENLŐ! Mesut Özil áll a labdához egy 19 méteres szabadrúgásnál, és ballal a bal alsóba teker. Weidenfeller nem vetődik, csak odalép a labdához, lehajol hogy megpaskolja. Nem éri el. 2–2
Apropó: Casillas 63. BL-mérkőzése a mai a Bernabéuban, a rekorder Raúl 64-ig jutott.
86. perc: A REALOSOK MÁR A GÓLVONALNÁL JÁRNAK! Ronaldo, Di María, majd Callejón térül-fordul az ötös előtt, utóbbi lő végül kapura hat méterről, a bal alsó előtt ment azonban Grosskreutz, a gólvonalról.
83. perc: MI MARADT KI ISMÉT! Özil jobb oldali beadását Ronaldo megcsúsztatja az ötösön, a túlsó sarok előtt érkezik Di María, aki két lépésről az égbe lő...
80. perc: Gündogan le, Ivan Perisic be.
79. perc: Ronaldo ajtó-ablak helyzetből, hat méterről lő Di María passza után, de Weidenfeller odaér a bal alsó felé gyengén megküldött labdára, majd Sebastian Kehl elnyomja a kipattanóra rajtoló Kakát, de tovább. 
77. perc: Szegény-szegény Arbeloa le, Kaká be.
74. perc: Az elfáradt Reus le, a nemrégiben felépült Sven Bender be.
72. perc: Ramos jelentkezik egy szörnyűséges lövéssel, Di María pedig 16-ról egy léc fölött elzúgóval.
65. perc: Mats Hummels Ronaldo elé veti magát, jobb híján. Sárga.
Hatalmas az iram, a játék csapkodó, de élvezetes.
60. perc: Ronaldo passza után Callejón ziccerben, de hiába lő 13-ról, a kifutó kapus hárítani tud.
58. perc: Pepe megfejelte Ramost, ápolás...

A Real 50. alkalommal találkozik német csapattal az európai kupákban, 21-szer győzött, 19-szer kikapott.

57. perc: Kevin Grosskreutz lép oda Ramosnak nyújtott lábbal. Ezért ma nem nagykereszt, sárga jár.

57. perc: Neven Szubotics ment becsúszva az ötösön Di María elől.

Heves hazai rohamok. Ilyenkor szokott esni egy Dortmund-gól...
50. perc: Ronaldo teszi ki jobbra Özilnek, akinek középre lőtt labdáját kivetődve bokszolja ki Weidenfeller.
49. perc: Ismét Callejón, két csel után jobbal centiméterekkel teker a bal alsó mellé.
47. perc: Callejón talál 14-ről jobbal a bal alsóba, de a törökök szerint lesről.
46. PERC: FOLYTATJUK.
46. perc: Kettős csere a Realnál: Modric helyett Michael Essien, Higuaínt José Callejón váltja.
Hatalmas mérkőzés, maradjanak velünk a szünet után is!
45. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.
45. perc: ISMÉT VEZET A BVB! A védelemből felívelt labdát Lewandowski fejeli le Grosskreutznak, aki lefordul könnyedén Varane-ről, és bár középre adása nem a legjobb, de Arbeloa képtelen felszabadítani Mario Götze elől, aki az ötös elől ballal a kifutó kapus fölött a léc alá emel. 12. A visszajátszások után kiderül, hogy nem is a német tinizseni, hanem Álvaro Árbeloa viccelte meg Casillast. ÖNGÓL.
43. perc: Raphaël Varane ment elegánsan a szólózó Götze elől az egyik tizenhatoson belül, a másikon belül pedig CR játszana el egy büntetőt Schmelzer mellett, ha vevő lenn erre a spori.
40. perc: Gündogan lő távolról Casillas ölébe.
39. perc: Ramos fejeli a jobb sarok mellé Alonso bal oldali beívelését.
Mourinho roppant ideges. Ezek a portugál mesterek...
34. perc: PEPE EGYENLÍT, FEJJEL! Több hazai lövést is mentenek a vendégek, majd a sokadik kipattanót Özil tekeri be balról, az ötösről pedig a nagy rössel érkező Pepe Schmelzert megelőzve a kapu bal oldalába bólintja a labdát. 1–1

A Real 200. kapott gólja volt ez a BL-ben.

28. perc: VEZET A DORTMUND! Lukasz Piszczek felívelését Lewandowski fejeli ki jobbra Marco Reusnak, aki megelőzi az öregurasan totyogó Álvaro Arbeloát, majd 14 méterről jobbal a bal felsőbe lő. Casillas még a labdába tud paskolni, de hárítani nem. 01
26. perc: Előbb Sergio Ramos, majd CR jelentkezik egy borzalmas passzal.
66 százalékban a hazaiaknál a labda.
24. perc: Roman Weidenfeller kapja fel az ötös bal oldalán Mesut Özil lapos passzát Higuaín elől.
23. perc: Ronaldo, majd Di María lő a tizenhatosról, de blokkolják őket.
22. perc: Higuaín kanyarít jobbról középre Cristiano Ronaldo fejére, aki szabadon fejelhet hét méterről, de jócskán a kapu mellett száll el a labda.
MÁSHOL MÁR POTYOGNAK: élő eredménykövető itt!
14. perc: Alonso gyenge szabadrúgása után Ilkay Gündogan futtatja a balon Mario Götzét, aki megtartja a labdát, majd középre játszik Kevin Grosskreutzhoz, aki jobbal 13 méterről kapura lő, de a kőkeményen meglőtt labda éppen Casillashoz tart.
9. perc: MÉG NAGYOBB HELYZET, DE MÁR A DORTMUNDTÓL! Marco Reus futtatja a balon Marcel Schmelzert, aki az ötös sarka elől ballal lő, de Iker Casillas lábbal véd a rövid alsó előtt. A kipattanó Robert Lewandowskié, de ő fölé lő a tizenhatos környékéről.
8. perc: Xabi Alonso kezez, majd reklamál, mert szabadrúgással jön a BVB.
Madridi rohamokkal kezdődik a mérkőzés.
3. perc: Luka Modricé az első kapura lövés, az eredményt fedje jótékony homály.
2. perc: Az első helyzet: Ángel Di María ad nagy labdát Gonzalo Higuaínnak, de a rossz labdaátvétel után a merészen kifutó kapus menteni tud.
1. PERC: A DORTMUND KEZDI A MÉRKŐZÉST.
Csak pozitívan!: A korona mögött blog
A kispadokon: Adán (k.), R. Carvalho, Raúl Albiol, Nacho, Kaká, Essien, Callejón itt, Langerak (k.), Löwe, Felipe Santana, Bender, Leitner, Perisic, Schieber ott.
A kezdők: Casillas – Ramos, Varane, Pepe, Arbeloa – Xabi Alonso, Modric – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín itt, Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Kehl – Reus, Götze, Grosskreutz – Lewandowski ott.
Egy kis JÖTTEK-MENTEK: a Dortmund 2011 nyarán eladta Nuri Sahint a Realnak, 10 millió euróért, 2007-ben Christoph Metzeldert pedig ingyen engedte el. A madridiak a 25 millióért vett brazil szűrőt, Flávio Conceicaót adták kölcsön 2003-ban.
Az „odavágón” a dortmundiak diadalmaskodtak.
A németeknél csak két sérült akad: az egykori válogatott Patrick Owomoyela és a lengyel „erőszellő”, Jakub Blaszczykowski.
Szurkolóik támogatására most sem panaszkodhatnak majd.

„Szeretem a Bernabéu-stadiont, remek hangulatú mérkőzéseknek szokott otthont adni – így Jürgen Klopp, a Dortmund szakvezetője. – Nem szoktam azon merengeni, hogy ki fogja megnyerni a BL-t, de azon igen, kik teljesítenek jól a csoportkörben. Lépésről lépésre haladunk, a Bundesliga-tabellán elfoglalt helyünk nem tükrözi hűen az általunk képviselt játékerőt. A Bajnokok Ligájában valamiért hatékonyabbak vagyunk.”

A szombaton a Zaragoza elleni 4–0 során a Real Madrid edzőjeként 100. győzelmét elkönyvelő tréner sérülés miatt továbbra sem számíthat Marcelóra, Fábio Coentraóra és Sami Khedirára sem, sőt a héten Karim Benzema sem tudott edzeni, így ő is kihagyja az összecsapást.

„Kissé aggódom a Dortmund miatt – kezdte meccs előtti szokásos sajtótájékoztatóját Mourinho, akinek irányítása alatt a Real Madrid még nem vesztett pontot a BL csoportkörében, amikor hazai pályán szerepelt. – Roppant erős csapat, tele jó fizikumú, gyors játékossal. Ha innen továbbjut, jó eséllyel meg is nyerheti a sorozatot. Ha sikerül legyőznünk a Dortmundot, jó pozícióba kerülünk, de a Manchester Cityre is oda kell figyelni. Pont a nehézsége miatt élvezetes ez a négyes.”

A halálcsoportot némi meglepetésre vezető Dortmund a legutóbbi fordulóban le tudta győzni a végső sikerre is esélyesnek tartott Realt odahaza, így a „királyiak” mestere, José Mourinho nem bízhat semmit sem a véletlenre a spanyol fővárosban.

A Dortmund ma bebiztosíthatja a továbbjutását. Ehhez „mindössze” annyi kell, hogy legyőzze a Bernabéuban a Real Madridot, és eközben az amszterdamiak ne nyerjenek a Manchester City pályáján.

A billentyűknél: B. J.
ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–BORUSSIA DORTMUND BAJNOKOK LIGÁJA-CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–BORUSSIA DORTMUND (német) 2–2
Madrid, Santiago Bernabéu, 74 932 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Real Madrid: Casillas – S. Ramos, Varane, Pepe, Arbeloa (Kaká, 77.) – Xabi Alonso, Modric (Essien, a szünetben) – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Callejón, a szünetben). Vezetőedző: José Mourinho
A kispadon: Adán (k.), R. Carvalho, Raúl Albiol, Nacho
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan (Perisic, 80.), Kehl – Reus (Bender, 74.), Götze (Leitner, 90.), Grosskreutz – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp.
A kispadon: Langerak (k.), Löwe, Felipe Santana, Schieber
Gólszerző: Pepe (34.), Özil (89.), ill. Reus (28.), Arbeloa (45. – öngól)
 A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 4 2 2   6–4 +2  8
2. Real Madrid 4 2 1 1 10–7 +3  7
3. Ajax 4 1 1 2   6–8 –2  4
4. Manchester City 4 2 2   6–9 –3  2

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 17:25:23

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A döntőt 2019. június 1-jén, a madridi Wanda Metropolitanóban rendezik meg.

2018.05.28 23:41:38

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Kevés szó esik Zinédine Zidane-ról.

2018.05.28 15:14:09

Bajnokok Ligája ILKU MIKLÓS

Az emberi tényezők sok mindent befolyásoltak, de több minden szólt a Real Madrid mellett.

2018.05.26 23:08:18

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER, MAKÁDI PÉTER (Kijev)

A 26. percben hirtelen megállt a műsor, megdermedt a lelátó vörös kanyarja...

2018.05.26 20:22:24

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

CR és Szalah helyett Bale és Karius volt a főszereplő • Zsinórban harmadszor BL-győztes a Real.

HIRDETÉS
HIRDETÉS