José Mourinho: Ott szeretnék edzősködni, ahol szeretnek

Vágólapra másolva!
2013.04.30. 23:20
null
Cristiano Ronaldo és a Real Madrid zsinórban a harmadik BL-elődöntőjét bukta el (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a spanyol Real Madrid a 4–1-re elveszített első mérkőzés után fogadta a német Borussia Dortmundot. A madridiak az első félidőben négy nagy helyzetet is kihagytak, miközben a németek is könnyelműen bántak ziccereikkel. A hajrában a csereember Karim Benzema, majd Sergio Ramos is betalált, mindez azonban kevés volt a továbbjutáshoz a Realnak. Érik a német házi döntő a Bajnokok Ligájában: a Dortmund már ott a fináléban, fél lábbal a Barcelonába négygólos előnnyel érkező Bayern München is. A mérkőzés főhőseinek nyilatkozatai következnek.  

 

„Játékosaim mindent beleadtak – hajtott fejet legénysége előtt a madridi mester, José Mourinho. – Ha hamarabb betalálunk, több esélyünk lett volna. A Bernabéu Stadion fantasztikus, a szurkolók hittek bennünk a legvégén is, de nem tudtunk továbbjutni. Szomorú és csalódott vagyok egyik kedvenc játékvezetőm, Howard Webb mai ténykedése miatt. Adnia kellett volna egy piros lapot Mats Hummelsnek, látta tisztán az esetet. Abban a pillanatban nem játékvezetőként döntött, hiszen tudta, ha pirosat kap Hummels, kihagyja a döntőt. Azt hiszem, továbbjuthattunk volna, sok ziccerünk volt, mind kimaradt, a végén ezért kellett sokat kockáztatnunk. Karakteresen és motiváltan futballoztunk ma este. Nem felejthetjük el viszont az első mérkőzést, borzalmasan rosszak voltunk, ezért nem jutottunk tovább. Hogy jövőre a Reallal ismét megpróbálom-e megnyerni a BL-t? Lehet, hogy nem, mert ott szeretnék edzősködni, ahol szeretnek engem.”

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is visszatérő téma volt Mourinho távozása, erről bővebben is beszélt a portugál.

„Még nem döntöttem, hiszen még tart szerződésem. A futballban sokszor felbontják a szerződéseket, ha valaki távozni akar, de én tisztelem a klubot és az elnököt. Ezért is akarom lejátszani a spanyol Király-kupa döntőjét, és kiharcolni az ezüstérmet a bajnokságban. Aztán majd leülök az elnökkel, a barátommal, és döntés születik, mégpedig olyan, amely a legjobb lesz számomra. Tudom, hogy Angliában szeretnek engem a szurkolók, a média tisztességes módon bánik velem. Tudom, hogy több angol klub érdeklődik irántam, egy pedig különösképpen. Spanyolországban más a helyzet, sokan utálnak engem, néhányan itt vannak közülük, ebben a teremben. Ezért nem egyszerű dönteni, mert szeretem ezt a klubot, a csapat fantasztikus és sokra hivatott. Őszintének és tisztességesnek kell lennem, a szezon végén megmondom majd, hogyan döntöttem.”

José Mourinho a szezon végén árulja el, megy vagy marad
José Mourinho a szezon végén árulja el, megy vagy marad

„A csapat a legvégsőkig küzdött – értékelt Emilio Butragueno, a klub korábbi remek támadója, mai nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója. – Az első tizenöt perc volt a kulcs, három tiszta helyzetünk is volt. Ha lövünk egy korai gólt, az mindent megváltoztatott volna. A Borussiának remek csapata van, ma is megmutatta erejét.”

„Szégyen így kiesni, ki lehet kapni a BL-elődöntőben, de nem így – mondta a lefújás után a kamerák előtt Sergio Ramos, a Real Madrid védője. – Néha vesztesz, ilyen a futball. Dortmundban kellett volna így játszanunk, mint ma este. Nagyon közel voltunk a sikerhez, meg is érdemeltük volna a továbbjutást, a Real hagyományaihoz méltó módon játszottunk a visszavágón. Az első félidőben több ziccert is kihagytunk, emiatt nem tudtunk továbbmenni.”

„A vége nagyon szoros volt – így a mérkőzést követően Jürgen Klopp, a dortmundi sikeredző. – Korábban óriási lehetőségeket hagytunk ki, ha lövünk egy gólt, vége lett volna a mérkőzésnek. Összességében pont annyi futballt mutattunk be, amennyit kellett. Nyertünk, és 4–3-as összesítéssel bejutottunk a döntőbe."

Klopp: A kihagyott ziccerek kis híján megbosszulták magukat
Klopp: A kihagyott ziccerek kis híján megbosszulták magukat

„Az elején és a végén hatalmas nyomást kellett túlélnünk – nyilatkozta a párharc egyik hőse, a Madridban is több bravúrt bemutató Roman Weidenfeller. – A Real mindent egy lapra tett fel, de mi ellenálltunk a nyomásnak. Jól harcoltunk, jól játszottunk, így aztán igencsak fáradtak vagyunk. Persze ennek ellenére egy vagy több sör azért lecsúszhat ma este... Elképesztő, el sem hiszik, mennyire örülünk most, még öregkorunkban is emlékeszünk majd ezekre a pillanatokra."

„Tudtuk, hogy ha az első félidőben betalálnak, a közönség fanatizálja őket – mondta a mérkőzés végén a Dortmund-védő Mats Hummels. – Kontrolláltuk a mérkőzést, de nem találtunk a kapuba, akár csak a Málaga ellen, és féltem, hogy itt is olyan szoros lesz a vége. Hihetetlen, hogy továbbjutottunk, a csapatból gyerekkora óta kivétel nélkül mindenki erről álmodott. Alig várjuk már, hogy fellépjünk a híres és különleges Wembleyben.”

„Hatalmas nyomás alá helyeztek minket, de csak a legvégén rúgtak két gólt – értékelt a dortmundi középpályás, a lesérült Mario Götzét váltó Kevin Grosskreutz. – Nagy klub a Dortmund, megérdemeltük a továbbjutást. Még nem gondolok a döntőre, most ünnepelni akarunk, a fináléval ráérünk holnap foglalkozni.”

A combizomsérülést szenvedő Götze nem játszhat a Bayern München elleni szombati bajnokin, és az is kérdéses, felépül-e a BL-fináléig.

„Nagyon izgalmas volt a vége, de mellettem ült a spanyol király, I. János Károly, aki fogta a kezem, és ez megnyugtatott” – viccelődött már felszabadultan Hans-Joachim Watzke, a BD általános igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik