Ranieri nem ígér csodát, csak helyre rakja a dolgokat

Vágólapra másolva!
2011.09.27. 11:38
null
Ranieri szerint három-négy nap alatt nem lehet megreformálni egy csapatot (fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája B-csoportjának első keddi találkozóján az Internazionale a CSZKA Moszkvához látogat, és aligha engedhet meg magának még egy vereséget – két kudarccal a háta mögött már komoly nehézséget jelentene a továbbjutásra pályázni. A kvartett másik összecsapásán a Trabzonspor a Lille-lel mérkőzik a második fordulóban.

 

Claudio Ranieri és csapata a Bologna elleni 3–1-es győzelem révén újra reménnyel töltötte el a nerazzurri híveit. Gian Piero Gasperini edzői filozófiája idejekorán megbukott azzal, hogy a szisztémát erősebbnek vélte a kerethez való alkalmazkodásnál: a háromvédős rendszert már a nyáron is boldog-boldogtalan kritizálta, Massimo Moratti pedig meglehetősen hamar megunta a kudarcokkal övezett kísérletezgetését.

Ranieri tapasztaltabbnak tűnik ennél, nála alighanem kőbe lesz vésve a 4–4–2 vagy legalábbis annak egyik válfaja. Mindenesetre az első megnyilatkozásaiból az tűnik ki, hogy a mourinhói hagyományoknak végleg búcsút inthetnek Milánóban: Ranieri támadó szellemű csapatot építene, de nagyon várja vissza a sérülteket.

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez   kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Maicon, Wesley Sneijder, Dejan Sztankovics és Diego Forlán nélkül máris újabb kemény próba előtt állnak a fekete-kékek: a Trabzonspor elleni hazai vereség után Moszkvában már aligha fér bele egy újabb nulla ponttal záruló fellépés.

„Nem tekintek vissza egyetlen múltbeli összecsapásra sem, mert ami számít, az most és itt van – válaszolt Ranieri arra a hétfői sajtótájékoztatón, hogy az Inter eddig mind a négy fellépését megnyerte a CSZKA ellen, legutóbb 2010-ben. – Az idővel fizikálisan és pszichológiailag is nagyon sok minden változik, minden meccsnek külön története van, de felkészültünk a holnapi mérkőzésre.”

„A Bologna ellen mindenkit megpróbáltam az eredeti helyén játszatni. A találkozó előtt mindössze két edzésünk volt, nem jutott időm taktikai javításokat eszközölni, ennél többet nem tehettem. Sajnos sok a sérültünk is, így most az a feladatom, hogy mindenkinek megkeressem a legjobb pozícióját és minél jobban megismerjem a fiatalabbakat. Szeretem a kihívásokat, szeretek felkészülni az ellenfélből, de ha jobbak, gratulálni fogok” – mondta Ranieri.

A CSZKA az első körben döntetlent játszott a Lille vendégeként, ami komoly fegyverténynek számít, különösen annak fényében, hogy egy ideje a moszkvaiaknál is több meghatározó játékosra – Igor Akinfejev kapus, Honda Keiszuke, Tomás Necid, Mark González – nem számíthat Leonyid Szluckij vezetőedző. A Vágner Love, Seydou Doumbia támadókettős teljesítményét azonban nem érheti szó: utóbbi duplázott a franciáknál, a bajnokságban is remekel, és brazil társa játékában is benne van általában a gól. Szluckij igyekszik a saját csapatára koncentrálni.

„Nem gondolkodunk azon, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz-e a találkozó az Inter edzőváltásával, magunkkal foglalkozunk. A trénercsere nyilván pszichológiailag új helyzetet teremtett, de azokkal a játékosokkal, akiket Ranieri dirigál, bárki is a szakvezető, nehéz meccset játszanánk” – mondta az oroszok mestere.

A CSZKA–Internazionale meccs magyar idő szerint 18 órakor kezdődik Moszkvában.

A csoport esti programjában (20.45) a legutóbbi négy fellépésén döntetlent játszó, de augusztus közepe óta veretlen Lille a Trabzonsporhoz látogat, amely hazája bajnokságát közepesen kezdte, ugyanakkor emlékezetes módon megleckéztette két hete az Intert. Senol Günes vezetőedző eltiltás miatt nem ülhet a kispadon, ám ez Milánóban sem zavarta csapatát: a San Siróban aratott sikert azonban csak egy újabb győzelemmel tehetik igazán értékessé a törökök.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
CSZKA MOSZKVA (orosz)–INTERNAZIONALE (olasz)
Moszkva, 18.00 (tv: Digi Sport). V: Thomson (skót)
A várható kezdőcsapatok
CSZKA MOSZKVA: Gabulov – Nababkin, Ignasevics, A. Berezuckij, V. Berezuckij – Aldonyin, Oliseh, Tosics, Dzagojev – Doumbia, Vágner Love. Vezetőedző: Leonyid Szluckij
INTERNAZIONALE: Júlio César – Nagatomo, Lúcio, Samuel, Chivu – Jonathan, J. Zanetti, Cambiasso, Obi – Pazzini, D. Milito. Vezetőedző: Claudio Ranieri
TRABZONSPOR (török)–LILLE (francia)
Trabzon, 20.45. V: Kuipers (holland)
A várható kezdőcsapatok
TRABZONSPOR: Tolga Zengin – Celustka, Kacar, Serkan, M. Cech – Colman, Volkan Sen, Zokora, Alanzinho, Halil Altintop – Paulo Henrique. Vezetőedző: Senol Günes
LILLE: Landreau – Debuchy, Basa, Rozehnal, Béria – Mavuba, Balmont, Pedretti – J. Cole, Sow, Hazard. Vezetőedző: Rudi Garcia
A mérkőzésekről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Trabzonspor 1 1 0 0 1–0 +1 3
2. CSZKA Moszkva 1 0 1 0 2–2 0 1
3. Lille 1 0 1 0 2–2 0 1
4. Internazionale 1 0 0 1 0–1 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik